Aktuális televízió, újság és internetes hirdetési ajánlatunk Megnézem

Minden a káposzta körül forgott

A bágyogszovátiak, és a községből elszármazottak közös sikere a káposztafesztivál, amit többen anyagilag is támogattak. A helyiek összetartásának köszönhetően sok ember munkája van benne – mondta Horváth László. A másfél millió forintba kerülő falunapot takarékos gazdálkodással és a szponzorok pénzbeli ráfordításával tudták létrehozni – tette hozzá a polgármester, aki úgy véli, hogy évente egyszer megengedhetik maguknak.

A hét-nyolc vállalkozást párhuzamban vezető Hajtó Péter hobbiból vállal konferanszié szerepet, hisz az elmúlt években ebből is gyakorlatot szerzett. A Szigetközi Music Fesztivál főszervezője igazán sok lábon áll: többek között web- és grafikai stúdiója van, de mellette limuzin- és munkaerőkölcsönzéssel egyaránt foglalkozik.
Mostanság a fesztiváloknak nevezett rendezvények idejét éljük, ezért akár a bágyogszováti káposztafesztivál is elcsépeltnek tűnhet – fogalmazott a speaker –, épp ezért a program minden községnek a sajátja kell, hogy legyen. – A bágyogszovátiak jól összerakták, színvonalas műsort csináltak, és az összejövetel tényleg a káposzta körül forog. Riportalanyunk szerint mindegy, hogy búcsúnak, falunapnak vagy fesztiválnak hívjuk a közösségi rendezvényeket, egy a lényeg, hogy jól érezzék magukat az emberek.

A helyi fellépőket a közönség nem unja meg, hisz közülük valók, de ha a sztárvendég évről évre ugyanaz lenne, már nem igaz ez az állítás. Az ismertebb előadókat úgy válogatták össze, hogy többféle műfajban szólaljanak meg: az idei káposztafesztiválon színpadra lépett A két zsivány, Szandi, az Irigy Hónaljmirigy és a Grammy együttes. A programokat időrendben hirdették meg,  a közönség ilyenkor elnézi a néhány perces csúszást. Hajtó Péter korábban részt vett már olyan falunapon, melyre tényleg nagy sztárokat hívtak meg, de a hangulat mégsem volt fergeteges, mert utóbbi a helyiek lelkesedésén is múlik. Bágyogszováton jókedvben nem volt hiány, és ha a rendezvényre még a média is felfigyel, biztos, hogy rendben van a fesztivál, ami úgy volt kerek, mint a káposzta.
Beküldés dátuma: 2013. 07. 31.

Kapcsolódó hírek

 • Járdák, utak felújítása Beleden

  Major Jenő szerint egy-egy felújítás kapcsán ritkábban esik szó arról, hogy a munkálatok ideje alatt is biztosítani kell az intézmények zavartalan működését, ami plusz feladatot jelent az önkormányzatnak.

További hírek

 • Járdák, utak felújítása Beleden

  Major Jenő szerint egy-egy felújítás kapcsán ritkábban esik szó arról, hogy a munkálatok ideje alatt is biztosítani kell az intézmények zavartalan működését, ami plusz feladatot jelent az önkormányzatnak.

 • Hagyományőrző programok a beledi óvodában

  Tavasztündérek, pillangók és hercegnők lepték el a beledi óvoda folyosóját a farsangi időszakban, ezenkívül kommandósok és különböző mesehősök népesítették be a csoportszobákat.

 • Rekord a X. Kapuvári Böllérmáj és Gasztronómiai Fesztiválon

  Tíz év kemény munkája kellett ahhoz, hogy országos szinten is jegyezzék a Kapuvári Böllérmáj és Gasztronómiai Fesztivált – értékelte Hámori György polgármester a rangos eseményt, melyen 92 csapat 175 étele és 116 süteménye versengett a 15 szakácsból és 6 cukrászból álló zsűri előtt.

 • Pályázati pénzből újult meg a beledi óvoda és bölcsőde

  Major Jenő a tavalyi közmeghallgatáson hosszan sorolta az elmúlt esztendőben végrehajtott önerős fejlesztéseket.

 • Hónap műtárgya a Rábaközi Muzeális Kiállítóhelyen

  A Rábaközi Muzeális Kiállítóhely idei első műtárgyát 2024. február első vasárnapjáig tekinthették meg az érdeklődők, február 5-étől pedig már indul is a következő bemutató.

DANUBIUS play