Aktuális televízió, újság és internetes hirdetési ajánlatunk Megnézem

Milyen évre számítanak a csornai hőszolgáltatónál?

A Csornai Hőszolgáltató Kft. a lakosságot, továbbá az intézményeket és közintézményeket szolgálja ki hőenergiával. Valamivel több, mint négyszáz lakásba juttatják el a meleget, ami főleg a Szent István térre és a Soproni úti otthonokra koncentrálódik. A nagyobb intézmények közé tartoznak az iskolák és az óvodák, valamint a kórház, és a rendőrség. Korábbi ipari fogyasztójuk 2011-ben vált le a rendszerről, s a tejpogyárat megelőzően a Mezőgép csornai gyáregysége, amely szintén  nagyobb mennyiségben használta fel a gőzt. A Seeburger-Rábaköz Konzervipari Kft. csak idényjelleggel, nyáron néhány hónapig veszi igénybe a szolgáltatást .
A fűtéshez földgázt és fűtőolajat használnak fel, melyek közül a legfontosabb az elsőként említett energia. A drágább fűtőolajat csak alternatív lehetőségként tartják meg, hogy mindig garantálják az ellátás biztonságát, mert volt már olyan időszak, amikor nem volt folyamatos a gázellátás. Száz százalékig nem lehet mindenre felkészülni, de a fűtőüzem leállásától azért nem tartanak, s hogy ne legyen gond a berendezésekkel, minden évben fejlesztik a korszerűnek mondható eszközöket. Az üzembiztonság érdekében a fűtőmű területén, valamint az ellátási helyeken rendszeresen elvégzik a karbantartási munkálatokat.


A kazánház területén több olyan műszaki berendezés található, amelynek meghibásodása nagyobb problémát jelenthetne, de a biztonsági eszközök jelzéseinek köszönhetően ezek is megakadályozhatók. A hatósági előírásoknak megfelelően időszakosan át kell vizsgálni a tüzelőberendezéseket, hogy azok minden szempontnak megfeleljenek, különben nem lehet kiállítani a hatósági bizonyítványt. A szerkezeti ellenőrzések és a nyomáspróbák a többi munkálatokkal együtt szintén dokumentálásra kerülnek, s ugyanúgy fokozott felügyeletet igényelnek a biztonsági készülékek.
A hidegebb téli hónapokban, amikor tartósan nulla fok alatt marad a hőmérséklet, a fokozottabb hőigény miatt a csúcsra járatás jobban igénybe veszi a berendezéseket. A hőszolgáltató munkatársainak ez nem jelent nagy változást, mert az enyhébb napokon is folyamatos műszakban dolgoznak, és az üzemvitel ugyanúgy fokozott figyelmet és helytállást kíván. Az egymást váltó kollégák átadják az információkat, hogy zavartalan legyen az üzemmenet.
A hőszolgáltató mb. vezetője a jövőre vonatkozóan elmondta: a tavalyi esztendő kiértékelése után lehet csak tervezni, figyelembe véve a kormány tízszázalékos rezsicsökkentési szándékát. – Megpróbálunk mindent megtenni annak érdekében, hogy továbbra is hatékonyan működjünk a zavartalan szolgáltatás érdekében – fogalmazott Egyházy Péter. Az üzleti terv kialakításakor fog eldőlni, hogy milyen egyéb intézkedésekre lesz szükség, bár a mb. igazgató szerint eddig is szűkösen gazdálkodtak
Beküldés dátuma: 2013. 01. 16.

Kapcsolódó hírek

További hírek

 • Krisztus Urunknak áldott születésén: Advent Kapuváron

  Elérkezett a várakozás ünnepének első vasárnapja, amikor országszerte meggyújtják az első gyertyát az adventi koszorún.

 • Garta névemlékművet avattak a templom védőszentje, Szent Katalin búcsúnapján

  Idén hármas évfordulót ünnepelnek Kapuváron: 360 éve alapították Gartát, 100 esztendővel ezelőtt egyesült a két önálló község Kapuvár és Garta; ezenkívül 15 éve hozták létre a Gartáért Alapítványt, ezért a Garta névemlékmű átadására szintén jeles napon, mégpedig a gartai templom védőszentjének ünnepnapján került sor.

 • Idősek napja Beleden

  A türelem, a kitartás és a hit átsegíti az embereket a nehézségeken – mondta Major Jenő a beledi idősek napi rendezvényen.

 • Berg50 - jubileumi rendezvénysorozat Kapuváron

  Jó emlékezést, jó erőgyűjtést kívánt a kapuvári Berg iskola közösségének Hámori György polgármester abból az alkalomból, hogy 140 éve indult a szakmai képzés a városban, továbbá 50 éve adták át az intézmény épületét és 20 tanévvel ezelőtt vette fel az iskola mai nevét.

 • Egyházközségi bál Csornán

  Kézfogással és rövid köszöntővel üdvözölték egymást a Csornai Jézus Szíve Plébánia idei családi báljának résztvevői.

Hirdetés
DANUBIUS play