Aktuális televízió, újság és internetes hirdetési ajánlatunk Megnézem

Ne vesszen el a falvak összetartó ereje

Jelentős mérföldkőhöz érkezett a  Rábaköz Vidékfejlesztési Egyesület helyi stratégiájának a megvalósítása – mondta Hutflesz Mihály a nemrég meghirdetett rendkívüli közgyűlés alkalmával. Második alkalommal hirdették meg az ún.négyes tengelyhez tartozó, alapvetően hatvan százalékos támogatási hányaddal rendelkező Leader-pályázatokat, melyek keretében több olyan célterületet nevesítettek a helyi szakemberek, amelyek fontosak lehetnek a rábaközi civil szervezeteknek,  vállalkozóknak és önkormányzatoknak: támogatják a népi kismesterségek megőrzését és továbbadását szolgáló, valamint a munkavállalók kompetenciafejlesztését segítő képzéseket; az önkormányzatok és nonprofit szervezetek továbbra is számíthatnak rendezvényeik finanszírozására (kis léptékű és kiemelt turisztikai vonzerőt képviselő fesztiválok megtartásához); pályázhatnak a helyi vonatkozású termékeket előállító, illetve szolgáltatást nyújtó vállalkozások; továbbá felkarolják azokat a kezdeményezéseket, amelyek rendezvényük megtartásához egy közösségi tér létrehozását tűzték ki célul. Az együttműködést szolgáló marketingfejlesztés ugyancsak a támogatásra érdemes területek listáján szerepel, valamint a turizmusban érintett cégek koordinációja és közös intézménybe szervezése. A leendő pályázók a rabakoz.hu internetes címen érhetik el a legfontosabb dokumentumokat, és győződhetnek meg a határidőkről. Amennyiben a rendszeresen ülésező helyi bírálóbizottság   alkalmasnak találja a jelentkező jövőképét, a szervezet indulhat a pályázaton. Ezzel azt kívánják elérni,  hogy a legkésőbb szeptember 28-ig leadott adatlapok alapján eleve kiszűrjék a formailag nem megfelelő projekteket.
Az augusztus végi tanácskozáson a Rábaköz Vidékfejlesztési Egyesület elnökségének két új tagja lett: a korábban lemondott dr. Turi György csornai polgármester helyére Horváth Péter jegyzőt választották, Molnár Ferenc,  a csornai Molnár Kft.ügyvezetője pedig a leköszönt Papp József pozícióját tölti be.
Beküldés dátuma: 2011. 09. 14.

Kapcsolódó hírek

 • Járdák, utak felújítása Beleden

  Major Jenő szerint egy-egy felújítás kapcsán ritkábban esik szó arról, hogy a munkálatok ideje alatt is biztosítani kell az intézmények zavartalan működését, ami plusz feladatot jelent az önkormányzatnak.

További hírek

 • Járdák, utak felújítása Beleden

  Major Jenő szerint egy-egy felújítás kapcsán ritkábban esik szó arról, hogy a munkálatok ideje alatt is biztosítani kell az intézmények zavartalan működését, ami plusz feladatot jelent az önkormányzatnak.

 • Hagyományőrző programok a beledi óvodában

  Tavasztündérek, pillangók és hercegnők lepték el a beledi óvoda folyosóját a farsangi időszakban, ezenkívül kommandósok és különböző mesehősök népesítették be a csoportszobákat.

 • Rekord a X. Kapuvári Böllérmáj és Gasztronómiai Fesztiválon

  Tíz év kemény munkája kellett ahhoz, hogy országos szinten is jegyezzék a Kapuvári Böllérmáj és Gasztronómiai Fesztivált – értékelte Hámori György polgármester a rangos eseményt, melyen 92 csapat 175 étele és 116 süteménye versengett a 15 szakácsból és 6 cukrászból álló zsűri előtt.

 • Pályázati pénzből újult meg a beledi óvoda és bölcsőde

  Major Jenő a tavalyi közmeghallgatáson hosszan sorolta az elmúlt esztendőben végrehajtott önerős fejlesztéseket.

 • Hónap műtárgya a Rábaközi Muzeális Kiállítóhelyen

  A Rábaközi Muzeális Kiállítóhely idei első műtárgyát 2024. február első vasárnapjáig tekinthették meg az érdeklődők, február 5-étől pedig már indul is a következő bemutató.

DANUBIUS play