Aktuális televízió, újság és internetes hirdetési ajánlatunk Megnézem

Megkezdte szolgálatát az új beledi lelkész

A beledi evangélikus gyülekezet augusztus 15-én értesült arról, hogy elfogadták a másfél évvel ezelőtt beadott pályázatukat. Bíznak benne, hogy meglesz hozzá az önrész, és sikerül felújítani a templom közel száz éve készült tetőszerkezetét.

A beledi evangélikus gyülekezetnél két hét után ismét lelkészváltásra került sor. Béres László huszonhat esztendeig szolgálta a híveket, majd Blatniczky János Dániel vette át tőle a stafétabotot. A Blatniczky család augusztus 10-e környékén jelentette be, hogy elköltöznek Budapestre. A gyülekezetet váratlan helyzet elé állította a lelkész hirtelen távozása, mert pótlására alig maradt idejük, hiszen szeptember elején indul az iskolások hitoktatása. Ráadásul nagy vállalások előtt áll a gyülekezet: Vásárosfalun templomépítésbe kezdenének, a beledi templom tetőzetének felújítására pedig 22,5 millió forintot nyertek. Az önrész előteremtéséhez 4-5 millióval járulna hozzá a Magyarországi Evangélikus Egyház. Szeretnék, ha idén ősszel elkészülne a torony és a toronysüveg javítása, hogy tavasszal elkezdhessék a tetőzet felújítását.
A munkák lebonyolítása lelkész nélkül majdhogy nem elképzelhetetlen – fejtette ki véleményét Buthi Gyula. Az egyházközség felügyelője azt is elmondta, hogy szerencséjükre Mesterházy Balázs esperes ajánlására hamar képbe került az utód. Orosházáról jönne Beledre egy győri származású lelkésznő. Az egyházközség vezetőségi találkozója után másfél héttel döntött a presbiterium a következő lelkész személyére vonatkozóan. Ihász Beatrix 24 éves szolgálattal a háta mögött vállalta el Beledben a lelkészi feladatokat. A gyülekezet tagjai annak is örülnek, hogy tapasztalt tiszteletes kerül a településre és remélik, hogy elődjénél hosszabb ideig marad náluk. A lelkészváltás anyagi kiadást is jelent a gyülekezetnek, hiszen fel kell újítani a parókiát, ahol a veszélyessé vált villamos hálózatra is ráfér a korszerűsítés. Volt dolga a vízvezeték-szerelőnek és a festőnek is az épületen.
Buthi Gyula röviden bemutatta az Ihász családot: a lelkésznő férje zenetanár, aki Pápán fog dolgozni, ötéves kisfiukat pedig a beledi óvodába íratták be.

Beküldés dátuma: 2017. 09. 13.

További hírek

 • A Csukásban végzett fiatalok keresettek a munkaerőpiacon

  A csornai Csukás végzős tanulóinak nem kell azon aggódniuk, hogy hol fognak elhelyezkedni, mert mire befejezik az iskolát, már mindenkinek van munkahelye, sőt a cégek és vállalkozások folyamatosan keresik a jól képzett, kezdő szakembereket.

 • Felhőtlen gyermeknapi szórakozás Beleden

  – Nagyon jó érzés volt, amikor az intézmény előtti terület megtelt emberekkel, gyerekekkel, akik vidáman szórakoztak – mondta Rácz Árpádné Beledi Egyesített Szociális Központ idei gyermeknapjáról, amit eredetileg a pünkösdi fesztivállal egy időben szerettek volna megtartani, de a zsúfoltság, a programok torlódása miatt előrehozták egy héttel.

 • 20 éve alakult a kapuvári néptánciskola

  Csitei Gábor büszkén beszélt arról, hogy több olyan tapasztalt táncosuk van, aki öt-hat éves korában kezdte náluk a néptánctanulást és azóta is a felnőtt csapatot erősíti.

 • Biztonságos közlekedés Beled felújított útjain és a korszerű kerékpárutakon

  Ha elkészül valahol az úttest és kerékpárút, a helyzet is úgy kívánja, hogy a járdát is rendbe tegyék – nyilatkozta Major Jenő a Rábaközi Televíziónak.

 • Harmincadik jubileumához közeledik a Beledi Delta Testépítő Klub

  A Beledi Delta Testépítő Klub tagsága egyfajta íratlan szabályként fogalmazta meg, hogy már az elejétől fogva régi ismerősként fogadják a hozzájuk betérő sportolókat, legyen az teljesen kezdő vagy profi.

Hirdetés
DANUBIUS play