Aktuális televízió, újság, rádió és internetes hirdetési ajánlatunk Megnézem
Hallgasd a Rábaköz Rádiót online a weboldalunkon!
Hirdetés

Mire számíthatnak az emberek a Kormánytól és a maffiabaloldaltól?

A Fidesz-KDNP legfontosabb választási ígéretét fogja teljesíteni, ha közbenjárásukra valóban megépül néhány éven belül a csornai elkerülő.
A mindenkori politikai elit nagyon nagy adóssága a Csornát elkerülő út megépítése. Először a szocialisták ígérték meg 2002-ben, de azóta eltelt tíz-tizenegy év is. A legutóbbi kormányváltás óta jócskán felgyorsultak az események, melyekről Gyopáros Alpár rendszeresen beszámolt a Rábaközi Televízió nézőinek. Év elején közzétették a kivitelezési közbeszerzési pályázatot, ami hamarosan lezárul. – Ha nyáron elindulnak a munkálatok, akkor egy-másfél éven belül autózhatunk a Szilsárkánytól Győrig vezető gyorsforgalmi úton – mondta az országgyűlési képviselő Beszámolójában rámutatott: a fejlesztés első szakasza után Vas megye határa felé folytatódik az építkezés az M 86-oson. A csornai elkerülő második ütemében megépül az M 85-ös gyorsforgalmi út Sopron irányába is.

Az Egészségügyi Minisztérium és háttérintézményeinek támogató levele alapján 1,3 milliárd forintos projekt keretében fog új szakrendelő épülni a csornai kórház területén.
Nem kell a rábaközieknek  ecsetelni a Margit Kórház „D” épületének borzalmas állapotát. Gyopáros Alpár kettős jelentőséget tulajdonít az új járóbeteg rendelő építésének: Részben szimbolikus, mert még nagyobb rangot adhat a gyógyító intézmény 1913 októberi alapkőletételére való megemlékezésnek, másrészt pedig végre 21. századi igényeknek megfelelő körülmények fogadnák a betegeket. A kórház vezetése úgy döntött, hogy nem bontják le az ominózus épületet, mert irattárnak vagy raktárnak kiválóan megfelel. A Soproni úton lévő volt járásbírósági épületet szintén érinti a fejlesztés

Az országgyűlési képviselő olyan információt is megosztott a Rábaközi Televízió nézőivel, amelyről eddig még sosem beszélt.
Az igazságügyi reform keretében visszaállították a járásbírósági rendszert, ami komoly perspektívát jelenthet a rábaközieknek is. Gyopáros Alpár az elkövetkező választási ciklus kiemelt feladatának tekinti, hogy Csorna ismét járásbírósági székhely legyen. – Mi más szolgálhatna erre méltó helyül, mint a Soproni úton lévő régi járásbírósági épület? – tette fel a kérdést a riportalany, akinek az elmondottakkal régi nagy álma valósulna meg.

A kreativitással társuló előregondolkodás sok szép további fejlesztést ígér a település lakóinak.
Kapuvár a térség legnagyobb nyertese a mostani kormányzati ciklusban – vélte Gyopáros Alpár. A városvezetés hihetetlen tempóban és minőségben bonyolította le a belvárost megújító nagyprojektjét – erősítette meg előbbi mondatát az országgyűlési képviselő, aki, ha létezne a megye legjobb polgármestere és városvezetése díj, rögtön át is adná kapuváriaknak. A többi településhez hasonlóan Kapuvár is komoly segítséget kapott a Kormánytól azzal, hogy az állam részben átvállalta az önkormányzat adósságállományát.

Nemrég napvilágot látott a rendszerváltás óta eltelt időszak legnagyobb belpolitikai botránya: a magyarországi baloldal választási győzelme érdekében lepaktált az alvilággal.
Portik Tamás közismert hazai maffiózó, valamint a Gyurcsány-, majd Bajnai-kormány idején a Nemzetbiztonsági Hivatal akkori igazgatójának kinevezett Laborc Sándor alkut kötöttek a jobboldali politikusok szervezett lejáratására. Gyopáros Alpár véleménye szerint az ilyen ügyletekben részt vevő embereknek börtönben  lenne a helye, valamint távozniuk kellene a közéletből. Az országgyűlési képviselő úgy gondolja, hogy a szocialisták eszközként, és egyfajta ellentámadásra használják fel a Nemzeti Dohányboltok pályázatainak nyerteseit. – Meggyőződésem, hogy a nyolc évnyi szocialista rombolás után az embereknek nem ilyen hisztériára van szükségük,  hanem nyugodt, kiegyensúlyozott fejlődésre – tette hozzá a képviselő, aki úgy tudja, hogy a több mint 5.400 koncessziós jogból számtalan szocialista, sőt, még jobbikos személy is nyertesként került ki.
Beküldés dátuma: 2013. 05. 29.

Kapcsolódó hírek

További hírek

Hirdetés