Aktuális televízió, újság, rádió és internetes hirdetési ajánlatunk Megnézem
Hallgasd a Rábaköz Rádiót online a weboldalunkon!
Hirdetés

Mikulás-kupa Beledben: bárki rúgja, a labda mindig gömbölyű

Egyre népszerűbb a beledi Mikulás-kupa, ezért újabban már kétnapos a rendezvény. Három éve számíthatnak arra a több megyéből érkező húsz csapatra, amely visszatérő vendég a településen. Ennél több játékossal egyelőre nem számolnak, mert szeretnének beleférni a megszokott időkeretbe.

Hat évvel ezelőtt fogalmazódott meg a Mikulás-kupa ötlete Varga Gábor fejében. Beledet, mint helyszínt, ideálisnak tartja, hisz a város az M85-ös és M86-os főutakról jól megközelíthető. Németh Zoltán két éve segíti a szervezőmunkát, akivel egyre színvonalasabb tornákat rendeznek a beledi sportcsarnokban.
– Nagyon sokat köszönhetünk Major Jenőnek, mert a szponzorok mellett ő is vállszélességgel támogat minket – mondta Varga Gábor.
A gyórói származású Varga Gábor korábbi sérülései miatt hagyta abba 2011-ben az aktív játékot, de a gyerekek tréningezése kárpótolja mindenért. Az egykori beledi edző legutóbb az ifjúsági csapattal foglalkozott. Labdarúgó pályafutása Kapuváron indult, ezenkívül fél szezont a beledi megyei I-esben játszó csapattal töltött. Mihályiban és Kisfaludon a megyei II-ben szerepeltek, öt évig pedig a gyórói Répcementi SE-vel focizott. Többféle poszton játszott, de leginkább a hátsó védelmet erősítette.
A Mikulás-kupán négy ötös csoportot alkottak a játékosok, így mindenki játszott mindenkivel, majd az első két helyezett jutott tovább. A legjobb nyolc között egyenes kieséssel folytatódott a rangadó, a legjobb négy közül pedig egy mérkőzéssel választották ki a három döntőst. A nevezéses tornán a legjobbak pénzdíjban részesültek, egy csapat pedig megkapta a Mikulás-kupát.
A bajnokságon megkötés nélkül bárki részt vehet, a labdarúgó NB-ben focizó csapatoknak külön örülnek, mert testközelből élvezheti a játékukat.
– Minden évben van egy-egy jobb csapat, de a labda gömbölyű, ezért néha az esélytelenebb csapat nyer – fogalmazott Varga Gábor. A rendezvény szervezőit a sok-sok pozitív visszajelzés viszi előre, emiatt nem csökken, hanem még inkább nő bennük a lelkesedés évről évre.

Beküldés dátuma: 2019. 12. 17.

További hírek