Aktuális televízió, újság és internetes hirdetési ajánlatunk Megnézem

Mindennek az alapja az akarat és az alázat

Valamennyi küzdősportban a legszebb győzelem a KO, ezért a résztvevők főként erre törekednek. A különböző harcművészeti ágak keveredéséből létrejött K-1 szabályrendszer szerint versenyzők szabályos ökölvívó ringben küzdenek, és ellentétben a kratéval, az összes menetidőt „le kell bunyózniuk”.

Magyar Zoltán 1992-ben kezdte karatés pályafutását, majd néhány évig Sopronban folytatta a sportot, ahonnét újból visszatért Kapuvárra.
A fiatalember a televíziós interjúban  megemlítette annak a három személynek a nevét, akiknek sokat köszönhet: beszélt Németh Gábor mesteredzőről, Pantelics Péter elnökről és dr. Szalai László edzőről. A karatés 17 évesen bekerült a junior válogatott keretbe, s ettől kezdve nemzetközi szintű versenyzőként küzd meg az ellenfelekkel. A két Európa-bajnokságon kiváló eredményt elért sportoló átkerült a felnőtt kategóriába. A többszörös magyar bajnok dobogós helyezésekkel büszkélkedhet, ezenkívül. Franciaországban, Dániában és Svédországban szintén bajnoki címet szerzett.  Szegeden megkapta az Európa-bajnoki cím harmadik fokozatát, tavaly pedig az Érden megrendezett harcművészeti világkupán remekelt, továbbá az országos bajnokságon második helyezett lett.
Magyar Zoltán a 2014-es őszi versenyre megkezdte az alapozó edzéseket. A kapuvári karatéka idén már a K-1 szabályrendszer szerint mérkőzik ellenfeleivel. A „sima” karate is lehet veszélyes, amit a K-1 „előszobájának” tekintenek, mert utóbbinál  a fejre is megy a küzdelem.
A kapuvári Berg Gusztáv Szakiskola óraadó testnevelője további pályafutásával kapcsolatban kijelentette: mindennek az alapja az edzés és a sportág iránti alázat. A keménykötésű sportoló meghatódott, amikor megtudta, hogy felterjesztették a rangos elismerése,  illetve a közgyűlés meg is szavazta számára a Győr-Moson-Sopron Megye Szolgálatáért Díjat.
A Castrum SC sportolójának nincs megállás, hiszen július közepétől itt a versenyre való felkészülés időszaka, ősztől pedig a bajnokságok hada, ráadásul főiskolai tanulmányait is szeretné elkezdeni. Magyar Zoltán a versenyeken várható esélyeit latolgatva így reagált: szorgalommal és kitartással el lehet érni bármit.

Beküldés dátuma: 2014. 06. 23.

Kapcsolódó hírek

További hírek

 • Krisztus Urunknak áldott születésén: Advent Kapuváron

  Elérkezett a várakozás ünnepének első vasárnapja, amikor országszerte meggyújtják az első gyertyát az adventi koszorún.

 • Garta névemlékművet avattak a templom védőszentje, Szent Katalin búcsúnapján

  Idén hármas évfordulót ünnepelnek Kapuváron: 360 éve alapították Gartát, 100 esztendővel ezelőtt egyesült a két önálló község Kapuvár és Garta; ezenkívül 15 éve hozták létre a Gartáért Alapítványt, ezért a Garta névemlékmű átadására szintén jeles napon, mégpedig a gartai templom védőszentjének ünnepnapján került sor.

 • Idősek napja Beleden

  A türelem, a kitartás és a hit átsegíti az embereket a nehézségeken – mondta Major Jenő a beledi idősek napi rendezvényen.

 • Berg50 - jubileumi rendezvénysorozat Kapuváron

  Jó emlékezést, jó erőgyűjtést kívánt a kapuvári Berg iskola közösségének Hámori György polgármester abból az alkalomból, hogy 140 éve indult a szakmai képzés a városban, továbbá 50 éve adták át az intézmény épületét és 20 tanévvel ezelőtt vette fel az iskola mai nevét.

 • Egyházközségi bál Csornán

  Kézfogással és rövid köszöntővel üdvözölték egymást a Csornai Jézus Szíve Plébánia idei családi báljának résztvevői.

Hirdetés
DANUBIUS play