Aktuális televízió, újság és internetes hirdetési ajánlatunk Megnézem

Néhány hét után jöhet az első betű és a szám

Beleden úgy alakult a gyermekek nemenkénti aránya, hogy abszolút „nőuralom” van az 1/a osztályban: a tizenegy kislányra mindössze négy kisfiú jutott ebben a tanévben. A nebulók túl vannak a bemutatkozáson, tehát már név szerint szólítják meg egymást. Kovács Zoltánné szerint az elsősök fejlődéséhez bőven elegendő a délelőtti elfoglaltság, hiszen eleinte így is elfáradnak. A pedagógus körbesétált az épületben a gyerekekkel, akik közül néhányan boldogan üdvözölték szintén ebbe az intézménybe járó nagyobb testvérüket. A tanítónő minden évkezdéskor örömmel tapasztalja, hogy nagyon gondosak a szülők, és alaposan felkészítik csemetéiket az iskolakezdésre. A gyerekek nagyon kedvelik a nagybetűs életből ellesett, egyszerű, játékos szituációkat; hogy az elsősöknek egyértelmű legyen a bal és a jobb kéz használata, az állatkert egyik legnépszerűbb lakójának, a kis majomnak a példáján keresztül gyakorolják az  irányokat.  

Vaspöriné Kótai Szilvia gyermekkora óta a pedagógus pályára készült, ezért nagyon szereti hivatását. Az annak idején napközisként kezdő tanítónő osztályfőnökként, tagintézmény-vezetőként szintén kipróbálta magát, de a 2012/2013-as tanév mégis nagy váltás számára, mert újból a legkisebbek kerültek hozzá. A tananyag feldolgozásához a korábban szintén pedagógusként dolgozó édesanyja által készített bábokat „hívja segítségül”, mert a kedves figurák sokkal oldottabbá varázsolják a kicsiknek eleinte talán feszesebbnek tűnő légkört. Az ének-zene szintén kiemelkedő szerepet kap a tanítás során. Az 1/b-ben nyolc lány és hét fiú kapott helyet, akik különböző településekről érkeznek. – Nagyon jó kis csapat vagyunk – mondta Vaspöriné Kótai Szilvia néhány héttel a kezdés után, amihez szerinte az is hozzájárult, hogy a kicsik jó felkészítést kaptak az óvodában. Ügyesen bánnak a papírral és a ceruzával, ezenkívül sok mesét és éneket tudnak, s mindezek megkönnyítik a tanító munkáját.
Beküldés dátuma: 2012. 09. 19.

Kapcsolódó hírek

 • Járdák, utak felújítása Beleden

  Major Jenő szerint egy-egy felújítás kapcsán ritkábban esik szó arról, hogy a munkálatok ideje alatt is biztosítani kell az intézmények zavartalan működését, ami plusz feladatot jelent az önkormányzatnak.

További hírek

 • Járdák, utak felújítása Beleden

  Major Jenő szerint egy-egy felújítás kapcsán ritkábban esik szó arról, hogy a munkálatok ideje alatt is biztosítani kell az intézmények zavartalan működését, ami plusz feladatot jelent az önkormányzatnak.

 • Hagyományőrző programok a beledi óvodában

  Tavasztündérek, pillangók és hercegnők lepték el a beledi óvoda folyosóját a farsangi időszakban, ezenkívül kommandósok és különböző mesehősök népesítették be a csoportszobákat.

 • Rekord a X. Kapuvári Böllérmáj és Gasztronómiai Fesztiválon

  Tíz év kemény munkája kellett ahhoz, hogy országos szinten is jegyezzék a Kapuvári Böllérmáj és Gasztronómiai Fesztivált – értékelte Hámori György polgármester a rangos eseményt, melyen 92 csapat 175 étele és 116 süteménye versengett a 15 szakácsból és 6 cukrászból álló zsűri előtt.

 • Pályázati pénzből újult meg a beledi óvoda és bölcsőde

  Major Jenő a tavalyi közmeghallgatáson hosszan sorolta az elmúlt esztendőben végrehajtott önerős fejlesztéseket.

 • Hónap műtárgya a Rábaközi Muzeális Kiállítóhelyen

  A Rábaközi Muzeális Kiállítóhely idei első műtárgyát 2024. február első vasárnapjáig tekinthették meg az érdeklődők, február 5-étől pedig már indul is a következő bemutató.

DANUBIUS play