Aktuális televízió, újság és internetes hirdetési ajánlatunk Megnézem

Minden gyermek tehetséges valamiben

A Király Iván Körzeti Általános Iskola Farád, Bogyoszló és Potyond intézményfenntartói társulásában működik. Az idei tanévben 177 tanuló látogatja az iskolát, ahova nemcsak az említett helyekről, hanem több településről is járnak gyerekek. A magasabb létszámú  osztályokban csoportbontásban tanulják a magyar nyelvet, a matematikát és az informatikát. Tizenkét főállású és három óraadó pedagógus látja el az oktató-nevelő tevékenységet, az igazgató helyettesének viszont nem neveztek ki senkit. Az adminisztrációs feladatok ellátására nem alkalmaznak külön munkatársat, mert a tanárok elosztják maguk között a tennivalókat.
A minőségi oktatás egyik garanciája, hogy a szakos ellátottság biztosítva legyen – közölte Márczisné Varga Lívia. Csorna közelsége révén megpróbáljuk biztosítani mindazokat a lehetőségeket, amelyeket egy város tud nyújtani a tanulóknak, de ki kell használnunk a kis iskola előnyeit is – tette hozzá az igazgató. Farádon nagy becsben tartják a tehetséges gyerekeket, ezenkívül fontos feladatnak tekintik a középiskolára való felkészítést. Utóbbi jegyében a nyolcadikasoknak magyar és matematika előkészítő foglalkozásokat szerveznek. A tanulmányi versenyeken évről évre szép eredmények születnek, melyekről televíziónkon keresztül is örömmel tájékoztatják a szülőket.
Az iskola vezetője nagyon örül annak, hogy a fenntartó eddig lehetővé tette az idegen nyelvi és informatikai plusz órákat. A korszerű számítógépekkel, szoftverekkel, interaktív táblákkal  felszerelt termet nyelvi laborként is használják. Náluk már az elsősök is eldönthetik, hogy angolt vagy németet szeretnének tanulni, és ez a választási lehetőség a felsősökre ugyanúgy vonatkozik. A mostani tanév újdonsága, hogy a hetedik-nyolcadik osztályosok a második idegen nyelvet szakkörön gyakorolhatják. A bécsi testvériskola jóvoltából életszerű formában használhatják a gyerekek a németet. A sajátos nevelési igényű gyermekekkel helyben foglalkoznak a fejlesztőpedagógusok. A farádi iskola tanárai nem érzik tehernek a továbbképzéseket, hisz az új módszereket kiválóan kamatoztatják az oktatás során.
Beküldés dátuma: 2012. 02. 01.

Kapcsolódó hírek

 • Járdák, utak felújítása Beleden

  Major Jenő szerint egy-egy felújítás kapcsán ritkábban esik szó arról, hogy a munkálatok ideje alatt is biztosítani kell az intézmények zavartalan működését, ami plusz feladatot jelent az önkormányzatnak.

További hírek

 • Járdák, utak felújítása Beleden

  Major Jenő szerint egy-egy felújítás kapcsán ritkábban esik szó arról, hogy a munkálatok ideje alatt is biztosítani kell az intézmények zavartalan működését, ami plusz feladatot jelent az önkormányzatnak.

 • Hagyományőrző programok a beledi óvodában

  Tavasztündérek, pillangók és hercegnők lepték el a beledi óvoda folyosóját a farsangi időszakban, ezenkívül kommandósok és különböző mesehősök népesítették be a csoportszobákat.

 • Rekord a X. Kapuvári Böllérmáj és Gasztronómiai Fesztiválon

  Tíz év kemény munkája kellett ahhoz, hogy országos szinten is jegyezzék a Kapuvári Böllérmáj és Gasztronómiai Fesztivált – értékelte Hámori György polgármester a rangos eseményt, melyen 92 csapat 175 étele és 116 süteménye versengett a 15 szakácsból és 6 cukrászból álló zsűri előtt.

 • Pályázati pénzből újult meg a beledi óvoda és bölcsőde

  Major Jenő a tavalyi közmeghallgatáson hosszan sorolta az elmúlt esztendőben végrehajtott önerős fejlesztéseket.

 • Hónap műtárgya a Rábaközi Muzeális Kiállítóhelyen

  A Rábaközi Muzeális Kiállítóhely idei első műtárgyát 2024. február első vasárnapjáig tekinthették meg az érdeklődők, február 5-étől pedig már indul is a következő bemutató.

DANUBIUS play