Aktuális televízió, újság és internetes hirdetési ajánlatunk Megnézem

Négy hónap alatt felépült Rábakecöl közösségi szolgáltató színtere

Rábakecöl 2008-ban kezdte kidolgozni a Integrált Közösségi Szolgáltató Tér elnyerését célzó pályázatot, egy év múlva már megindult a tervezés. 2010-ben az igényelt 53 millió forint támogatásból közel 48 milliót kapott a település. 2011-re eredményes közbeszerzési eljárást tudhattak maguk mögött a kezdeményezők, így márciusban elkezdődött az építkezés. A beruházás értéke az informatikai fejlesztéssel együtt elérte a 62 milliót. Tuba Erik az átadóünnepségen azt is elmondta, hogy mi alapján választottak nevet a központnak. Először is tükrözze a benne zajló munkát, annak belső lényegi tartalmát, ezért kapta a kulturális kiegészítést. Dr. Soós Imre főlevéltáros a falu szülöttje, aki felkutatta és írásban foglalta Rábakecöl történetét, így róla kapta a nevét a 19.század végén istállónak készült, majd kultúrházzá alakult, és az idők során leromlott állagú épület, mely ma modern, szép környezetben fogadja látogatóit.
Kóczán Zoltán szívesen adja a nevét minden fejlesztéshez, és kapcsolódik olyan eseményekhez, amelyek előbbre viszik egy-egy település életét. A megyei közgyűlés alelnöke továbbra is arra biztatja a községeket, hogy induljanak az uniós pályázatokon, mint ahogy Rábakecöl is tette. A 62 millió forintból elkészült épület a kis közösség javát fogja szolgálni, ahol megtarthatják programjaikat. A felszólaló utalt azokra a változásokra is, amelyek miatt módosul a megyei önkormányzat szerepe. Eddig úgy tűnik, hogy a területfejlesztés hozzájuk fog tartozni, ezért még jobban rajta tarthatják a szemüket a kis településeken, segítve azok működését. Hámori György rövid köszöntőjében arra hívta fel a figyelmet, hogy az ünneplők  ne feledkezzenek meg azokról a hivatali dolgozókról sem, akiknek nem kis erőfeszítésébe telt, mire befejeződött a projekt. – Nagyon jól tudjuk, ha egy település első embere valamilyen oknál fogva megtorpan, és árasztja magából a keserűséget, akkor maga a település is hasonlóan jár – mondta Kapuvár polgármestere. Szerencsére ez nem így történt Rábakecölön, mert Tuba Erik felülemelkedett az iskola elvesztésén és megtalálta a kiutat, melynek eredménye a most átadott gyönyörű épület, amely ha nem is oktatási intézmény, de sok ember közösségi színtere, és ugyanúgy szolgálja a település lakóit – szólt a tanulságos gondolatsor. Összefogással a lehetetlennek tűnő álmok is valóságosak lesznek.
Beküldés dátuma: 2011. 09. 07.

Kapcsolódó hírek

 • Garta névemlékművet avattak a templom védőszentje, Szent Katalin búcsúnapján

  Idén hármas évfordulót ünnepelnek Kapuváron: 360 éve alapították Gartát, 100 esztendővel ezelőtt egyesült a két önálló község Kapuvár és Garta; ezenkívül 15 éve hozták létre a Gartáért Alapítványt, ezért a Garta névemlékmű átadására szintén jeles napon, mégpedig a gartai templom védőszentjének ünnepnapján került sor.

További hírek

 • Garta névemlékművet avattak a templom védőszentje, Szent Katalin búcsúnapján

  Idén hármas évfordulót ünnepelnek Kapuváron: 360 éve alapították Gartát, 100 esztendővel ezelőtt egyesült a két önálló község Kapuvár és Garta; ezenkívül 15 éve hozták létre a Gartáért Alapítványt, ezért a Garta névemlékmű átadására szintén jeles napon, mégpedig a gartai templom védőszentjének ünnepnapján került sor.

 • Idősek napja Beleden

  A türelem, a kitartás és a hit átsegíti az embereket a nehézségeken – mondta Major Jenő a beledi idősek napi rendezvényen.

 • Berg50 - jubileumi rendezvénysorozat Kapuváron

  Jó emlékezést, jó erőgyűjtést kívánt a kapuvári Berg iskola közösségének Hámori György polgármester abból az alkalomból, hogy 140 éve indult a szakmai képzés a városban, továbbá 50 éve adták át az intézmény épületét és 20 tanévvel ezelőtt vette fel az iskola mai nevét.

 • Egyházközségi bál Csornán

  Kézfogással és rövid köszöntővel üdvözölték egymást a Csornai Jézus Szíve Plébánia idei családi báljának résztvevői.

 • Beled apraja-nagyja részt vett az idei Márton-napon

  A szervezők alaposan felkészültek a 2023-ban megrendezett beledi Márton-napi mulatságra. Rácz Árpádné intézményvezető megköszönte a Beledi Egyesített Szociális Központ munkatársainak és a segítőiknek a rengeteg ötletet, valamint a rendezvény színvonalas lebonyolítását.

Hirdetés
DANUBIUS play