Aktuális televízió, újság, rádió és internetes hirdetési ajánlatunk Megnézem
Hallgasd a Rábaköz Rádiót online a weboldalunkon!
Hirdetés

Modern parkolók, megszépült környezet Csorna belvárosában

Nemcsak a helyieknek, hanem a járás minden lakójának nagy segítséget jelenthetnek azok a nemrég átadott parkolók, melyek a Csornai Kormányablak előtti területen készültek el.

Újabb beruházás végére tett pontot nemrég a Vilmos Park Kft. A száz százalékban önkormányzati tulajdonú cég újabb téglát tett le a városrekonstrukció területén – fogalmazott dr. Bónáné dr. Németh Katalin.
– Majd egy éve, hogy a Kormányablak előtti, elhanyagolt, csak „csornai dzsungelnek” hívott terület felszámolása megkezdődött. A Vilmos Park Kft. dolgozóinak sem volt egyszerű dolga, hiszen rengeteg engedélyt kellett beszerezniük – tette hozzá a polgármester.
Tizenkét új és hét felfestett parkoló várja az ügyeit intéző lakosságot a Csornai Kormányablak előtti területen. A parkolók előtti útszakasz szintén egyirányú lett, ezért kérik az autósokat, hogy fokozottan figyeljenek erre. A gyalogosok mozgását egy átvezető útszakasz segíti, továbbá megszépült a Kmety-szobor előtti rész is. A biztonságosabb közlekedés miatt forgalomlassító fekvőrendőrt helyeztek el a Szent István téren.
Dr. Bónáné dr. Németh Katalin köszönetet mondott a kivitelezőnek, valamint a csornaiaknak, hiszen az ő adóforintjaikból készülhetett el a beruházás.

– Újabb ékkővel gazdagodott Csorna – jegyezte meg Major András. Az alpolgármester a beruházás főbb paramétereit, illetve az anyagfelhasználást ismertette: 140 m3 föld lett megmozgatva, 120 m3 aszfaltot és betont bontottak el, helyette 60 m3-t építettek be, 330 m2 térkőburkolat került lerakásra, az 50 m3 humusszal feltöltött 2 x 32 m2 alapterületű kiemelt ágyásba 4 szoliter nagy fát, 100 cserjét, 30 örökzöldet ültettek. A tér megvilágítása a legmodernebb energiatakarékos kandeláberekkel került kialakításra.

Beküldés dátuma: 2017. 09. 26.

Kapcsolódó hírek

  • Idősek napi ünnepség Csornán

    A fiatalabb nemzedékek feladata, hogy az időseknek olyan életkörülményeket biztosítsanak, melyek lehetővé teszik számukra az öregkorhoz méltó derűs életet, és nem csupán az idősek napján, hanem az év minden napján, mert megérdemlik azt a törődést, ami jár nekik.

További hírek