Aktuális televízió, újság és internetes hirdetési ajánlatunk Megnézem

Mikulás-kupa Beledben: bárki rúgja, a labda mindig gömbölyű

Egyre népszerűbb a beledi Mikulás-kupa, ezért újabban már kétnapos a rendezvény. Három éve számíthatnak arra a több megyéből érkező húsz csapatra, amely visszatérő vendég a településen. Ennél több játékossal egyelőre nem számolnak, mert szeretnének beleférni a megszokott időkeretbe.

Hat évvel ezelőtt fogalmazódott meg a Mikulás-kupa ötlete Varga Gábor fejében. Beledet, mint helyszínt, ideálisnak tartja, hisz a város az M85-ös és M86-os főutakról jól megközelíthető. Németh Zoltán két éve segíti a szervezőmunkát, akivel egyre színvonalasabb tornákat rendeznek a beledi sportcsarnokban.
– Nagyon sokat köszönhetünk Major Jenőnek, mert a szponzorok mellett ő is vállszélességgel támogat minket – mondta Varga Gábor.
A gyórói származású Varga Gábor korábbi sérülései miatt hagyta abba 2011-ben az aktív játékot, de a gyerekek tréningezése kárpótolja mindenért. Az egykori beledi edző legutóbb az ifjúsági csapattal foglalkozott. Labdarúgó pályafutása Kapuváron indult, ezenkívül fél szezont a beledi megyei I-esben játszó csapattal töltött. Mihályiban és Kisfaludon a megyei II-ben szerepeltek, öt évig pedig a gyórói Répcementi SE-vel focizott. Többféle poszton játszott, de leginkább a hátsó védelmet erősítette.
A Mikulás-kupán négy ötös csoportot alkottak a játékosok, így mindenki játszott mindenkivel, majd az első két helyezett jutott tovább. A legjobb nyolc között egyenes kieséssel folytatódott a rangadó, a legjobb négy közül pedig egy mérkőzéssel választották ki a három döntőst. A nevezéses tornán a legjobbak pénzdíjban részesültek, egy csapat pedig megkapta a Mikulás-kupát.
A bajnokságon megkötés nélkül bárki részt vehet, a labdarúgó NB-ben focizó csapatoknak külön örülnek, mert testközelből élvezheti a játékukat.
– Minden évben van egy-egy jobb csapat, de a labda gömbölyű, ezért néha az esélytelenebb csapat nyer – fogalmazott Varga Gábor. A rendezvény szervezőit a sok-sok pozitív visszajelzés viszi előre, emiatt nem csökken, hanem még inkább nő bennük a lelkesedés évről évre.

Beküldés dátuma: 2019. 12. 17.

További hírek

 • Járdák, utak felújítása Beleden

  Major Jenő szerint egy-egy felújítás kapcsán ritkábban esik szó arról, hogy a munkálatok ideje alatt is biztosítani kell az intézmények zavartalan működését, ami plusz feladatot jelent az önkormányzatnak.

 • Hagyományőrző programok a beledi óvodában

  Tavasztündérek, pillangók és hercegnők lepték el a beledi óvoda folyosóját a farsangi időszakban, ezenkívül kommandósok és különböző mesehősök népesítették be a csoportszobákat.

 • Rekord a X. Kapuvári Böllérmáj és Gasztronómiai Fesztiválon

  Tíz év kemény munkája kellett ahhoz, hogy országos szinten is jegyezzék a Kapuvári Böllérmáj és Gasztronómiai Fesztivált – értékelte Hámori György polgármester a rangos eseményt, melyen 92 csapat 175 étele és 116 süteménye versengett a 15 szakácsból és 6 cukrászból álló zsűri előtt.

 • Pályázati pénzből újult meg a beledi óvoda és bölcsőde

  Major Jenő a tavalyi közmeghallgatáson hosszan sorolta az elmúlt esztendőben végrehajtott önerős fejlesztéseket.

 • Hónap műtárgya a Rábaközi Muzeális Kiállítóhelyen

  A Rábaközi Muzeális Kiállítóhely idei első műtárgyát 2024. február első vasárnapjáig tekinthették meg az érdeklődők, február 5-étől pedig már indul is a következő bemutató.

DANUBIUS play