Aktuális televízió, újság, rádió és internetes hirdetési ajánlatunk Megnézem
Hallgasd a Rábaköz Rádiót online a weboldalunkon!
Hirdetés

Milyen volt a régi, és mit tartogat az új tanév?

A Kapuvár Térségi Általános Iskolában azonkívül, hogy a fenntartó megváltozott, az átalakulás már 2012 szeptemberében elkezdődött. Az új köznevelési törvény szerint átírták a pedagógiai programot, a házirendet, a szervezeti és működési szabályzatot, valamint az alapító okiratot. Idén januártól az intézmény koordinálását a kapuvári tankerület látja el. Az új kerettanterv a következő tanévtől az első és az ötödik osztályba lépő diákokat fogja érinteni, ami emelt óraszámot és új tankönyveket fog jelenteni a nebulóknak. Remélhetőleg 2013 őszétől életbe lép a „Pedagógus életpályamodell” is. A pedagógiai szakszolgálati feladatokkal a majdan létrejövő nevelési tanácsadóban fognak foglalkozni. Horváth László, a KTI igazgatója a tankerületi rendszerhez való csatlakozás után a mindennapos működést akadályozó momentumokról nem tudott beszámolni, legfeljebb a vezetésre és az iskolatitkárokra hárult némileg több tennivaló. Ez abban látszik, hogy néha bizony késő este vagy hétvégén tettek eleget az adatszolgáltatásnak.
A Kapuvár Térségi Általános Iskola idén is részt vett a nemzeti összetartozás az oktatás jegyében meghirdetett Határtalanul pályázaton. A diákok a tavasz folyamán a Felvidékre látogattak. Az ötnapos utazásról Orbán Erna igazgatóhelyettes számolt be televíziónknak. A történelmi helyek és események megismerésén túl a program arra is kiválóan megfelelt, hogy a diákok megtanulják az egymás iránti tiszteletet, továbbá a maga valóságában fedezzék fel a természeti jelenségek – magyarázta Orbán Erna.

A kapuvári általános iskolákban kezd beállni az a trend, hogy a végzősök közül valóban azok választják a gimnáziumot, akiknek tényleg ott a helye – összegezte Horváth László a nyolcadikasok továbbtanulási szándékait. A jó képességű, szakmák iránt érdeklődő fiatalok a szakközépiskolákba igyekeznek. Az igazgató hozzátette: azok a diákok, akik kevésbé szeretnek tanulni, de egyébként nagyon ügyesek, inkább a szakmunkásképzőt célozzák meg.
Horváth László a következő tanévet érintő személyi változásokról is beszélt: elmondta, hogy hány pedagógus ment nyugdíjba. Az első és az ötödik osztályban új tantárgyként jelentkezik az erkölcstan. Az iskola felvette a kapcsolatot az egyházak képviselőivel, ezért katolikus, evangélikus, református hitoktató foglalkozik majd a diákokkal, illetve a Hit Gyülekezete jelezte képzési szándékát.
Beküldés dátuma: 2013. 07. 03.

Kapcsolódó hírek

További hírek

Hirdetés