Aktuális televízió, újság, rádió és internetes hirdetési ajánlatunk Megnézem
Hallgasd a Rábaköz Rádiót online a weboldalunkon!
Hirdetés

Nagy segítséget jelentenek a szülőknek a szociális központ által szervezett táborok

– Ez a létező legjobb tábor – véleményezték a nyitásra érkező gyerekek a Beledi Egyesített Szociális Központ által szervezett, június 29-én kezdődő Erzsébet-tábort. Rácz Árpádné intézményvezető örömmel osztozott a fiatalok lelkesedésében, de akkor lesz maximálisan elégedett, ha az egyhetes turnus utolsó napján is ugyanígy vélekednek.

Beleden is megnyitottak az Erzsébet-táborok: az első turnus július elejéig tartott, és a java még hátravan, ugyanis hét hetesre tervezték a gyerekek nyaraltatását. Ezzel párhuzamosan Szanyban, Farádon és Egyeden napközis tábort is indítottak. A szülők jól előre, már iskolaidőben jelezték, hogy hányan szeretnék igénybe venni gyermekük számára a nyári táborokat.
– Ott segítünk leginkább, ahol a legnagyobb szükség van rá – hangsúlyozta Rácz Árpádné, aki szerint nagy segítség a családoknak az iskolások nyári felügyelete és mindennapi ellátása, ráadásul úgy, hogy helyben valósul meg.
Az Erzsébet a Kárpát-medencei Gyermekekért Alapítvány munkatársa a megszokottnál is korábban érkezett a helyszínre, mert személyesen szeretett volna meggyőződni arról, hogy minden az előírások szerint történik a táborban.
– Ha rövid is volt az idő, azért alaposan felkészültünk mindenre – kommentálta az ellenőr pozitív értékelését Rácz Árpádné. Az intézményvezető elmondta, hogy az Erzsébet-táborban maximum húszfős lehet egy-egy csoport létszáma. Beleden úgy döntöttek, hogy praktikusabb, ha tizenhat-tizennyolc gyermekkel foglalkoznak egyszerre, mert ebben az esetben nem kell nagy buszt igényelni a kirándulásokhoz. Kevesebb költséggel jár, ha az önkormányzat által felajánlott busszal utazhatnak. A szülők általában reggel nyolctól délután négyig kérik a gyerekek felügyeletét. – Két-két kolléga és néhány közösségi szolgálatot teljesítő fiatal segíti a munkánkat – tette hozzá a riportalany.
A Fényes vendéglő napi négy étkezést biztosít a táborozóknak. A reggeli, a tízórai és az uzsonna higiénikus csomagolásban érkezik a helyszínre, az ebédért pedig átsétálnak a közeli vendéglőbe.
A kirándulások helyszínéül szóba jöhet Sopron, Kőszeg, Fertőrákos és egyéb környékbeli település. A szervezők azért keresnek könnyebben elérhető célpontokat, hogy a gyerekeknek ne a buszozással teljen el a napjuk. A szervezők azt is szem előtt tartják, hogy minél több élményben legyen része az utasoknak, és ismerjék meg környezetüket.
A koronavírus miatt elrendelt veszélyhelyzet megszűnt ugyan, de ettől a szociális központ munkatársainak még nem lett kevesebb a dolga, inkább tovább hatványozódnak a feladataik a nyár folyamán. Az intézményvezető szerint minden megoldható, mert olyan kollégákkal dolgozik együtt, akikkel bátran vállalja a plusz terheket.

Beküldés dátuma: 2020. 07. 06.

Kapcsolódó hírek

További hírek

Hirdetés