Aktuális televízió, újság, rádió és internetes hirdetési ajánlatunk Megnézem
Hallgasd a Rábaköz Rádiót online a weboldalunkon!
Hirdetés

Megtisztítják az illegális szemétlerakókat

Az önkormányzat körültekintően jár el az illegális szemétkupacok felszámolásában, de nagyon nehéz kideríteni, hogy kik hordják oda a feleslegessé vált holmijaikat.  A munka nyilván plusz kiadással jár, és ezt a pént természetesen szeretnék az „elkövetőre” hárítani, de több hónapos kutatás után sem mindig derül fény az illető személyére.

A kapuvári illegális sze-métlerakókat a környéken élők időnként bepanaszolják az önkormányzatnak, viszont az amatőr  fényképfelvételeken azok sosem látszanak, akik a feleslegessé vált holmijuktól ilyen módon kívánnak megszabadulni. A polgármester szerint a volt Édász-kapcsolóháznál felhalmozott több száz köbméternyi szemét már meghaladja az egyszerű háztartási hulladék kategóriáját, ráadásul a mennyisége alapján sok év kellett a felgyülemléséhez. Többen javasolták, hogy esetleg be kellene kamerázni a külső városrészeket, de  Hámori György úgy véli, ez sem járható út, mert túl nagy területet kellene megfigyelni.
A kapuvári önkormányzat elszállíttatja a hulladékot, de ennek nem kis költségét a tisztességes, adófizető állampolgárok fogják megfizetni. Az ügy annál is sajnálatosabb, hogy milliós tételekről van szó, és ennyivel kevesebb pénz jut majd például az utak felújítására. Tévedés azt hinni, hogy korábban, a sajtóban megjelent cikkek hatására szállíttatták el a szemetet, hisz először megpróbálják feltérképezni az elkövetőket, ami legalább egyéves folyamat. Mindössze a véletle-nek egybeesése, hogy a szemét elszállítása a sajtóban mejelent írások után indult meg – hangzott az interjúban.
– Annyiszor felhívom az emberek figyelmét, hogy vigyázzunk értékeinkre. és ne csak mi örüljünk a szépnek, hanem a gyerekeink is – mondta a város vezetője, aki sajnálattal tapasztalja: a helyiek nem érzik igazán magukénak a parkokat, különben nem hagynák, hogy letapossák a virágokat. ©MOLNÁR TV. KFT.

Beküldés dátuma: 2014. 05. 27.

Kapcsolódó hírek

További hírek