Aktuális televízió, újság és internetes hirdetési ajánlatunk Megnézem

Mindent a városlakók érdekében!

Az eszterházai születetésű Kocsis Ferenc a soproni Kempelen Farkas Gépipari Technikumot befejezve a Kandó Kálmán Műszaki Főiskolán tanult tovább. Először a győri Rába Magyar Vagon- és Gépgyárban helyezkedett el, majd a Magyar Posta soproni igazgatóságára került, s miután különválasztották a hagyományos postai és távközlési feladatokat, utóbbi igazgatóságon folytatta tevékenységét, előbb mint létesítményi főmérnök, majd ezt követően osztályvezetőként. 2006 végéig  Matávnál, mint jogutód cégnél dolgozott. A 2010-es  önkormányzati választásokig a polgármesteri hivatal okmányirodájában, illetve a pénzügyi osztályon kamatoztatta ismereteit.

1998-tól mint képviselő-testületi és bizottsági tag tevékenykedett a városért, 2002-től pedig a pénzügyi bizottság külsős delegáltjaként vett részt a közéletben. Fertőd polgármesterének átlátható, tiszta működés megvalósítása volt a célja, különösen a közpénzek felhasználására vonatkozóan.
– A lakosság legyen tisztában azzal, hogy milyen pénzeket, milyen célra költünk el, kizárva az egyéni érdekeket. Mindent a városlakók érdekében kell megtenni, ez akármilyen nehézségbe is ütközik. Nem szabad meghátrálni – fogalmazott Fertőd elszánt vezetője, akinek vesszőparipája a közvagyon megóvása. – A város a vezetésem alatt lenullázta hiteleit, új hitelt (még folyószámla hitelt sem) nem vett fel – mondta Kocsis Ferenc, aki nem az a „feladós” típus, mert vallja: ha valaki elkezd valamit, annak becsülettel tegyen eleget. Az egyre szűkülő gazdasági helyzetben, amikor anyagi forrásaink folyamatosan  csökkennek, rengeteg problémával kell megküzdenie az önkormányzatoknak. Az utak és járdák felújítására 2009 előtt mindig volt pályázati lehetőség, ami mára megszűnt. A nagyobb volumenű út- és járdaépítések beruházásai több mint tíz-tizenöt évvel ezelőtt történtek. A helyhatóság ma támogatás nélkül nem tudja megfelelő állapotban tartani útjait. – Hiszem, hogy lakossági összefogással sokat tudunk javítani járdáink állapotán, előbbre lépés jelenleg csak a lakosság segítségével, támogatásával lehetséges. Óriási a szerepe az összefogásnak. Ezzel áthidalhatóak azok az anyagi hiányojk, amelyek egy-egy új járdaszakasz megvalósítását gátolják – hangzott a nyilatkozatban.

A polgármester további terveit korábbi nyilatkozatában (Rábaközi Magazin szeptember 20-i száma) részletesen kifejtette. – Feladatunk a város állagának megőrzése és a közterületek tisztán tartása – tette hozzá a település első embere, aki szerint a takarékossági okokból létrehozott  Fertődi Városgazda Kft. beváltotta a városvezetés ez irányú terveit.
Beküldés dátuma: 2013. 10. 04.

Kapcsolódó hírek

 • Garta névemlékművet avattak a templom védőszentje, Szent Katalin búcsúnapján

  Idén hármas évfordulót ünnepelnek Kapuváron: 360 éve alapították Gartát, 100 esztendővel ezelőtt egyesült a két önálló község Kapuvár és Garta; ezenkívül 15 éve hozták létre a Gartáért Alapítványt, ezért a Garta névemlékmű átadására szintén jeles napon, mégpedig a gartai templom védőszentjének ünnepnapján került sor.

További hírek

 • Garta névemlékművet avattak a templom védőszentje, Szent Katalin búcsúnapján

  Idén hármas évfordulót ünnepelnek Kapuváron: 360 éve alapították Gartát, 100 esztendővel ezelőtt egyesült a két önálló község Kapuvár és Garta; ezenkívül 15 éve hozták létre a Gartáért Alapítványt, ezért a Garta névemlékmű átadására szintén jeles napon, mégpedig a gartai templom védőszentjének ünnepnapján került sor.

 • Idősek napja Beleden

  A türelem, a kitartás és a hit átsegíti az embereket a nehézségeken – mondta Major Jenő a beledi idősek napi rendezvényen.

 • Berg50 - jubileumi rendezvénysorozat Kapuváron

  Jó emlékezést, jó erőgyűjtést kívánt a kapuvári Berg iskola közösségének Hámori György polgármester abból az alkalomból, hogy 140 éve indult a szakmai képzés a városban, továbbá 50 éve adták át az intézmény épületét és 20 tanévvel ezelőtt vette fel az iskola mai nevét.

 • Egyházközségi bál Csornán

  Kézfogással és rövid köszöntővel üdvözölték egymást a Csornai Jézus Szíve Plébánia idei családi báljának résztvevői.

 • Beled apraja-nagyja részt vett az idei Márton-napon

  A szervezők alaposan felkészültek a 2023-ban megrendezett beledi Márton-napi mulatságra. Rácz Árpádné intézményvezető megköszönte a Beledi Egyesített Szociális Központ munkatársainak és a segítőiknek a rengeteg ötletet, valamint a rendezvény színvonalas lebonyolítását.

Hirdetés
DANUBIUS play