Aktuális televízió, újság és internetes hirdetési ajánlatunk Megnézem

Mindennek az alapja az akarat és az alázat

Valamennyi küzdősportban a legszebb győzelem a KO, ezért a résztvevők főként erre törekednek. A különböző harcművészeti ágak keveredéséből létrejött K-1 szabályrendszer szerint versenyzők szabályos ökölvívó ringben küzdenek, és ellentétben a kratéval, az összes menetidőt „le kell bunyózniuk”.

Magyar Zoltán 1992-ben kezdte karatés pályafutását, majd néhány évig Sopronban folytatta a sportot, ahonnét újból visszatért Kapuvárra.
A fiatalember a televíziós interjúban  megemlítette annak a három személynek a nevét, akiknek sokat köszönhet: beszélt Németh Gábor mesteredzőről, Pantelics Péter elnökről és dr. Szalai László edzőről. A karatés 17 évesen bekerült a junior válogatott keretbe, s ettől kezdve nemzetközi szintű versenyzőként küzd meg az ellenfelekkel. A két Európa-bajnokságon kiváló eredményt elért sportoló átkerült a felnőtt kategóriába. A többszörös magyar bajnok dobogós helyezésekkel büszkélkedhet, ezenkívül. Franciaországban, Dániában és Svédországban szintén bajnoki címet szerzett.  Szegeden megkapta az Európa-bajnoki cím harmadik fokozatát, tavaly pedig az Érden megrendezett harcművészeti világkupán remekelt, továbbá az országos bajnokságon második helyezett lett.
Magyar Zoltán a 2014-es őszi versenyre megkezdte az alapozó edzéseket. A kapuvári karatéka idén már a K-1 szabályrendszer szerint mérkőzik ellenfeleivel. A „sima” karate is lehet veszélyes, amit a K-1 „előszobájának” tekintenek, mert utóbbinál  a fejre is megy a küzdelem.
A kapuvári Berg Gusztáv Szakiskola óraadó testnevelője további pályafutásával kapcsolatban kijelentette: mindennek az alapja az edzés és a sportág iránti alázat. A keménykötésű sportoló meghatódott, amikor megtudta, hogy felterjesztették a rangos elismerése,  illetve a közgyűlés meg is szavazta számára a Győr-Moson-Sopron Megye Szolgálatáért Díjat.
A Castrum SC sportolójának nincs megállás, hiszen július közepétől itt a versenyre való felkészülés időszaka, ősztől pedig a bajnokságok hada, ráadásul főiskolai tanulmányait is szeretné elkezdeni. Magyar Zoltán a versenyeken várható esélyeit latolgatva így reagált: szorgalommal és kitartással el lehet érni bármit.

Beküldés dátuma: 2014. 06. 23.

Kapcsolódó hírek

 • Trianoni megemlékezés Csornán

  A Csornai Korona Polgári Együttműködési Egyesület, a Vitézi Rend és Csorna Város Önkormányzata megemlékezést tartott a Soproni úti Trianoni emlékműnél.

További hírek

 • Trianoni megemlékezés Csornán

  A Csornai Korona Polgári Együttműködési Egyesület, a Vitézi Rend és Csorna Város Önkormányzata megemlékezést tartott a Soproni úti Trianoni emlékműnél.

 • A Csukásban végzett fiatalok keresettek a munkaerőpiacon

  A csornai Csukás végzős tanulóinak nem kell azon aggódniuk, hogy hol fognak elhelyezkedni, mert mire befejezik az iskolát, már mindenkinek van munkahelye, sőt a cégek és vállalkozások folyamatosan keresik a jól képzett, kezdő szakembereket.

 • Felhőtlen gyermeknapi szórakozás Beleden

  – Nagyon jó érzés volt, amikor az intézmény előtti terület megtelt emberekkel, gyerekekkel, akik vidáman szórakoztak – mondta Rácz Árpádné Beledi Egyesített Szociális Központ idei gyermeknapjáról, amit eredetileg a pünkösdi fesztivállal egy időben szerettek volna megtartani, de a zsúfoltság, a programok torlódása miatt előrehozták egy héttel.

 • 20 éve alakult a kapuvári néptánciskola

  Csitei Gábor büszkén beszélt arról, hogy több olyan tapasztalt táncosuk van, aki öt-hat éves korában kezdte náluk a néptánctanulást és azóta is a felnőtt csapatot erősíti.

 • Biztonságos közlekedés Beled felújított útjain és a korszerű kerékpárutakon

  Ha elkészül valahol az úttest és kerékpárút, a helyzet is úgy kívánja, hogy a járdát is rendbe tegyék – nyilatkozta Major Jenő a Rábaközi Televíziónak.

Hirdetés
DANUBIUS play