Aktuális televízió, újság és internetes hirdetési ajánlatunk Megnézem
Hirdetés

Minden, mi szem-szájnak ingere...

Sz

árföldön a rendszerváltás óta minden esztendőben megtartják a falunapot. A június utolsó szombatjára időzített program nemcsak a helyieknek, hanem a községből elszármazott, egykori szárföldieknek is nagyon jó kikapcsolódás. Ilyenkor azok is megérkeznek, akik évente csak egy alkalommal látogatnak a településre. A hagyományoknak megfelelően idén is  horgászversennyel indult a program, melyen a legkisebbektől kezdve a felnőttekig, sokan részt vettek. A szárföldi származású Németh Katalin sokakat meglepett lovas tudományával, hiszen kevesen tudták róla, hogy kiválóan bánik a négylábúakkal. Délelőtt tizenhárom kondérban főtt az ebédnekvaló, ráadásul a helyi óvoda szakácsai is elkészítették kedvenc ételeiket. A falunap az óvodások és az általános iskolások műsorával folytatódott, s utánuk a hagyományőrző ének- és tánccsoport mutatta be produkcióját. A kapuvári néptáncosokat a veszkényi dalkör, valamint a Betli duó váltotta a színpadon. Az esti bálon a Joker együttes gondoskodott a jó hangulatról.

Horváth Ferenc polgármester nem ünneprontásnak szánta, amikor a 150 éve épült, régi családi házban működő óvoda helyzetéről beszélt, de a képviselő-testület számára a probléma megoldása nagyon fontos feladat. Sajnos, eddig falakba ütköztek, tehát az építkezésből semmi sem lett. Az elmúlt időszakokban pénzforrás hiányára hivatkozva utasították el pályázatukat, legutóbb pedig a kényszerű csoportbővítés volt a hivatkozási alap. A falu vezetője leszögezte: a gyerekek helyben tartása mindennél fontosabb, ezért természetes, hogy gondoskodnak óvodai ellátásukról. Az elutasítást követően kérelmet nyújtottak be, hogy a döntéshozók gondolják végre át: Szárföldnek mennyire fontos az új óvoda. A települést nyolc országgyűlési képviselő biztosította támogatásáról.

Beküldés dátuma: 2013. 07. 24.

Kapcsolódó hírek

 • Nyílt szűrési és Egészségmegőrző nap Csornán

  Dr. Winiczai Zoltán szerint számtalan előnye van a lakossági szűrésnek, és aki részt vesz rajta, ezeket nagyon jól ismeri, de az sem elhanyagolható tény, hogy a jelentkezők bekerülnek abba a rendszerbe, mely alapján könnyebben beazonosítható lesz egy-egy betegségük a későbbiekben.

További hírek

 • Nyílt szűrési és Egészségmegőrző nap Csornán

  Dr. Winiczai Zoltán szerint számtalan előnye van a lakossági szűrésnek, és aki részt vesz rajta, ezeket nagyon jól ismeri, de az sem elhanyagolható tény, hogy a jelentkezők bekerülnek abba a rendszerbe, mely alapján könnyebben beazonosítható lesz egy-egy betegségük a későbbiekben.

 • Bemutatkozott a beledi 1/a osztály

  Csóka Tibor Józsefné fiús anyukaként cseppet sem bánja, hogy többségben vannak az osztályában az erősebbik nem képviselői.

 • Az ausztriai Beleden jártak a belediek

  Szívélyes fogadtatásban volt része a beledi „Ezüstfenyő” Nyugdíjas Egyesület tagjainak a burgenlandi Bildein településen.

 • Mosolyvár Bölcsőde nyílt Csornán

  Csorna Város Önkormányzata közel 700 millió Ft vissza nem térítendő Európai Uniós és kormányzati támogatást nyert a Terület és Településfejlesztési Operatív Program keretében.

 • Az iskola a gyerekekért van, és az ő érdekeiket, fejlődésüket kell szolgálni

  A diákokkal és a felnőtt dolgozókkal együtt idén ősszel közel ezren kezdték meg a tanulmányaikat, illetve a munkát a kapuvári Páli Szent Vince Katolikus Gimnázium, Általános Iskola és Óvodában.

Hirdetés
DANUBIUS play