Aktuális televízió, újság, rádió és internetes hirdetési ajánlatunk Megnézem
Hallgasd a Rábaköz Rádiót online a weboldalunkon!
Hirdetés

Mindannyiunké a felújított csornai parkszínpad!

Átadták a színvonalas zenés-táncos rendzevényeknek, színielőadásoknak, könnyűzenei hangversenyeknek helyet adó, LEADER pályázati forrásból felújított  220 m2-es csornai parkszínpadot, valamint annak környezetét. A helyi önkormányzat 3,2 millió forint önerővel egészítette ki a Mezőgazdasági és Vidékfejlesztési Hivatal által megítélt 6 millió forintos támogatást. A színpad a korábbi aszfaltburkolat helyett vörösfenyő borítást kapott, és az oldalfalakat szintén rendbe tették. A szigetelés mellett gondoskodtak a csapadékvíz megfelelő elvezetéséről is. A nézőtéri padok használható betonelemeit meghagyták, viszont valamennyit új alapra helyezték, a régi deszkákat pedig ugyancsak vörösfenyőre cserélték.
Horváth Péter jegyző az átadási ceremónia alkalmával a kivitelező Bau-Penta Bt. határidőre befejezett munkáján kívül megemlítette azt a manapság ritkaságszámba menő önzetlen felajánlást, melyet a VILL-KOR Hungária Kft. ügyvezetője, Gasztonyi László tett Csornának:  saját költségén állta a park, ezen belül a nézőtér közvilágításának felújítását. A győri székhelyű cég üzleti filozófiájában kiemelt szerep jut a társadalmi kötelezettségvállalásnak. A Gasztonyi családtól nem idegen az adományozás kultúrája, ezért a megyeszékhelyen is felajánlották segítségüket.
Csorna önkormányzata a park további fejlesztéséről sem tett le, ezért bízva a megfelelő pályázati kiírásban, a sétálóutak felújítását és a színpad lefedését tervezik. Horváth Péter az ünnepség végén arra kérte a csornaiakat, hogy vigyázzanak az elkészült közösségi térre, mert azt nemcsak a felnőttek, hanem azok gyermekei és unokái is használni szeretnék.
Beküldés dátuma: 2012. 10. 24.

Kapcsolódó hírek

További hírek