Aktuális televízió, újság, rádió és internetes hirdetési ajánlatunk Megnézem
Hallgasd a Rábaköz Rádiót online a weboldalunkon!

Megnyílt a Diadém Csornai Termálfürdő

Hangulatos, a múlt értékeit tisztelő és a családok számára is megfizethető, fenntartható strandot szerettek volna maguknak a csornaiak. Az elképzelés 2024 júniusára valósággá vált: ünnepélyes keretek közt adták át a 2,2 milliárd forint kormányzati támogatásban részesülő Diadém Csornai Termálfürdőt.

2024. június 1-jén elér-kezett a csornaiak várva várt napja: Átadták a nagyközönségnek a Diadém Csornai Termálfürdőt. A megnyitóünnepségen részt vett Gulyás Gergely miniszterelnökséget vezető miniszter; Gyopáros Alpár országgyűlési képviselő, kormánybiztos; dr. Bónáné dr. Németh Katalin, Csorna polgármestere; Suhajda-Molnár Anikó, a Kisfaludy2030 Turisztikai Fejlesztő Nonprofit Zrt. vezérigazgatója; valamint Csorna Város képviselő-testületének tagjai.
Az egyházak részéről Erlitz Anita református lelkész, Boldvai Márton Bertalan premontrei perjel, Winkler Zsolt katolikus plébános, valamint Tubán József evangélikus lelkész áldotta meg az új létesítményt.
A megnyitón közreműködött a 40 éves jubileumát ünneplő Pántlika Néptáncegyüttes.
– Egy város életében vannak mérföldkövek, amelyek hosszú évtizedekkel később is nyomot hagynak a település és annak lakói életében. Mi csornaiak, ma egy ilyen pillanatnak lehetünk részesei. Büszke vagyok arra, hogy ezt önökkel, csornaiakkal közösen értük el, és köszönöm, hogy mind a koncepció kialakításában, mind a későbbi döntések meghozatalában is ennyire aktívan részt vettek – mondta dr. Bónáné dr. Németh Katalin polgármester.
Gyopáros Alpár országgyűlési képviselő beszédében hangsúlyozta: A korábbiaknál is jelentősebb kormányzati támogatásnak köszönhető, hogy a csornaiak utóbbi években, sőt az elmúlt tíz esztendőben megfogalmazott kívánságainak jelentős része megvalósult.
A tanuszoda építése sajnálatos módon egy megbízhatatlan vállalkozó miatt állt le egy időre, de a nemrég napvilágot látott határozat értelmében a kormányzat biztosítja a munkálatok folytatásához szükséges pénzösszeget, tehát idén nyáron folytatódhat a beruházás.
Gulyás Gergely a gyógyhatását tekintve messze földön híres fürdőnek nevezte a csornai termált, mely mostantól méltó körülmények között várja a csornaiakat és a kikapcsolódni vágyó környékbeli látogatókat. A miniszterelnökséget vezető miniszter szerint Csorna az egyik legjobb példa arra, hogy a kisvárosok is képesek biztosítani a nagyobb településeken megszokott, ahhoz hasonló infrastrukturális előnyöket.

A délután folyamán több száz kis csornai diáknak adtak át egynapos, ingyenes belépőjegyet, elismerve a víz fontosságát hangsúlyozó rajzpályázaton mutatott ak-tivitásukért. A szezonnyitó rendezvényen sok-sok meglepetés, ingyenes program várta a látogatókat. A kapunyitás után óriásbuborék-show, valamint lufihajtogatás fogadta a kisebbeket. Ebéd után Kövecses Patti sportszervező-tánctanár instrukciói alapján mozoghattak a fiatalok, majd Brandnyúl közreműködésével folytatódott a buli. A Julcsi meséi elnevezésű csapat „Mesterségem címere” interaktív gyermekjátékkal szórakoztatta a lányokat és fiúkat. Miholics Zsuzsi a kemping területén tartott frissítő jógát az arra vállalkozóknak, majd Kiss V. Balázs színvonalas bűvész showja varázsolta el a látogatókat.

Beküldés dátuma: 2024. 06. 07.

További hírek

Hirdetés