Aktuális televízió, újság és internetes hirdetési ajánlatunk Megnézem
Hirdetés

Megújult a lakótelepi orvosi rendelő

Az elmúlt időszakban a város nagyon sok pénzt fordított az intézmények felújítására. 31 millió forint pályázati támogatásból és 5 millió forint önrészből újult meg nemrég a lakótelepi orvosi rendelő. A betegek és a szakszemélyzet is jól járt a beruházással.

Az átadóünnepségen Hámori György elöljáróban megköszönte Gyopáros Alpár támogatását, mert az országgyűlési képviselőnek nagy szerepe volt abban, hogy sikeresen pályáztak, és megkezdhették a beruházást. A polgármester szerint a lakótelepi orvosi rendelő korszerűsítése ékes bizonyítéka annak, hogy a városvezetés nemcsak a belterületi ingatlanok felújításával foglalkozik. Legalább olyan fontos, hogy a „peremkerületek” lakóközösségeinek javuljanak az életkörülményei és a betegek jobb színvonalú ellátásban részesüljenek. Az építkezés ideje alatt az egészségfejlesztési iroda egyik helyiségében tartották a rendelést. A háziorvos megköszönte, hogy a páciensek türelemmel viselték a szűkösebb körülményeket, aminek köszönhetően zökkenőmentes volt a betegellátás. A doktornő munkáját egy körzeti nővér és egy asszisztens segíti. A korábbi, korszerűtlen épületet nem lehetett felfűteni, ezért gyakran fáztak az ott tartózkodó személyek,
– Csak a miénk ez az épület – fogalmazott dr. Benedek Zoltánné dr. Vincze Eszter, majd elmondta, hogy a több mint 36 millió forintos beruházásnak köszönhetően minőségi javulás ment végbe az orvosi rendelőben. A tavaly júniusban kezdődő munkálatok során körbeszigetelték az épületet, megtörtént a nyílászárócsere, a ház új burkolatot kapott, mindezeken felül modern orvosi műszerek segítik az egészségügyi dolgozók munkáját. Az új berendezések használatával csökken a betegutak száma, mert egyre több vizsgálatot lehet helyben is elvégezni.

– Ahol az önkormányzat ilyen komoly figyelmet és nem kevés pénz fordít az orvosi rendelőkre, ott ez a hozzáállás a lakosság közérzetének javulását eredményezi – hangsúlyozta a háziorvos.

Beküldés dátuma: 2019. 04. 17.

Kapcsolódó hírek

 • 20 éve alakult a kapuvári néptánciskola

  Csitei Gábor büszkén beszélt arról, hogy több olyan tapasztalt táncosuk van, aki öt-hat éves korában kezdte náluk a néptánctanulást és azóta is a felnőtt csapatot erősíti.

További hírek

 • A Csukásban végzett fiatalok keresettek a munkaerőpiacon

  A csornai Csukás végzős tanulóinak nem kell azon aggódniuk, hogy hol fognak elhelyezkedni, mert mire befejezik az iskolát, már mindenkinek van munkahelye, sőt a cégek és vállalkozások folyamatosan keresik a jól képzett, kezdő szakembereket.

 • Felhőtlen gyermeknapi szórakozás Beleden

  – Nagyon jó érzés volt, amikor az intézmény előtti terület megtelt emberekkel, gyerekekkel, akik vidáman szórakoztak – mondta Rácz Árpádné Beledi Egyesített Szociális Központ idei gyermeknapjáról, amit eredetileg a pünkösdi fesztivállal egy időben szerettek volna megtartani, de a zsúfoltság, a programok torlódása miatt előrehozták egy héttel.

 • 20 éve alakult a kapuvári néptánciskola

  Csitei Gábor büszkén beszélt arról, hogy több olyan tapasztalt táncosuk van, aki öt-hat éves korában kezdte náluk a néptánctanulást és azóta is a felnőtt csapatot erősíti.

 • Biztonságos közlekedés Beled felújított útjain és a korszerű kerékpárutakon

  Ha elkészül valahol az úttest és kerékpárút, a helyzet is úgy kívánja, hogy a járdát is rendbe tegyék – nyilatkozta Major Jenő a Rábaközi Televíziónak.

 • Harmincadik jubileumához közeledik a Beledi Delta Testépítő Klub

  A Beledi Delta Testépítő Klub tagsága egyfajta íratlan szabályként fogalmazta meg, hogy már az elejétől fogva régi ismerősként fogadják a hozzájuk betérő sportolókat, legyen az teljesen kezdő vagy profi.

Hirdetés
DANUBIUS play