Aktuális televízió, újság, rádió és internetes hirdetési ajánlatunk Megnézem
Hallgasd a Rábaköz Rádiót online a weboldalunkon!

Nagy igény van a nyári napközis táborokra

Csornán hagyományossá vált, hogy a gyermekjóléti szolgálat minden nyáron napközis tábort szervez azon gyermekek számára, akiknek szülei nem tudják több hétre megoldani az iskolások szünidei felügyeletét.

– Évek óta megszervezzük az egyhetes, reggel 8-tól délután négyig tartó tábort, amelyben változatos programok biztosítunk a résztvevőknek – fogalmazott Némethné Élő Zsuzsanna. Az intézményvezető hozzátette: – Minden évben a Széchenyi iskola ad helyet a foglalkozások megtartására, ahonnét elindulnak a gyerekek a napi programokra. Idén huszonhat kisgyermek jelentkezett az önköltséges táborba: a szülők fizetnek az étkezésért, valamint a programokért. A heti programkínálatban szerepelt a karatebemutató, a döri fazekasmester pedig az agyagozás fortélyaival ismertette meg a gyerekeket, akik több helyre ellátogattak a szünidőben: a rendőrségre, a múzeumba és a könyvtárba, a cserépgyárba, ahol például megismerhették az ott végzett munkát, ezenkívül egy napot a csornai strandon töltöttek.
A Csornai Szociális és Gyermekjóléti Központ azt szeretné elérni, hogy ne legyenek csellengő gyerekek az utcán nyaranta, hanem a pedagógusok felügyelete alatt töltsék hasznosan a nyári szünetet. Általában az alsó tagozatosokról beszélünk, hisz őket nem szívesen hagynák magukra a szülők, akik már tavasszal érdeklődnek a táborozási lehetőségekről.
Némethné Élő Zsuzsanna arról is beszámolt, hogy a roma nemzetiségi önkormányzat támogatásával, minden esztendőben egynapos kirándulást szerveznek a gyerekeknek. Korábban a győri Xantus János Állatkertbe, illetve az Ugriparkba kísérték el a fiatalokat, idén pedig a mosonmagyaróvári Futura Interaktív Természettudományi Élményközpontot látogatták meg, ahol egész napos program keretében ismerkedhettek a különböző fizikai kísérletekkel, és egyéb érdekességekkel.

Televíziós forgatásunkkor a gyerekeket a csornai Széchenyi iskola udvarán értük utol, ahol épp az agyagozás rejtelmeivel ismerkedtek.
– Szerdai napon délután fél háromig a termálban voltunk, utána pedig ebédeltünk. Nagyon jól éreztem magam barátnőim társaságában. Az összes program közül a fürdőzés tetszett a legjobban – mondta Karsai Nóra Anna 4/b-s tanuló, aki ceruzatartót készített az agyagozáson.
Kameránk elé állt Tóth Bálint, mert szerette volna elmondani, hogy neki mennyire jó a nyári tábor. – Nagyon jól éreztem magam mert ott voltak a barátaim, Bognár Kitti és Nóra, Vida Márk, Horváth Noel Gábor, Takács Dominik és a Vági Petur. Legkedvencebb napom az volt, amikor elmentünk a termálba és fürödtünk. A mai nap is elég jó volt, mert különböző tárgyakat csináltunk az agyagozáson. Én müzlis tálat készítettem, amibe legókat fogok tárolni. Nos, minden jó ebben a táborban. Szeretem a tanárnéniket is, Dóri nénit, Anett nénit. Minden tanár nénit szeretek, aki a nyári táborban van, remélem, hogy jövőre is mehetek táborba. „Remélem, örökre megyek táborba."
Szalai Dóra: – Nagyon jó a nyári napközi, de legeslegjobb volt, amikor fürödtünk a termálban. Új barátokat is szereztem: Tóth Laurát, Farkas Rékát és Kovács Laurát.
Kovács Laura a rendőrségen érezte magát a legjobban, ahol kerékpárosoknak szánt elméleti és gyakorlati feladatokat oldottak meg.
Baranyai Anna ha felnő, nyomozó szeretne lenni, ezért érhető, hogy a rendőrségen szervezett program tetszett neki leginkább. Szívesen végigmentek a biciklis akadálypályán, és különleges élmény volt az ujjlenyomat vétel, ráadásul benézhettek a fogdákba is.
Takács Gábor Dominik és Horváth Noel Gábor szintén a termálra szavaztak, amikor a legkedveltebb programokról kérdeztük őket.

Beküldés dátuma: 2016. 08. 16.

Kapcsolódó hírek

További hírek