Aktuális televízió, újság és internetes hirdetési ajánlatunk Megnézem
Hirdetés

Mi történt a labdarúgás háza táján és a helyi zöldségtermesztéssel?

Nehezen indult a megyei első osztályban a beledi sportegyesület labdarúgó szakosztályának a foci, aminek Jakab Zoltán szerint a gyámolatlanság és a tapasztalatlanság volt az oka.  Utána annak örültek, hogy az idegenben játszott döntetlen mérkőzés nem vetette még jobban vissza a csapatot, de aztán jött az igazi hullámvölgy: a több bajnokságot egymás után nyerő Győrszemere otthonában súlyos, 11:0-ás vereséget szenvedtek. Az azóta eltelt rangadókat látva mára elmondható: kiheverték ezt a nem mindennapi sokkot. A megyei első osztályban sokkal gyorsabb a játék, technikásabbak az ellenfelek, az elvesztett labdát nehezebb visszaszerezni. Összegezve: az eddig megszokottnál jóval nagyobb koncentrációra van szükség az eredményes labdarúgáshoz. A beledi focisták a körülmények  tekintetében még nem nőttek fel a magasabb szintre, de egyelőre csak a pályázatokban reménykedhetnek. A tribünre beadott projekt sajnos nem sikerült, és nem ártana a pálya talajszerkezetén is javítani.

Szívvel és akarattal sokra lehet menni.
Jakab Zoltán és edző kollégái  folyamatosan arról próbálják meggyőzni a fiúkat, hogy egy-egy rosszabb mérkőzés után sem szabad összeomolni  lelkileg, tudni kell továbblépni. Ha a korábbi 5:1-es vereség után 12 ponttal sikerült megnyerni az előző bajnokságot, akkor semmi sem reménytelen. A játékosok is elfogadták, hogy innentől kevés a megyei másodosztályban könnyedén megnyert rangadók sikere, mert sokkal többre lesz szükség. Bizakodásra adhat okot az NB III.-as múlttal rendelkező Kapuvár elleni  3:1-es győzelem, melyhez a szerencse is hozzájárult, de Fortuna is csak azoknak kedvez, akik tesznek valamit a sikerért – jegyezte meg a BSE elnöke.
A téli átigazolási időszakban pedig arra készülnek, hogy a huszonhárom máshova elpályázott játékosukból legalább három-négy embert  visszacsábítsanak Beledre. Az amatőr focinak a saját nevelésű, helyi kötődésű fiatalokból kellene merítenie, akik jó közösséget alkotva képesek egymásért küzdeni.

Beleden több részletben juttatják el a zöldséget a rászorulóknak, hogy az valóban jó helyre kerüljön.
Az alpolgármester a foci után a település saját területén termesztett zöldségfélék őszi betakarításáról is beszélt. Idén leszűkítették a keretet, mert a
a Magyar Élelmiszerbank Egyesülettől később  érkezett a vetőmag. A burgonyát és a hagymát még időben földbe tudták tenni, s néhány tő karfiol is a megfelelő helyre került. A hagyma után betakarították a krumplit, amelyek őszi tárolásáról már gondoskodtak, de ha bejönnek a nagyobb fagyok, akkor máshova kell  őket vinni. Az élelmiszerbank programjában résztvevő önkormányzatok szétosztják a terményt a rászorulók között. Jakab Zoltán úgy tapasztalta, hogy a közmunkások a maguk által előállított terményt sokkal jobban értékelik, mint az ölükbe hullott ajándékot. Ott jártunkkor épp gazdára találtak a zsákok. A legtöbben kerékpárral, de volt, aki talicskán tolta el a terményt, hogy aztán beosztva, saját fogyasztásra használja fel, s mindemellett a központi konyhának is jutott belőle.
A jövő évi vetőmagkészlet a rendelkezésre áll, és az öntözőrendszert rendbe hozva még eredményesebb lehet 2013-ban a zöldségtermesztés. Beküldés dátuma: 2012. 10. 24.

Kapcsolódó hírek

 • A Csukásban végzett fiatalok keresettek a munkaerőpiacon

  A csornai Csukás végzős tanulóinak nem kell azon aggódniuk, hogy hol fognak elhelyezkedni, mert mire befejezik az iskolát, már mindenkinek van munkahelye, sőt a cégek és vállalkozások folyamatosan keresik a jól képzett, kezdő szakembereket.

További hírek

 • A Csukásban végzett fiatalok keresettek a munkaerőpiacon

  A csornai Csukás végzős tanulóinak nem kell azon aggódniuk, hogy hol fognak elhelyezkedni, mert mire befejezik az iskolát, már mindenkinek van munkahelye, sőt a cégek és vállalkozások folyamatosan keresik a jól képzett, kezdő szakembereket.

 • Felhőtlen gyermeknapi szórakozás Beleden

  – Nagyon jó érzés volt, amikor az intézmény előtti terület megtelt emberekkel, gyerekekkel, akik vidáman szórakoztak – mondta Rácz Árpádné Beledi Egyesített Szociális Központ idei gyermeknapjáról, amit eredetileg a pünkösdi fesztivállal egy időben szerettek volna megtartani, de a zsúfoltság, a programok torlódása miatt előrehozták egy héttel.

 • 20 éve alakult a kapuvári néptánciskola

  Csitei Gábor büszkén beszélt arról, hogy több olyan tapasztalt táncosuk van, aki öt-hat éves korában kezdte náluk a néptánctanulást és azóta is a felnőtt csapatot erősíti.

 • Biztonságos közlekedés Beled felújított útjain és a korszerű kerékpárutakon

  Ha elkészül valahol az úttest és kerékpárút, a helyzet is úgy kívánja, hogy a járdát is rendbe tegyék – nyilatkozta Major Jenő a Rábaközi Televíziónak.

 • Harmincadik jubileumához közeledik a Beledi Delta Testépítő Klub

  A Beledi Delta Testépítő Klub tagsága egyfajta íratlan szabályként fogalmazta meg, hogy már az elejétől fogva régi ismerősként fogadják a hozzájuk betérő sportolókat, legyen az teljesen kezdő vagy profi.

Hirdetés
DANUBIUS play