Aktuális televízió, újság, rádió és internetes hirdetési ajánlatunk Megnézem
Hallgasd a Rábaköz Rádiót online a weboldalunkon!
Hirdetés

Mélyről gyökerezik a Castrum utánpótlása

A Kapuvári Castrum SC fiatal versenyzői bár a sportra rengeteg időt és energiát fordítanak, a legfontosabb mégis az iskola, hogy jól felkészüljenek a nagybetűs életre. Edzőjük szerint a rendszeres mozgással további erőt merítenek, a versenyeken elért eredményeik pedig egyfajta erkölcsi értéket képviselnek számukra.

Új alapokon épül a 90 fővel működő Castrum utánpótlása. Egészen fiatalkorú, óvodás gyermekek is komoly létszámmal vesznek részt a Castrum utánpótlás edzésein. A képesség fejlesztés mellett a harcművészetek alapjait is kellően elsajátítják a gyerekek és tavasszal az ovi karatés csoportból többen sikeres övvizsgát is tettek.
– Jó kapcsolatot ápolunk a környező klubokkal. Jól el vagyunk látva versenyzőkkel és olyan sportolókkal is, akik versenyzőink felkészülését segítik. Bár az utánpótlásunkban 2 éve történt egy szakadás, ezt a lyukat mára sikerült „befoltozni", és fiataljainkkal ugyanazt a szakmai utat követjük, melyet többszörös Európa-bajnok társaik már eredményesen végig jártak. Nagyon lelkes kis csapatról van szó, akiket erősen motivál, ha élversenyző társaikkal tudnak edzeni – mondta Pantelics Péter. Peti Sensei (ahogy a gyerekek hívják) a Shinkyokushin Harcművész Szövetségnél az EB kvalifikációs válogatóbizottságban is fontos szerepet tölt be, így a klub kapcsolata folyamatos, és szinte mindennapi a szövetséggel, és a nagy klubokkal.
A Kapuvári Castrum SC karatékái az év első szakaszában felkészítő versenyeken vettek részt Tatán, illetve a Várpalotán a diákolimpia elődöntőjén. A felnőtt magyar bajnokság szintén fontos esemény volt a versenyzők életében, mert gőzerővel készülnek a május 11-12-én Wroclawban megrendezésre kerülő Junior, Felnőtt Karate Európa-bajnokságra.
A felnőtt magyar bajnokságra a kapuvári egyesületből négy versenyző nevezett be: Szondi Anikó, Végerbauer Roberta és Bán Lili egyaránt bronzérmet szerzett. A mínusz 55 kg-os favorit, Németh Veronika az utolsó pillanatban lebetegedett, így őt nélkülözni kellett ebben az évben a dobogóról.
Anikó és Roberta teljesítményükkel megszerezték a kvalifikációt az Európa-bajnokságra, de velük még további egyeztetésre van szükség, hogy vállalják-e a felkészülést a kontinensviadalra, az iskolai tanulmányok és a három műszakos munka mellett .
Mivel az idei EB időpontja egybeesik a középiskolások érettségijével, ezért a Castrum két tehetséges versenyzője, Bán Lili és Pantelics Bence inkább az őszi U21-es Európa-bajnokságra időzítik felkészülésüket. Addigra már mindketten túl lesznek az érettségiken, és a nyár folyamán újra tudnak a felkészülésre koncentrálni.

– Nagyon remélem, hogy nemsokára Kapuvárnak is lesz egy szép, és méretes sportcsarnoka, ahol akár magyar bajnokságokat, diákolimpiát vagy kontinens viadalokat, komolyabb nemzetközi versenyeket is meg lehetne rendezni! Akkor majd nem kell a szomszédba utaznunk versenyt szervezni – emlékeztetett Pantelics Péter arra, hogy a répcelaki klub segítő szervezőjeként vettek részt a legutóbbi felnőtt magyar bajnokságon.

 

Beküldés dátuma: 2018. 03. 27.

Kapcsolódó hírek

További hírek

Hirdetés