Aktuális televízió, újság, rádió és internetes hirdetési ajánlatunk Megnézem
Hallgasd a Rábaköz Rádiót online a weboldalunkon!
Hirdetés

Megkezdte munkáját az új lelkész

Vladika Zsófia három évig szolgált a kiskőrösi gyülekezetnél, majd idén nyáron átszegődött a tétiekhez, ezenkívül a kisbaboti lelkészségen is ellátja feladatait. A pécsi születésű hölgy a gimnázium befejezése után kosárlabda-edzői végzettséget szerzett. A budapesti Evangélikus Hittudományi Egyetemen lelkész-teológus szakát 2010-ben fejezte be. Gyakorlati éveit Kecskeméten töltötte, majd felszentelés után a kiskőrösi gyülekezet beosztott lelkészi állását kapta meg.
A teológus-agrármérnök házaspár nagy örömére, tavaly áprilisban  megérkezett Réka és Zalán. Zsófia az ikrek születése, valamint a parókusi vizsga után keresett más lehetőséget, s az önálló gyülekezetet Téten találta meg. Előtte ún. vendégszolgálaton vett részt a városban, s mivel kölcsönös megelégedés töltötte el őt és a híveket, szeptemberben hivatalosan is elfoglalta a helyét. A helyiek nem csak lélekben, hanem fizikailag is hordozták a terheket, mert szívesen segítettek a családnak a költözéskor.

Vladika Zsófia nagyon szeretné megszólítani a fiatal, gyermekes családokat, mert a jövő rájuk építhető. A lelkésznő Kiskőrösön baba-mama klubot működtetett, melyre több mint húsz szülő járt el kicsinyeivel. – Nem akarok nagyot ígérni, de november közepe táján itt is sor kerülhet rá – hangzott a nyilatkozatban. Riportalanyunk további újításokról egyelőre nem számolt be, mert a „munkaév” ütemezését a presbiteri üléseken beszélik meg.
Beküldés dátuma: 2013. 10. 25.

Kapcsolódó hírek

További hírek

Hirdetés