Aktuális televízió, újság és internetes hirdetési ajánlatunk Megnézem

Minden jóérzésű ember örül, ha a környezete szépül

Kálvária és templomtér átadóra gyülekeztek Osliban az emberek, hisz a település is érintett abban a több konzorciumi tagot felvonultató „Turisztikai fejlesztések a Fertő/Neusiedlersee kultúrtáj, valamint a Rábaköz és Hanság területein” elnevezésű, kerékpározást és az egyéb turisztikai attrakciókat érintő fejlesztésben, melyre összesen 400 millió forintot meghaladó támogatást kaptak a nyertesek. – Hatalmas lépés  a Hanság és a Rábaköz területén végrehajtott mostani beruházás, hisz több helyen megszépültek a kerékpáros pihenők, megújultak a közösségi terek és turisztikai látványosságok – mondta Fodor József. Hozzátette: nem egyszerű előteremteni a saját forrást, de ha elkészül valami, annak nagyon örül a falu. Osliban 24 millió forintba került a két fejlesztés, melyből az önkormányzat 15 százaléknyi önrészt vállalt magára. A község vezetője okulásul megosztotta a nyilvánosággal a projekttel kapcsolatos tapasztalatait: a beadás határideje nagyon rövid, az elbírálás viszont annál hosszabb. A hiánypótlást talán el lehetne kerülni azzal, ha elegendő felkészülést adnának az anyag összegyűjtésére. A kivitelezéssel szintén sietni kell, de az adminisztráció és a megítélt támogatás lehívása már megint döcögősen megy. Fodor József mindent egybevetve sok fantáziát lát a falusi turizmusban, mely nem egy és nem két embernek adhat munkát, ugyanakkor a siker eléréséhez a lakosságnak is formálódni kell.
Hámori György, a Kapuvár-Beledi Kistérség Többcélú Társulása vezetője arra emlékeztetett, hogy 12 településen avattak valamilyen fejlesztést a Fertő-Hanság Nemzeti Park, mint fő konzorciumi tag vezényletével lezajlott projekt kereteien belül. A megszólaló köszönetet mondott a nemsokára megszűnő kistérség polgármestereinek, akik valamennyien hozzájárultak a sikerhez.
Beküldés dátuma: 2012. 08. 22.

Kapcsolódó hírek

 • A Csukásban végzett fiatalok keresettek a munkaerőpiacon

  A csornai Csukás végzős tanulóinak nem kell azon aggódniuk, hogy hol fognak elhelyezkedni, mert mire befejezik az iskolát, már mindenkinek van munkahelye, sőt a cégek és vállalkozások folyamatosan keresik a jól képzett, kezdő szakembereket.

További hírek

 • A Csukásban végzett fiatalok keresettek a munkaerőpiacon

  A csornai Csukás végzős tanulóinak nem kell azon aggódniuk, hogy hol fognak elhelyezkedni, mert mire befejezik az iskolát, már mindenkinek van munkahelye, sőt a cégek és vállalkozások folyamatosan keresik a jól képzett, kezdő szakembereket.

 • Felhőtlen gyermeknapi szórakozás Beleden

  – Nagyon jó érzés volt, amikor az intézmény előtti terület megtelt emberekkel, gyerekekkel, akik vidáman szórakoztak – mondta Rácz Árpádné Beledi Egyesített Szociális Központ idei gyermeknapjáról, amit eredetileg a pünkösdi fesztivállal egy időben szerettek volna megtartani, de a zsúfoltság, a programok torlódása miatt előrehozták egy héttel.

 • 20 éve alakult a kapuvári néptánciskola

  Csitei Gábor büszkén beszélt arról, hogy több olyan tapasztalt táncosuk van, aki öt-hat éves korában kezdte náluk a néptánctanulást és azóta is a felnőtt csapatot erősíti.

 • Biztonságos közlekedés Beled felújított útjain és a korszerű kerékpárutakon

  Ha elkészül valahol az úttest és kerékpárút, a helyzet is úgy kívánja, hogy a járdát is rendbe tegyék – nyilatkozta Major Jenő a Rábaközi Televíziónak.

 • Harmincadik jubileumához közeledik a Beledi Delta Testépítő Klub

  A Beledi Delta Testépítő Klub tagsága egyfajta íratlan szabályként fogalmazta meg, hogy már az elejétől fogva régi ismerősként fogadják a hozzájuk betérő sportolókat, legyen az teljesen kezdő vagy profi.

Hirdetés
DANUBIUS play