Aktuális televízió, újság, rádió és internetes hirdetési ajánlatunk Megnézem
Hallgasd a Rábaköz Rádiót online a weboldalunkon!
Hirdetés

Négygenerációs zenekar a Lord

Az 1972-ben Szombathelyen megalakult Lord együttes nevében még a legelején a vörös szó is szerepelt. Az azóta eltel negyven esztendőben a csapat sok mindent megélt, s az eredeti alapító tagok közül már senki sincs a zenekarban. Erős Attila 1979-ben, Pohl Mihály pedig 1981-ben lépett be a fiúk közé. Az együttes énekese szerint stílusuk finomodott az évtizedek során, amihez minden tagcsere hozzájárult, mert az újonnan belépők hozták magukkal a modernebb irányzatot.  A zeneszerzőket egyébként is nagyban befolyásolják a külvilágból érkező hatások, amelyeket a szerzők saját képükre formálnak – jegyezte meg Horváth István. A menedzser elmondta, hogy utoljára négy évvel ezelőtt jártak Csornán, de általában fellépnek a környéken, csak valahogy ez a város kimaradt.

A rajongók el is várják a Lordtól, hogy olyan maradjon, amilyennek az évtizedek során megkedvelték.
– Mi is folyton alakulunk, de nem kell rosszra gondolni, mert nem diszkót játszunk és nem vettük át az elektronikus zenét. Az alapok megmaradtak, hisz a tagságunk ezt tudja hitelesen nyújtani – mondta Pohl Mihály.  A nyolcvanas esztendők elején a húsz-egynéhányadik évükbe lépett akkori fiataloknak a Lordot már a gyermekük hallgatja, vagy még az annál is fiatalabbak, hisz és koncertjeiket nem túlzás, de a négytől a nyolcvan éves korig mindenki látogatja. A Petőfi Csarnokban rögzített jubileumi koncertjük DVD-je és hanganyaga decemberben fog megjelenni.
Az énekes Csornával kapcsolatban jól emlékszik arra a ’80-as években megtörtént sztorira, hogy a fiatalok rohama miatt beszakadt a művelődési házban lévő fedett zenekari árok. A 2012. novemberi csornai koncertről már biztos, hogy szebb emlékekkel tértek haza a banda tagjai.
Beküldés dátuma: 2012. 11. 28.

Kapcsolódó hírek

További hírek

Hirdetés