Aktuális televízió, újság és internetes hirdetési ajánlatunk Megnézem

Napjaikat hol boldogan, hol szomorúan élik

Egyperces néma felállással, majd Zorán Kell ott fenn egy ország ímű dalával emlékeztek Rábakecölön azokra az eltávozottakra, akik már nem hallhatták a gyönyörű éneket. Tuba Erik arról beszélt, hogy bár évről évre megrendezik az ünnepséget, mégis mindig belecsempésznek valamilyen újdonságot. Lehet, hogy a régiek mellett fiatal, friss nyugdíjasok is megkóstolják az ünnepi ételt, és gyönyörködnek a zenében. A polgármester arra emlékeztetett, hogy többlépcsős, bonyolult pályázati rendszerben újították fel azt a Soós Imréről elnevezett kulturális központot, ahol megtarthatták az idősek köszöntőjét. Annak pedig külön örül, hogy a modern rendezvénytermet az idősebb korosztály is hasznosítani tudja. – Amint a természetben egymást követi a tavasz, a nyár, az ősz és a tél, az ember életében is hasonló folyamat megy végbe. Az idős kor az élet rendje – tette hozzá Tuba Erik a tapasztalatokban és bölcsességekben gazdag  szép korúak köszöntőjéhez.
Boros Istvánné és ismerősei azóta vesznek részt az idősek ünnepén, mióta megalakult a Rábakecöli Napsugár Nyugdíjasklub. Verses-zenés műsorukkal ők is hozzájárulnak a rendezvény lebonyolításához, ezért korán elkezdik a felkészülést. – Sokat jelent az, hogy az önkormányzat gondoskodik az idősebbekről – mondta a klubvezető.

Beküldés dátuma: 2011. 12. 07.

Kapcsolódó hírek

További hírek

 • Krisztus Urunknak áldott születésén: Advent Kapuváron

  Elérkezett a várakozás ünnepének első vasárnapja, amikor országszerte meggyújtják az első gyertyát az adventi koszorún.

 • Garta névemlékművet avattak a templom védőszentje, Szent Katalin búcsúnapján

  Idén hármas évfordulót ünnepelnek Kapuváron: 360 éve alapították Gartát, 100 esztendővel ezelőtt egyesült a két önálló község Kapuvár és Garta; ezenkívül 15 éve hozták létre a Gartáért Alapítványt, ezért a Garta névemlékmű átadására szintén jeles napon, mégpedig a gartai templom védőszentjének ünnepnapján került sor.

 • Idősek napja Beleden

  A türelem, a kitartás és a hit átsegíti az embereket a nehézségeken – mondta Major Jenő a beledi idősek napi rendezvényen.

 • Berg50 - jubileumi rendezvénysorozat Kapuváron

  Jó emlékezést, jó erőgyűjtést kívánt a kapuvári Berg iskola közösségének Hámori György polgármester abból az alkalomból, hogy 140 éve indult a szakmai képzés a városban, továbbá 50 éve adták át az intézmény épületét és 20 tanévvel ezelőtt vette fel az iskola mai nevét.

 • Egyházközségi bál Csornán

  Kézfogással és rövid köszöntővel üdvözölték egymást a Csornai Jézus Szíve Plébánia idei családi báljának résztvevői.

Hirdetés
DANUBIUS play