Aktuális televízió, újság és internetes hirdetési ajánlatunk Megnézem

Megújult a beledi játszótér

Az óvodában tavaly és idén olyan játékokat cse-réltek le, amelyeket még a jelenlegi polgármester is használt gyermekkorában. Komoly fejlődés ta-pasztalható a településen, és a 2022-es Glóbusz-napon a felújított városi játszóteret is átadták.

– A pünkösdi fesztivál után a Glóbusz-nap a legrangosabb városi rendezvény Beleden – fogalmazott Major Jenő, aki szerint nagyon hiányoztak már az embereknek a Glóbusz-naphoz hasonló rendezvények, melyek a koronavírus-járvány miatt maradtak el több éven át. Beled polgármestere megjegyezte: Még jó, hogy Zsiray Dénes szerzett már annyi rutint és nem felejtette el, hogy mi szükséges egy ilyen nap megszervezéséhez. Korábban csak sportprogramokat és zenés összejöveteleket tartottak, később viszont kiegészült a veterán járművek találkozójával, idén pedig ebből az alkalomból adták át a felújított játszóteret.

– Negyedszázada készült el ezen a helyen a korábbi játszótér, mely évek óta megérett a cserére, ami most sikerült. Köszönet érte a Magyar Falu Program pályázatának, melyből 5 millió forintot kaptunk a megvalósításra – mondta Major Jenő, majd azt az ígéretet tette, hogy folytatni fogják a korszerűsítést, bár más ütem szerint. Belednek nem kell szégyenkeznie, mert az elmúlt öt-hat évben az óvodát is beleszámítva ez a negyedik olyan létesítmény, ahol teljesen megújulnak a játékok – tette hozzá.
Zsiray Dénes önkormányzati képviselő a gyerekeket fordulva mondta: – Gyertek reggel, délben, este és maradjatok sokáig.

Beküldés dátuma: 2022. 07. 27.

Kapcsolódó hírek

További hírek

 • Járdák, utak felújítása Beleden

  Major Jenő szerint egy-egy felújítás kapcsán ritkábban esik szó arról, hogy a munkálatok ideje alatt is biztosítani kell az intézmények zavartalan működését, ami plusz feladatot jelent az önkormányzatnak.

 • Hagyományőrző programok a beledi óvodában

  Tavasztündérek, pillangók és hercegnők lepték el a beledi óvoda folyosóját a farsangi időszakban, ezenkívül kommandósok és különböző mesehősök népesítették be a csoportszobákat.

 • Rekord a X. Kapuvári Böllérmáj és Gasztronómiai Fesztiválon

  Tíz év kemény munkája kellett ahhoz, hogy országos szinten is jegyezzék a Kapuvári Böllérmáj és Gasztronómiai Fesztivált – értékelte Hámori György polgármester a rangos eseményt, melyen 92 csapat 175 étele és 116 süteménye versengett a 15 szakácsból és 6 cukrászból álló zsűri előtt.

 • Pályázati pénzből újult meg a beledi óvoda és bölcsőde

  Major Jenő a tavalyi közmeghallgatáson hosszan sorolta az elmúlt esztendőben végrehajtott önerős fejlesztéseket.

 • Hónap műtárgya a Rábaközi Muzeális Kiállítóhelyen

  A Rábaközi Muzeális Kiállítóhely idei első műtárgyát 2024. február első vasárnapjáig tekinthették meg az érdeklődők, február 5-étől pedig már indul is a következő bemutató.

DANUBIUS play