Aktuális televízió, újság, rádió és internetes hirdetési ajánlatunk Megnézem
Hallgasd a Rábaköz Rádiót online a weboldalunkon!
Hirdetés

Modern parkolók, megszépült környezet Csorna belvárosában

Nemcsak a helyieknek, hanem a járás minden lakójának nagy segítséget jelenthetnek azok a nemrég átadott parkolók, melyek a Csornai Kormányablak előtti területen készültek el.

Újabb beruházás végére tett pontot nemrég a Vilmos Park Kft. A száz százalékban önkormányzati tulajdonú cég újabb téglát tett le a városrekonstrukció területén – fogalmazott dr. Bónáné dr. Németh Katalin.
– Majd egy éve, hogy a Kormányablak előtti, elhanyagolt, csak „csornai dzsungelnek” hívott terület felszámolása megkezdődött. A Vilmos Park Kft. dolgozóinak sem volt egyszerű dolga, hiszen rengeteg engedélyt kellett beszerezniük – tette hozzá a polgármester.
Tizenkét új és hét felfestett parkoló várja az ügyeit intéző lakosságot a Csornai Kormányablak előtti területen. A parkolók előtti útszakasz szintén egyirányú lett, ezért kérik az autósokat, hogy fokozottan figyeljenek erre. A gyalogosok mozgását egy átvezető útszakasz segíti, továbbá megszépült a Kmety-szobor előtti rész is. A biztonságosabb közlekedés miatt forgalomlassító fekvőrendőrt helyeztek el a Szent István téren.
Dr. Bónáné dr. Németh Katalin köszönetet mondott a kivitelezőnek, valamint a csornaiaknak, hiszen az ő adóforintjaikból készülhetett el a beruházás.

– Újabb ékkővel gazdagodott Csorna – jegyezte meg Major András. Az alpolgármester a beruházás főbb paramétereit, illetve az anyagfelhasználást ismertette: 140 m3 föld lett megmozgatva, 120 m3 aszfaltot és betont bontottak el, helyette 60 m3-t építettek be, 330 m2 térkőburkolat került lerakásra, az 50 m3 humusszal feltöltött 2 x 32 m2 alapterületű kiemelt ágyásba 4 szoliter nagy fát, 100 cserjét, 30 örökzöldet ültettek. A tér megvilágítása a legmodernebb energiatakarékos kandeláberekkel került kialakításra.

Beküldés dátuma: 2017. 09. 26.

Kapcsolódó hírek

További hírek

Hirdetés