Aktuális televízió, újság és internetes hirdetési ajánlatunk Megnézem
Hirdetés

Megkezdték munkájukat a katasztrófavédelmi megbízottak

Az új katasztrófavédelmi rendszer 2012. április 1-jei bevezetése óta a polgári védelmi feladatokat – a kapuvári kirendeltség felügyelőjének irányításával –, a csornai hivatásos tűzoltóság parancsnokhelyettese, illetve kiemelt főelőadója, továbbá az őrsparancsnok és a referens biztosította. A 2013. január 1-jei,  szintén új közigazgatási rendszer kialakításával létrejöttek a járások, s ennek következtében kinevezték a katasztrófavédelmi megbízottakat is. Csornán Nagy Sándor zászlóst, Kapuváron pedig Horváth Tamás hadnagyot érte a megtiszteltetés – mondta Rácz Imre tűzoltó alezredes. A Kapuvári Katasztrófavédelmi Kirendeltség vezetője összefoglalta a tűzoltók feladatait:  a katasztrófavédelem képviselete azt jelenti, hogy a kirendeltség területén ők foglalkoznak a tűzvédelmi, a hatósági, a polgári védelmi és iparbiztonsági teendőkkel.
Nagy Sándor korábban, vagyis 2003 és 2008 között a honvédségnél teljesített szolgálatot, majd átkerült a csornai hivatásos önkormányzati tűzoltósághoz, 2012 áprilisától pedig polgári védelmi referensi beosztást kapott. A tűzoltó zászlóst idén év elején nevezték ki a kapuvári kirendeltség katasztrófavédelmi megbízottjának, feladatait a csornai őrs területén látja el. A fiatalember a mindennapos beavatkozások, tűzoltások és műszaki mentések mellett  részt vett a Bőny térségében kialakult árvízhelyzet mentési, valamint a 2010 októberi vörösiszap katasztrófa kárelhárítási munkálataiban.
Horváth Tamás a Kapuvári Katasztrófavédelmi Kirendeltségen teljesít szolgálatot. A tanárképző főiskola befejezése után, 2008 augusztusában került a csornai hivatásos állományba, ahol beosztott tűzoltóként tevékenykedett, tavaly áprilisban pedig polgári védelmi referensi kinevezést kapott. A katasztrófavédelmi megbízott azért nem eredeti végzettségének megfelelő szakmát választott, mert mindig tetszett neki az emberek megsegítése.  Előtte szóló kollégájához hasonlóan ő is részt vett az ajkai katasztrófa, valamint a bőnyi árvíz kárelhárítási munkáiban
Beküldés dátuma: 2013. 03. 27.

Kapcsolódó hírek

 • A Csukásban végzett fiatalok keresettek a munkaerőpiacon

  A csornai Csukás végzős tanulóinak nem kell azon aggódniuk, hogy hol fognak elhelyezkedni, mert mire befejezik az iskolát, már mindenkinek van munkahelye, sőt a cégek és vállalkozások folyamatosan keresik a jól képzett, kezdő szakembereket.

További hírek

 • A Csukásban végzett fiatalok keresettek a munkaerőpiacon

  A csornai Csukás végzős tanulóinak nem kell azon aggódniuk, hogy hol fognak elhelyezkedni, mert mire befejezik az iskolát, már mindenkinek van munkahelye, sőt a cégek és vállalkozások folyamatosan keresik a jól képzett, kezdő szakembereket.

 • Felhőtlen gyermeknapi szórakozás Beleden

  – Nagyon jó érzés volt, amikor az intézmény előtti terület megtelt emberekkel, gyerekekkel, akik vidáman szórakoztak – mondta Rácz Árpádné Beledi Egyesített Szociális Központ idei gyermeknapjáról, amit eredetileg a pünkösdi fesztivállal egy időben szerettek volna megtartani, de a zsúfoltság, a programok torlódása miatt előrehozták egy héttel.

 • 20 éve alakult a kapuvári néptánciskola

  Csitei Gábor büszkén beszélt arról, hogy több olyan tapasztalt táncosuk van, aki öt-hat éves korában kezdte náluk a néptánctanulást és azóta is a felnőtt csapatot erősíti.

 • Biztonságos közlekedés Beled felújított útjain és a korszerű kerékpárutakon

  Ha elkészül valahol az úttest és kerékpárút, a helyzet is úgy kívánja, hogy a járdát is rendbe tegyék – nyilatkozta Major Jenő a Rábaközi Televíziónak.

 • Harmincadik jubileumához közeledik a Beledi Delta Testépítő Klub

  A Beledi Delta Testépítő Klub tagsága egyfajta íratlan szabályként fogalmazta meg, hogy már az elejétől fogva régi ismerősként fogadják a hozzájuk betérő sportolókat, legyen az teljesen kezdő vagy profi.

Hirdetés
DANUBIUS play