Aktuális televízió, újság és internetes hirdetési ajánlatunk Megnézem

Mostantól nem kell Kapuvárra utazni a vérvétel miatt

A beledi lakosság nagy örömmel fogadta, hogy mostantól vérmintavétel miatt nem kell Kapuvárra utazniuk. Különösen nagy könnyebbség azok számára, akiknek különböző betegségük miatt ez a procedúra rendszeresenen, akár havi gyakorisággal ismétlődik.

– A helyben történő vérmintavétel igényéről a választási kampányban értesültem - kezdte mondandóját Beled polgármestere. Már akkor is kiderült, hogy a környékbeli nagyobb településeken (Répcelak, Fertőszentmiklós, Fertőd) ez a lehetőség adott a lakosság számára. Megválasztásomat követően rögtön utánanéztem a megvalósításhoz szükséges feltételeknek. Sajnos a folyamat különböző okok miatt egy kicsit elhúzódott, de a március 12-i próba után, március 19-től már rendes menetrend szerint – minden hónap első és harmadik csütörtökén reggel 6.30-tól - 7.45-ig – lehet a szolgáltatást igénybe venni. A helyszín a gyógyszertár mögött lévő orvosi rendelő (Dr. Gere Lajos doktor úr rendelője).

Mivel már az első két alkalommal is nagy volt az érdeklődés (20, illetve 28 fő), a zökkenőmentesebb lebonyolítás miatt a vérvételt végző Takács Nikoletta szakasszisztens néhány hasznos tudnivalóra hívja fel a figyelmet.

Aki a vérvételre jön, reggel fél 7-től legkésőbb fél 8-ig érkezzen meg, és hozza magával a háziorvostól kapott beutalót. A kapuvári labor a vérvétel eredményét a háziorvoshoz e-mailben küldi el, de ha a betegnek is szüksége van rá, a következő héten átveheti személyesen is a vérvétel helyszínén. Amennyiben valakinek vizeletvizsgálatra is szüksége van, úgy a hozott mintát is be tudjuk küldeni a laborba. Ezzel kapcsolatban viszont az a kérésünk, hogy a mintát mindenki jól zárható üveg vagy műanyag tégelyben, és a nevét tartalmazó címkével ellátva hozza be.

Takács Nikoletta elmondta: A vérvétel helyben történő bevezetésével főleg a nyugdíjasokon szerettek volna segíteni, de természetesen a többi pácienst is fogadják. A kismamáknak viszont – a rájuk vonatkozó speciális vizsgálat miatt – továbbra is azt javasolják, hogy a kapuvári labort vegyék igénybe.
A gördülékenyebb lebonyolítás érdekében a szakasszisztens elképzelhetőnek tartja, hogy a későbbiekben szükségessé válhat a páciensek időpontra történő beosztás,a az előzetes telefonos egyeztetést követően.

Beküldés dátuma: 2015. 04. 14.

Kapcsolódó hírek

 • Idősek napja Beleden

  A türelem, a kitartás és a hit átsegíti az embereket a nehézségeken – mondta Major Jenő a beledi idősek napi rendezvényen.

További hírek

 • Krisztus Urunknak áldott születésén: Advent Kapuváron

  Elérkezett a várakozás ünnepének első vasárnapja, amikor országszerte meggyújtják az első gyertyát az adventi koszorún.

 • Garta névemlékművet avattak a templom védőszentje, Szent Katalin búcsúnapján

  Idén hármas évfordulót ünnepelnek Kapuváron: 360 éve alapították Gartát, 100 esztendővel ezelőtt egyesült a két önálló község Kapuvár és Garta; ezenkívül 15 éve hozták létre a Gartáért Alapítványt, ezért a Garta névemlékmű átadására szintén jeles napon, mégpedig a gartai templom védőszentjének ünnepnapján került sor.

 • Idősek napja Beleden

  A türelem, a kitartás és a hit átsegíti az embereket a nehézségeken – mondta Major Jenő a beledi idősek napi rendezvényen.

 • Berg50 - jubileumi rendezvénysorozat Kapuváron

  Jó emlékezést, jó erőgyűjtést kívánt a kapuvári Berg iskola közösségének Hámori György polgármester abból az alkalomból, hogy 140 éve indult a szakmai képzés a városban, továbbá 50 éve adták át az intézmény épületét és 20 tanévvel ezelőtt vette fel az iskola mai nevét.

 • Egyházközségi bál Csornán

  Kézfogással és rövid köszöntővel üdvözölték egymást a Csornai Jézus Szíve Plébánia idei családi báljának résztvevői.

Hirdetés
DANUBIUS play