Aktuális televízió, újság, rádió és internetes hirdetési ajánlatunk Megnézem
Hallgasd a Rábaköz Rádiót online a weboldalunkon!
Hirdetés

Nagy a készülődés a közel száz főt megmozgató fociklub környékén

Az első két-három csapat kicsit kiemelkedik, az azt követő néhány egyesület is jobb játékerőt képvisel, a többiek pedig – az utolsó kettőt kivéve – a belediekhez hasonló szinten futballoznak – jellemezte a megyei első osztályú bajnokság résztvevőinek teljesítményét Kovács Béla, aki szerint saját focistáik sem mindig remekeltek a hazai pályán.

A megyei első osztályban játszó beledi labdarúgó csapat gőzerővel készül a tavaszi bajnoki idényre. Az őszi szezonban nem sikerült elérniük a kitűzött célt, így a kevésbé előkelő tizennegyedik helyen végeztek. Amíg a kinti körülmények nem teszik lehetővé a szabadtéri focit, a tornateremben tréningeznek a fiúk. Az edzőmérkőzéseket a környék műfüves pályáin játszák le az ellenfelekkel.
Kovács Béla szerint a tizennyolc-tizenkilenc éves fiatalok fejlődését egyértelműen visszaveti az ausztriai foci, ami néhány év alatt leépíti őket. Nem titok, hogy a külföldi alsóbb osztályokban való játékot a pénzért vállalják, de ha rajta múlna, huszonöt éves kor előtt megtiltaná az osztrák csapatokhoz való átigazolást.
Az átigazolási időszakon túljutva – egykor a győri ETO utánpótlásával dolgozó – Lenzsér Zsolt edző irányításával erősítenek az elkövetkező bajnokságra. Munkáját Bándoli József segíti. Az U19-es csapatnál is edzőváltás történt: Varga Gábor foglalkozik a fiatalokkal, aki mellett Horváth Gábor közreműködik a felkészítésben.
Tavasztól nagy versenyfutás várható Gönyű–Lébény–Nyúl és Beled csapatai közt – vetítette előre az elkövetkezendő hónapokat a szakosztályvezető. A hazaiaknak az első három mérkőzés sorsdöntőnek számít, amit nem lesz egyszerű teljesíteni. Kovács Béla bízik a játékosok pozitív hozzáállásában, és talán feljebb léphetnek a tabellán.

Beküldés dátuma: 2019. 02. 12.

Kapcsolódó hírek

További hírek