Aktuális televízió, újság és internetes hirdetési ajánlatunk Megnézem

Megvalósuló tervek Kónyban

Befejeződött a Petőfi utcai óvoda részleges felújítása, valamint külső korszerűsítésen esett át a polgármesteri hivatal épülete. Régi vágya teljesült a lakóknak azáltal, hogy új aszfaltburkolatot kapott a nagy forgalmat bonyolító Vörösmarty utca 1,1 kilométer hosszú szakasza.
A következőkben azokról a folyamatban lévő, összességében negyedmilliárd forint értékű beruházásokról kaptunk tájékoztatást, melyeknek közbeszerzési eljárása elindult, illetve egy része már le is zárult. Öt nyertes projektről tudok beszámolni - tette hozzá Aller Imre.  Kétéves munka eredménye látszik beérni ezekben a tervekben, de van közöttük hosszú átfutású pályázat is, melyet még 2008-ban kezdeményeztek - hangzott az interjúban. A közel 5 hektáros Kerék-tó Szabadidő és Sportközpontban a turizmus élénkítése miatt hajtanának végre fejlesztést: hét közművesített pavilont, térburkolattal ellátott sétálóutat fognak építeni szeptember 30-i határidővel. Részleges beruházásra lehet számítani a Béke utcai általános iskolában: a vizesblokkok teljes korszerűsítését, valamint az intézmény önálló épületrészének megújítását szeptemberig történő végrehajtással tervezik. Az integrált közösségi és szolgáltató tér kialakítása a faluház 130 m2-es bővítését foglalja magában. A jobb kihasználás érdekében az épület belső szerkezeti átalakításon esik át, melynek köszönhetően másfélszer akkora lesz a befogadóképessége. Az átadás dátuma november végére szól, ugyanúgy, mint a következő, közel 20 millió forintos projekté, mely a régi szolgálati lakásból kialakított, faluház szomszédságában található idősek otthonára vonatkozik. Nappali ellátási formában 30 - 35-en veszik igénybe a szolgáltatásokat. A külső-belső felújítással párhuzamosan megoldják az akadálymentesítést, valamint önálló fűtési rendszert kap a központ. Több évi próbálkozás után megkapták a lehetőséget a Petőfi utcai óvoda korszerűsítésére, ezért készülnek a több helyiséget érintő bővítésre, melynek befejezését 2011-re időzítik. Kónyban egyelőre szurkolnak annak a pályázatnak, melyből a gyógyszertár előtti teret és az aszfaltos kézilabda pályát újítanák meg.
Beküldés dátuma: 2010. 07. 28.

Kapcsolódó hírek

 • Garta névemlékművet avattak a templom védőszentje, Szent Katalin búcsúnapján

  Idén hármas évfordulót ünnepelnek Kapuváron: 360 éve alapították Gartát, 100 esztendővel ezelőtt egyesült a két önálló község Kapuvár és Garta; ezenkívül 15 éve hozták létre a Gartáért Alapítványt, ezért a Garta névemlékmű átadására szintén jeles napon, mégpedig a gartai templom védőszentjének ünnepnapján került sor.

További hírek

 • Garta névemlékművet avattak a templom védőszentje, Szent Katalin búcsúnapján

  Idén hármas évfordulót ünnepelnek Kapuváron: 360 éve alapították Gartát, 100 esztendővel ezelőtt egyesült a két önálló község Kapuvár és Garta; ezenkívül 15 éve hozták létre a Gartáért Alapítványt, ezért a Garta névemlékmű átadására szintén jeles napon, mégpedig a gartai templom védőszentjének ünnepnapján került sor.

 • Idősek napja Beleden

  A türelem, a kitartás és a hit átsegíti az embereket a nehézségeken – mondta Major Jenő a beledi idősek napi rendezvényen.

 • Berg50 - jubileumi rendezvénysorozat Kapuváron

  Jó emlékezést, jó erőgyűjtést kívánt a kapuvári Berg iskola közösségének Hámori György polgármester abból az alkalomból, hogy 140 éve indult a szakmai képzés a városban, továbbá 50 éve adták át az intézmény épületét és 20 tanévvel ezelőtt vette fel az iskola mai nevét.

 • Egyházközségi bál Csornán

  Kézfogással és rövid köszöntővel üdvözölték egymást a Csornai Jézus Szíve Plébánia idei családi báljának résztvevői.

 • Beled apraja-nagyja részt vett az idei Márton-napon

  A szervezők alaposan felkészültek a 2023-ban megrendezett beledi Márton-napi mulatságra. Rácz Árpádné intézményvezető megköszönte a Beledi Egyesített Szociális Központ munkatársainak és a segítőiknek a rengeteg ötletet, valamint a rendezvény színvonalas lebonyolítását.

Hirdetés
DANUBIUS play