Aktuális televízió, újság, rádió és internetes hirdetési ajánlatunk Megnézem
Hallgasd a Rábaköz Rádiót online a weboldalunkon!
Hirdetés

Mindennek az alapja az akarat és az alázat

Valamennyi küzdősportban a legszebb győzelem a KO, ezért a résztvevők főként erre törekednek. A különböző harcművészeti ágak keveredéséből létrejött K-1 szabályrendszer szerint versenyzők szabályos ökölvívó ringben küzdenek, és ellentétben a kratéval, az összes menetidőt „le kell bunyózniuk”.

Magyar Zoltán 1992-ben kezdte karatés pályafutását, majd néhány évig Sopronban folytatta a sportot, ahonnét újból visszatért Kapuvárra.
A fiatalember a televíziós interjúban  megemlítette annak a három személynek a nevét, akiknek sokat köszönhet: beszélt Németh Gábor mesteredzőről, Pantelics Péter elnökről és dr. Szalai László edzőről. A karatés 17 évesen bekerült a junior válogatott keretbe, s ettől kezdve nemzetközi szintű versenyzőként küzd meg az ellenfelekkel. A két Európa-bajnokságon kiváló eredményt elért sportoló átkerült a felnőtt kategóriába. A többszörös magyar bajnok dobogós helyezésekkel büszkélkedhet, ezenkívül. Franciaországban, Dániában és Svédországban szintén bajnoki címet szerzett.  Szegeden megkapta az Európa-bajnoki cím harmadik fokozatát, tavaly pedig az Érden megrendezett harcművészeti világkupán remekelt, továbbá az országos bajnokságon második helyezett lett.
Magyar Zoltán a 2014-es őszi versenyre megkezdte az alapozó edzéseket. A kapuvári karatéka idén már a K-1 szabályrendszer szerint mérkőzik ellenfeleivel. A „sima” karate is lehet veszélyes, amit a K-1 „előszobájának” tekintenek, mert utóbbinál  a fejre is megy a küzdelem.
A kapuvári Berg Gusztáv Szakiskola óraadó testnevelője további pályafutásával kapcsolatban kijelentette: mindennek az alapja az edzés és a sportág iránti alázat. A keménykötésű sportoló meghatódott, amikor megtudta, hogy felterjesztették a rangos elismerése,  illetve a közgyűlés meg is szavazta számára a Győr-Moson-Sopron Megye Szolgálatáért Díjat.
A Castrum SC sportolójának nincs megállás, hiszen július közepétől itt a versenyre való felkészülés időszaka, ősztől pedig a bajnokságok hada, ráadásul főiskolai tanulmányait is szeretné elkezdeni. Magyar Zoltán a versenyeken várható esélyeit latolgatva így reagált: szorgalommal és kitartással el lehet érni bármit.

Beküldés dátuma: 2014. 06. 23.

Kapcsolódó hírek

További hírek