Aktuális televízió, újság és internetes hirdetési ajánlatunk Megnézem

Mindenki elfoglalta magát a Széchenyi családi napján


Szabóné Varga Valéria igazgatóhelyettes kollégáival együtt úgy véli, hogy jó, ha a szülők nemcsak a hivatalos szülői értekezletek, fogadóórák alkalmával, hanem más szemszögből is betekintést nyernek az iskola, illetve a gyermekek életébe. Idén az anyukák és az apukák is kivették a részüket a munkából:  bemutatták hobbijukat, mesterségüket az érdeklődő nebulóknak, de volt, aki az egészségügyi vetélkedő szervezése körüli teendőkben hasznosította magát. A volt tanítványok közreműködésével a háztartási balesetekről tartottak előadást a kisebbeknek, a bütyköldében pedig mindenki kedve szerint kiélhette kreativitását.
Erdélyiné Orbán Gyöngyi, két széchenyis gyermek édesanyja hasznosnak tartja az ilyen jellegű rendezvényeket, melyről megjegyezte: a család kifejezés jelen esetben tágabb fogalmat jelez, melybe a szülőn és a tanulón kívül az iskola is beletartozik, hiszen a nebulók nevelésében sokan részt vesznek. A szülői munkaközösségi tag szerint ezen a napon tényleg családias hangulat uralkodik, és közelebb kerülnek egymáshoz az érintettek.
A csornai Széchenyi-iskola családi- és sportnapján az “Őrült bohócok”csapata nyerte a sportvetélkedőt.  Erlitz Rebeka diák elmondta, hogy a fizikai megterhelés után finom ebéddel pótolták az elvesztett energiát: gyros pitában, zöldségkörettel szerepelt az étlapon. A tanulók előkészítették az alapanyagokat, meghámozták a zöldségeket, de az ételek összeállítását inkább nevelőikre hagyták. A látogatókat tea, szendvics és sütemény hangolta jobb kedvre.
Beküldés dátuma: 2010. 12. 01.

Kapcsolódó hírek

 • Járdák, utak felújítása Beleden

  Major Jenő szerint egy-egy felújítás kapcsán ritkábban esik szó arról, hogy a munkálatok ideje alatt is biztosítani kell az intézmények zavartalan működését, ami plusz feladatot jelent az önkormányzatnak.

További hírek

 • Járdák, utak felújítása Beleden

  Major Jenő szerint egy-egy felújítás kapcsán ritkábban esik szó arról, hogy a munkálatok ideje alatt is biztosítani kell az intézmények zavartalan működését, ami plusz feladatot jelent az önkormányzatnak.

 • Hagyományőrző programok a beledi óvodában

  Tavasztündérek, pillangók és hercegnők lepték el a beledi óvoda folyosóját a farsangi időszakban, ezenkívül kommandósok és különböző mesehősök népesítették be a csoportszobákat.

 • Rekord a X. Kapuvári Böllérmáj és Gasztronómiai Fesztiválon

  Tíz év kemény munkája kellett ahhoz, hogy országos szinten is jegyezzék a Kapuvári Böllérmáj és Gasztronómiai Fesztivált – értékelte Hámori György polgármester a rangos eseményt, melyen 92 csapat 175 étele és 116 süteménye versengett a 15 szakácsból és 6 cukrászból álló zsűri előtt.

 • Pályázati pénzből újult meg a beledi óvoda és bölcsőde

  Major Jenő a tavalyi közmeghallgatáson hosszan sorolta az elmúlt esztendőben végrehajtott önerős fejlesztéseket.

 • Hónap műtárgya a Rábaközi Muzeális Kiállítóhelyen

  A Rábaközi Muzeális Kiállítóhely idei első műtárgyát 2024. február első vasárnapjáig tekinthették meg az érdeklődők, február 5-étől pedig már indul is a következő bemutató.

DANUBIUS play