Aktuális televízió, újság és internetes hirdetési ajánlatunk Megnézem
Hirdetés

Modern parkolók, megszépült környezet Csorna belvárosában

Nemcsak a helyieknek, hanem a járás minden lakójának nagy segítséget jelenthetnek azok a nemrég átadott parkolók, melyek a Csornai Kormányablak előtti területen készültek el.

Újabb beruházás végére tett pontot nemrég a Vilmos Park Kft. A száz százalékban önkormányzati tulajdonú cég újabb téglát tett le a városrekonstrukció területén – fogalmazott dr. Bónáné dr. Németh Katalin.
– Majd egy éve, hogy a Kormányablak előtti, elhanyagolt, csak „csornai dzsungelnek” hívott terület felszámolása megkezdődött. A Vilmos Park Kft. dolgozóinak sem volt egyszerű dolga, hiszen rengeteg engedélyt kellett beszerezniük – tette hozzá a polgármester.
Tizenkét új és hét felfestett parkoló várja az ügyeit intéző lakosságot a Csornai Kormányablak előtti területen. A parkolók előtti útszakasz szintén egyirányú lett, ezért kérik az autósokat, hogy fokozottan figyeljenek erre. A gyalogosok mozgását egy átvezető útszakasz segíti, továbbá megszépült a Kmety-szobor előtti rész is. A biztonságosabb közlekedés miatt forgalomlassító fekvőrendőrt helyeztek el a Szent István téren.
Dr. Bónáné dr. Németh Katalin köszönetet mondott a kivitelezőnek, valamint a csornaiaknak, hiszen az ő adóforintjaikból készülhetett el a beruházás.

– Újabb ékkővel gazdagodott Csorna – jegyezte meg Major András. Az alpolgármester a beruházás főbb paramétereit, illetve az anyagfelhasználást ismertette: 140 m3 föld lett megmozgatva, 120 m3 aszfaltot és betont bontottak el, helyette 60 m3-t építettek be, 330 m2 térkőburkolat került lerakásra, az 50 m3 humusszal feltöltött 2 x 32 m2 alapterületű kiemelt ágyásba 4 szoliter nagy fát, 100 cserjét, 30 örökzöldet ültettek. A tér megvilágítása a legmodernebb energiatakarékos kandeláberekkel került kialakításra.

Beküldés dátuma: 2017. 09. 26.

Kapcsolódó hírek

 • A Csukásban végzett fiatalok keresettek a munkaerőpiacon

  A csornai Csukás végzős tanulóinak nem kell azon aggódniuk, hogy hol fognak elhelyezkedni, mert mire befejezik az iskolát, már mindenkinek van munkahelye, sőt a cégek és vállalkozások folyamatosan keresik a jól képzett, kezdő szakembereket.

További hírek

 • A Csukásban végzett fiatalok keresettek a munkaerőpiacon

  A csornai Csukás végzős tanulóinak nem kell azon aggódniuk, hogy hol fognak elhelyezkedni, mert mire befejezik az iskolát, már mindenkinek van munkahelye, sőt a cégek és vállalkozások folyamatosan keresik a jól képzett, kezdő szakembereket.

 • Felhőtlen gyermeknapi szórakozás Beleden

  – Nagyon jó érzés volt, amikor az intézmény előtti terület megtelt emberekkel, gyerekekkel, akik vidáman szórakoztak – mondta Rácz Árpádné Beledi Egyesített Szociális Központ idei gyermeknapjáról, amit eredetileg a pünkösdi fesztivállal egy időben szerettek volna megtartani, de a zsúfoltság, a programok torlódása miatt előrehozták egy héttel.

 • 20 éve alakult a kapuvári néptánciskola

  Csitei Gábor büszkén beszélt arról, hogy több olyan tapasztalt táncosuk van, aki öt-hat éves korában kezdte náluk a néptánctanulást és azóta is a felnőtt csapatot erősíti.

 • Biztonságos közlekedés Beled felújított útjain és a korszerű kerékpárutakon

  Ha elkészül valahol az úttest és kerékpárút, a helyzet is úgy kívánja, hogy a járdát is rendbe tegyék – nyilatkozta Major Jenő a Rábaközi Televíziónak.

 • Harmincadik jubileumához közeledik a Beledi Delta Testépítő Klub

  A Beledi Delta Testépítő Klub tagsága egyfajta íratlan szabályként fogalmazta meg, hogy már az elejétől fogva régi ismerősként fogadják a hozzájuk betérő sportolókat, legyen az teljesen kezdő vagy profi.

Hirdetés
DANUBIUS play