Aktuális televízió, újság, rádió és internetes hirdetési ajánlatunk Megnézem
Hallgasd a Rábaköz Rádiót online a weboldalunkon!
Hirdetés

Mikor lesz a következő önkéntes akció?

A “TeSzedd!” akcióhoz nemcsak hazánk, hanem az unió számos országa csatlakozott az elmúlt hetekben. Gyopáros Alpár elmondta: a környezetvédelmi kezdeményezés célja, hogy minél több önkéntes lásson neki a szemétgyűjtésnek. Az országgyűlési képviselő a Fidesz-KDNP, valamint a Fidelitas csornai csoportjával indult el, hogy megtisztítsák a város utcáit, tereit, valamint az iskolák és temetők környékét. Az egy időben, országszerte nagy csoportokat megmozgató akción több mint 160 ezer önkéntes vett részt – közölte az interneten elérhető adatokat a megszólaló. Az Önkéntesség Európai Éve nemcsak a környezetvédelemről és a rendrakásról szól, hanem arra kívánják felhívni a figyelmet, hogy minél többször ajánlják fel segítségüket az emberek. Csornához hasonlóan, a környék több településén is egész családok vettek részt a megmozduláson. Gyopáros Alpár így reagált: egyre többen felismerik, hogy az illegális hulladéklerakók feltérképezése és a szemét felszámolása nemcsak a jelent, hanem a gyermekek jövőjét is meghatározza.
A cserkészektől nem idegen a környezettudatos gondolkodás és az élő természet óvása, hiszen többek között erre esküdnek fel a fogadalomtételkor. A tíz pontból álló törvényük egyik passzusa a természet szeretetéről szól. – Már alapítónk is azzal a gondolattal fordult hozzánk, hogy igyekezzünk a világot kicsit jobb állapotban hátrahagyni, mint amilyenben találtuk – szögezte le Szár Gyula Gergely csapatparancsnok, aki szerint az „Önkéntesen a tiszta Magyarországért” mozgalom épp erről szól. Mivel a cserkészek a meghirdetett  időpontban több vallási jellegű rendezvényre voltak hivatalosak, nem tudtak teljes létszámban kivonulni, de aki eljött, az lelkesen belevetette magát a munkába.
Major András jelezte, hogy a jövőben egyre több önkéntesek által szervezett programra lenne szükség. A mostani eset is példázza, hogy a spontán kialakult csoportok tagjai közt barátságok szövődnek, és a résztvevők ráadásul hasznosan töltötték a napot, melynek végén ezt a kérdést tették fel: Mikor lesz a következő önkéntes akció?
Beküldés dátuma: 2011. 06. 01.

Kapcsolódó hírek

További hírek