Aktuális televízió, újság, rádió és internetes hirdetési ajánlatunk Megnézem
Hallgasd a Rábaköz Rádiót online a weboldalunkon!
Hirdetés

Nagy feladatot jelent a kapuvári idősotthon megépítése

Hámori György a tavalyi évet értékelő összefoglalója után röviden vázolta a 2018-ra váró fontosabb feladatokat. A prioritást élvező utak felújításán kívül kiemelt szerep jut egy leendő idősotthon létrehozásának.

Kapuvár 2017-ben szintén „a jut is, marad is” költségvetési elvet követve folytatta gazdálkodását. A rendelkezésre álló pénzügyi forrásokat a lehető legsokoldalúbban szeretnék kihasználni.
– Idén szeretnénk nekiállni az idős otthon kivitelezésének – fogalmazott Hámori György, aki elmondta, hogy 400 millió forintos beruházásról van szó, mely 2018-ban még biztosan nem fog befejeződni. Az önkormányzat 2017-ben területet vásárolt a házhelyi városrészen lévő iskola és templom között, lehetővé téve a későbbi bővítést is. A romló állagú épület átalakításának önerőből állnak neki, és a pénzügyi erőforrásoktól függően haladnának az építkezéssel.
Hámori György szerint Kapuvár tartozik annyival az embereknek, hogy létrehozza az idős otthont, hiszen sok családnak okoz gondot „szépkorú” hozzátartozóik biztonságos elhelyezése. A polgármesteri hivatal munkatársainak sok-sok feladatot jelent az idei esztendőben a TOP-os pályázatok kivitelezése, melyhez külső segítséget is igénybe vesznek.
A város öt éve kezdte el járdaépítési programját, ami úgy tűnik, másoknak is megtetszett, hiszen egyre több környező település él a módszer adta lehetőségekkel, vagy tervezik annak bevezetését. Mint ismeretes, a helyhatóság biztosítja a járdaépítéshez szükséges anyagot, a lakosság pedig kétkezi munkájával veszi ki a részét a beruházásból. A városvezető arra hívta fel az emberek figyelmét, hogy aki önkormányzati segítséggel szeretné felújítani vagy bővíteni járdáját, nagyon siessen, és mielőbb juttassa el kérelmét a hivatalba, mert fogytán van a pénz, alig tudják kielégíteni a növekvő igényeket.

Beküldés dátuma: 2018. 01. 23.

Kapcsolódó hírek

További hírek

Hirdetés