Aktuális televízió, újság, rádió és internetes hirdetési ajánlatunk Megnézem
Hallgasd a Rábaköz Rádiót online a weboldalunkon!
Hirdetés

Multifunkcionális sportcsarnok épül Kapuváron

A kapuvári városvezetés ameddig lehetett, titokban tartotta, hogy mire készülnek, de a legutóbbi testületi ülés előtt Hámori György a nyilvánosság elé állt és bejelentette: Kapuvár megkapta az induláshoz szükséges „zöld jelzést és rajtszámot”, tehát jövőre megkezdődhet a sportcsarnok építése.

Kapuvár fontos mérföldkőhöz érkezett. 2019-ben vagy az azt követő években valóra válhat a kapuváriak egyik nagy álma: zöld utat kapott a minisztériumtól a városi sportcsarnok építése. Sok munka fogja megelőzni a TAO-támogatásból megvalósuló beruházást, amit a volt húsgyár egy részének a helyére terveztek. Kapuvár biztosítja az építkezéshez szükséges önrészt. Hámori György sportnyelven fejezte ki magát: a város megkapta az induláshoz szükséges rajtszámot, de nagyon sok munka vár még a településre. A kiviteli tervek elkészítésével párhuzamosan befejezik a terület rekultivációját, majd megindul a TAO-pénzek feltöltése.
– Szerencsés az a város, amelyik nem önkormányzati ciklusokban hanem hosszú távon gondolkodik – hangsúlyozta Gyopáros Alpár, aki szerint Kapuváron generációkon túl terveznek. A szabadidős vagy sportcélú beruházások elsősorban nem településképi szempontból fontosak, hanem azért, mert már kicsi gyermekkortól használhatják a fiatalok, akik felnőtté válva nagyobb eséllyel megőrzik a mozgás szeretetét és később is sportolnak.


Fűzy András az európai élvonalhoz felzárkózó sportág eredményességéről beszélt. A Magyar Kosárlabdázók Országos Szövetségének elnökségi tagja ezt követően ismertette a kapuvári projekt főbb paramétereit: A 750 millió forint értékű, jogerős építési engedélyekkel rendelkező beruházás egyharmadát a város saját költségvetéséből biztosítja. Keresztben három sztandard kosárlabda méretű pálya kerül kialakításra, a hosszanti részt pedig 25 x 50 méteresre tervezik. Hasonló felosztású és funkciójú, de a kapuvárinál valamivel kisebb építmény a Győri Széchenyi István Egyetemen látható.

– Azzal a kéréssel fordulok a helyi vállalkozókhoz, hogy 2018-as TAO-felajánlásaikkal támogassák a sportcsarnok létrejöttét. A tervezéskor nagyon figyeltünk arra, hogy minden sportág teret kapjon. Attól függetlenül, hogy a kosárlabda szövetség támogatásával fogjuk megvalósítani a létesítményt, szabályos kézilabdapálya és 300 férőhelyes lelátórendszer is lesz a csarnokban, ahol akár 600 ember résztévelével egyéb kulturális és zenei rendezvényeket is tarthatunk. A multifunkcionális létesítmény a városban űzhető valamennyi sportágat ki fogja szolgálni. A sportcsarnok egy komplexumban fog elhelyezkedni, amiről egy későbbi alkalommal fog tájékoztatást adni. Helyet kap a csarnokban három olyan függönnyel elválasztott keresztpálya is, ahol az iskolák egyidőben megtarthatják a testnevelési órákat.
Továbbá a sajtótájékoztatón elhangzott: A volt húsgyár helyén, a víztorony mögötti részen sorházak építésére alkalmas területeket alakítanak ki.

Hámori György szokásaitól eltérően a legutóbbi testületi ülésnek csak néhány napirendi pontjáról beszélt részletesebben, mert véleménye szerint, ha jobban belemélyed, szinte az egész ülést megismételte volna. A polgármester a technikai kérdések taglalása helyett olyan fontosabb témaköröket emelt ki, amelyek a legtöbb embert érdekelődését felkelthetik.
Várakozáson felüli jó eredményeket értek el a város rendőrei – kommentálta a riportalany a Kapuvári rendőrkapitányság vezetőjének beszámolóját. – Munkájuk értékét még megnöveli, hogy eközben az állomány egy része rendszeres szolgálaban volt a déli határvédelemnél. Nekem egy tisztem maradt, hogy megköszönjem rendőreink munkáját. A kapuvári emberek továbbra is biztonságban érezhetik magukat – hangzott a riportban. A város vezetője arra kéri a helyieket, hogy ha néha zaklatásnak is érzik az egyenruhások intézkedéseit, nézzék el nekik, mert az emberek érdekében történik.

A „Jószív” Temetkezési Kft. beszámolójában elhangoztak azok a lakosság által jelzett problémák, melyek megoldásra várnak. A polgármester szerint azonban be kell tartani a sorrendiséget. Az emberek szempontjából legfontosabb kérdést megoldották: felújították a kápolnát.

A testületi ülés végén a képviselők több közbeszerzési eljárás indításáról döntöttek. Minderre azért volt szükség, mert összesen kb. 500 millió forint értékű kivitelezés várható a közeljövőben. tovább folytatódik a kerékpárúthálózat építése a Pátazy Pál Általános Iskola felé, továbbá a Zöldfasor utcáig. A projekt keretében fog elkészülni egy gyalogos átkelőhely a gartai templomnál, valamint a postánál. A biztonságos átkelőhely elkészítése nemcsak abból áll, hogy valaki felfesti a csíkozást. Hámori György hogy érzékeltesse, mekkora volumenű beruházást jelent egy-egy gyalogos átkelőhely megépítése, elmondta, hogy csak a postánál – a forgalomtechnikai tervezéssel, a közvilágítás átalakításával és egyébb kiviteli munkákkal együtt – eléri a 16-20 millió forintot.

Beküldés dátuma: 2018. 04. 06.

Kapcsolódó hírek

További hírek

Hirdetés