Aktuális televízió, újság és internetes hirdetési ajánlatunk Megnézem

Minden jóérzésű ember örül, ha a környezete szépül

Kálvária és templomtér átadóra gyülekeztek Osliban az emberek, hisz a település is érintett abban a több konzorciumi tagot felvonultató „Turisztikai fejlesztések a Fertő/Neusiedlersee kultúrtáj, valamint a Rábaköz és Hanság területein” elnevezésű, kerékpározást és az egyéb turisztikai attrakciókat érintő fejlesztésben, melyre összesen 400 millió forintot meghaladó támogatást kaptak a nyertesek. – Hatalmas lépés  a Hanság és a Rábaköz területén végrehajtott mostani beruházás, hisz több helyen megszépültek a kerékpáros pihenők, megújultak a közösségi terek és turisztikai látványosságok – mondta Fodor József. Hozzátette: nem egyszerű előteremteni a saját forrást, de ha elkészül valami, annak nagyon örül a falu. Osliban 24 millió forintba került a két fejlesztés, melyből az önkormányzat 15 százaléknyi önrészt vállalt magára. A község vezetője okulásul megosztotta a nyilvánosággal a projekttel kapcsolatos tapasztalatait: a beadás határideje nagyon rövid, az elbírálás viszont annál hosszabb. A hiánypótlást talán el lehetne kerülni azzal, ha elegendő felkészülést adnának az anyag összegyűjtésére. A kivitelezéssel szintén sietni kell, de az adminisztráció és a megítélt támogatás lehívása már megint döcögősen megy. Fodor József mindent egybevetve sok fantáziát lát a falusi turizmusban, mely nem egy és nem két embernek adhat munkát, ugyanakkor a siker eléréséhez a lakosságnak is formálódni kell.
Hámori György, a Kapuvár-Beledi Kistérség Többcélú Társulása vezetője arra emlékeztetett, hogy 12 településen avattak valamilyen fejlesztést a Fertő-Hanság Nemzeti Park, mint fő konzorciumi tag vezényletével lezajlott projekt kereteien belül. A megszólaló köszönetet mondott a nemsokára megszűnő kistérség polgármestereinek, akik valamennyien hozzájárultak a sikerhez.
Beküldés dátuma: 2012. 08. 22.

Kapcsolódó hírek

További hírek

 • Krisztus Urunknak áldott születésén: Advent Kapuváron

  Elérkezett a várakozás ünnepének első vasárnapja, amikor országszerte meggyújtják az első gyertyát az adventi koszorún.

 • Garta névemlékművet avattak a templom védőszentje, Szent Katalin búcsúnapján

  Idén hármas évfordulót ünnepelnek Kapuváron: 360 éve alapították Gartát, 100 esztendővel ezelőtt egyesült a két önálló község Kapuvár és Garta; ezenkívül 15 éve hozták létre a Gartáért Alapítványt, ezért a Garta névemlékmű átadására szintén jeles napon, mégpedig a gartai templom védőszentjének ünnepnapján került sor.

 • Idősek napja Beleden

  A türelem, a kitartás és a hit átsegíti az embereket a nehézségeken – mondta Major Jenő a beledi idősek napi rendezvényen.

 • Berg50 - jubileumi rendezvénysorozat Kapuváron

  Jó emlékezést, jó erőgyűjtést kívánt a kapuvári Berg iskola közösségének Hámori György polgármester abból az alkalomból, hogy 140 éve indult a szakmai képzés a városban, továbbá 50 éve adták át az intézmény épületét és 20 tanévvel ezelőtt vette fel az iskola mai nevét.

 • Egyházközségi bál Csornán

  Kézfogással és rövid köszöntővel üdvözölték egymást a Csornai Jézus Szíve Plébánia idei családi báljának résztvevői.

Hirdetés
DANUBIUS play