Aktuális televízió, újság és internetes hirdetési ajánlatunk Megnézem

Mindszenty József hercegprímásra emlékeztek

A KÉSZ Csornai Szervezete vetítettképes előadásra várta az érdeklődőket a premontrei rendház nagytermébe. A sorozat következő részében Mindszenty József hercegprímás életét és a premontrei renddel kialakított kapcsolatait elemezte dr. Horváth Lóránt Ödön nyugalmazott csornai prépostprelátus. Az előadáson szó esett a bíboros korábbi lelkipásztori tevékenységéről is, melynek mint zalaegerszegi plébános, veszprémi püspök és esztergomi érsek tett eleget. A csornai premontrei apát személyesen nem találkozhatott a főpásztorral, de több ízben hallhatta őt beszélni, ezért dr. Horváth Lóránt Ödön saját benyomásait is megosztotta a nagyérdeművel. Az előadó végül Esztergom érsekének történelmi szerepét és küldetéstudatát méltatta. – Az evangélium szavai rá is illenek, mert igazi jó pásztor volt, aki életét áldozta Istenért, a hívekért és magyar hazájáért – fogalmazott a nyugalmazott prépost prelátus.  2012.03.14.

Beküldés dátuma: 2012. 03. 28.

Kapcsolódó hírek

 • Trianoni megemlékezés Csornán

  A Csornai Korona Polgári Együttműködési Egyesület, a Vitézi Rend és Csorna Város Önkormányzata megemlékezést tartott a Soproni úti Trianoni emlékműnél.

További hírek

 • Trianoni megemlékezés Csornán

  A Csornai Korona Polgári Együttműködési Egyesület, a Vitézi Rend és Csorna Város Önkormányzata megemlékezést tartott a Soproni úti Trianoni emlékműnél.

 • A Csukásban végzett fiatalok keresettek a munkaerőpiacon

  A csornai Csukás végzős tanulóinak nem kell azon aggódniuk, hogy hol fognak elhelyezkedni, mert mire befejezik az iskolát, már mindenkinek van munkahelye, sőt a cégek és vállalkozások folyamatosan keresik a jól képzett, kezdő szakembereket.

 • Felhőtlen gyermeknapi szórakozás Beleden

  – Nagyon jó érzés volt, amikor az intézmény előtti terület megtelt emberekkel, gyerekekkel, akik vidáman szórakoztak – mondta Rácz Árpádné Beledi Egyesített Szociális Központ idei gyermeknapjáról, amit eredetileg a pünkösdi fesztivállal egy időben szerettek volna megtartani, de a zsúfoltság, a programok torlódása miatt előrehozták egy héttel.

 • 20 éve alakult a kapuvári néptánciskola

  Csitei Gábor büszkén beszélt arról, hogy több olyan tapasztalt táncosuk van, aki öt-hat éves korában kezdte náluk a néptánctanulást és azóta is a felnőtt csapatot erősíti.

 • Biztonságos közlekedés Beled felújított útjain és a korszerű kerékpárutakon

  Ha elkészül valahol az úttest és kerékpárút, a helyzet is úgy kívánja, hogy a járdát is rendbe tegyék – nyilatkozta Major Jenő a Rábaközi Televíziónak.

Hirdetés
DANUBIUS play