Aktuális televízió, újság és internetes hirdetési ajánlatunk Megnézem

Messze földön híre kelt a Linkó Fesztiválnak

Vásárosfaluban vendégszerető emberek élnek, ezért örömmel fogadták erdélyi, kárpátaljai és felvidéki barátaikat, akik szintén  részt vettek a település ünnepén. Ha a 170 lakosú kis falu ennyi határon túl élő magyarral tartja a kapcsolatot, akkor talán reménykedhetünk abban, hogy az országhatár csak szimbolikusan választja el egymástól a nemzetet – vélekedett Molnár Sándor. A fesztivál ideje alatt volt olyan nap, amikor a látogatók száma megközelítette az ezret, ami nagyon szép teljesítmény egy alig kétszáz lelkes községben.

– A Linkó Fesztiválnak egyelőre csak jelene van, de reméljük, annál inkább lesz jövője – mondta Molnár Sándor. Vásárosfalu polgármestere hozzátette: a VéFeszt szervezői húsz év után kerültek olyan élethelyzetbe, hogy nem tudnak annyi időt és energiát fordítani az előkészületekre, ezért felhagytak a programszervezéssel. A helyükbe lépő fiatalok folytatják a hagyományt annyi különbséggel, hogy a település határában folydogáló patakról nevezték el a régi-új fesztivált. A falu vezetője szerint jó talajra hullott a mag, mert rövid idő alatt összeállt az idei program és esélyt lát arra, hogy hosszú évekig megmarad a Linkó Fesztivál.

A székelyvajaiak húsz éve ismerik vásárosfalui barátaikat, akikkel évente látogatják egymást felváltva: egyik esztendőben Magyarországon, a következőben pedig a romániai Maros megyében találkoznak. Gál Márton arról beszélt, hogy érdekmentes, szereteten alapuló barátság az övék. Egyszerűen jól érzik magukat egymás társaságában, épp ezért maradt fenn ez a kapcsolat több évtizeden át. 

– A kisalföldi táj nagyon emlékeztet a Felvidéken megszokott környezetre és az emberek is hasonló gondolkodásúak. Jószívű, vendégszerető emberekkel ismerkedtem meg – fogalmazott László Gábor. Molnár Sándor személyében pedig olyan igaz magyarra talált, aki sokat ad települése fejlődésére és a Vásárosfaluban élők igényeinek kielégítésére – mondta Nagymad község polgármestere, aki örömmel látogatja rábaközi barátait

Beküldés dátuma: 2019. 07. 11.

Kapcsolódó hírek

További hírek

 • Járdák, utak felújítása Beleden

  Major Jenő szerint egy-egy felújítás kapcsán ritkábban esik szó arról, hogy a munkálatok ideje alatt is biztosítani kell az intézmények zavartalan működését, ami plusz feladatot jelent az önkormányzatnak.

 • Hagyományőrző programok a beledi óvodában

  Tavasztündérek, pillangók és hercegnők lepték el a beledi óvoda folyosóját a farsangi időszakban, ezenkívül kommandósok és különböző mesehősök népesítették be a csoportszobákat.

 • Rekord a X. Kapuvári Böllérmáj és Gasztronómiai Fesztiválon

  Tíz év kemény munkája kellett ahhoz, hogy országos szinten is jegyezzék a Kapuvári Böllérmáj és Gasztronómiai Fesztivált – értékelte Hámori György polgármester a rangos eseményt, melyen 92 csapat 175 étele és 116 süteménye versengett a 15 szakácsból és 6 cukrászból álló zsűri előtt.

 • Pályázati pénzből újult meg a beledi óvoda és bölcsőde

  Major Jenő a tavalyi közmeghallgatáson hosszan sorolta az elmúlt esztendőben végrehajtott önerős fejlesztéseket.

 • Hónap műtárgya a Rábaközi Muzeális Kiállítóhelyen

  A Rábaközi Muzeális Kiállítóhely idei első műtárgyát 2024. február első vasárnapjáig tekinthették meg az érdeklődők, február 5-étől pedig már indul is a következő bemutató.

DANUBIUS play