Aktuális televízió, újság, rádió és internetes hirdetési ajánlatunk Megnézem
Hallgasd a Rábaköz Rádiót online a weboldalunkon!
Hirdetés

Ne könnyítsük meg a bűnözők dolgát!

A lakásbetörésekre és az autófeltörésekre vonatkozó statisztikai adatok alapján az idei esztendő nem számít kiugrónak a Kapuvári Rendőrkapitányság illetékességi területén, ahol eddig sem volt számottevő az ilyen jellegű bűnelkövetések száma – tudtuk meg Varga Krisztián őrnagytól, aki a lakosság éberségének fokozására hívta fel a figyelmet. E témakörökben is kiemelten fontos a megelőzés, hiszen a gyanútlan állampolgárok sokszor tudtukon kívül szolgáltatnak okot a rossz szándékú embertársaiknak. Valójában nagyon egyszerű dolgokra kell csak odafigyelni: Ne hagyjanak elöl semmit a gépjármű látható helyein,  még akkor se, ha a táskában nincsenek nagy értékek, mert a látvány csak fokozza a bűnelkövetők kedvét. A lakásbetörések leggyakrabban azokra az időpontokra esnek, amikor a tulajdonosok munkavégzés miatt nem tartózkodnak otthon. Érdemes többpontos biztonsági zárral felszerelni az ajtókat, mert ezek megnehezítik az elkövetők dolgát, de a legjobb, ha riasztóberendezés is van a lakásban. A nyaralók gondoskodjanak postaládájuk ürítéséről, mert a felhalmozódott levelek szemet szúrhatnak az idegeneknek.

Egyre gyakrabban akadnak kábítószer-termesztőkre és terjesztőkre a környéken, de szerencsére nem a keményebb fajtából.
A kábítószerrel való visszaélés bűncselekményének különböző fajtái miatt évente átlagosan nyolc esetben rendel el nyomozást a Kapuvári Rendőrkapitányság. A bűnügyi osztályvezető szerint ezen a részen inkább a marihuana, valamint a partidrog, mint a speed és az extasy cserél gazdát. A designer drogokkal eddig még nem találkoztak az itteni rendőrök, akik a felderítő akcióikat célirányosan hajtják végre.

A rendőrség számít az állampolgárok éberségére, hisz egymást segítve jobb felderítés érhető el.
Varga Krisztián a bűnözőkkel kapcsolatban megjegyezte: elég vegyes a kép, mert helyi és utazó elkövetőkkel egyaránt találkoztak. Aki lakókörnyezetében gyanúsan viselkedő személyt vagy hosszabb ideig parkoló, eddig ott nem látott, ismeretlen járművet észlel, haladéktalanul értesítse a rendőrséget, hogy megtehessék a szükséges intézkedéseket. Az elkövetők többsége sajnos profi a „mesterségében”, hisz nem egyszer és nem kétszer próbálkoznak a bűnelkövetéssel, ezért jellemzően többféle módszert ismernek. Az arra szakosodottak képesek a hevederzárat is kinyitni speciális eszközeik segítségével, ezért javasolt a többféle biztonsági berendezés.
Beküldés dátuma: -0001. 11. 30.

Kapcsolódó hírek

További hírek