Aktuális televízió, újság és internetes hirdetési ajánlatunk Megnézem
Hirdetés

Nem maradt üres bendő a Beziben rendezett falunapon

A képviselő-testületi tagok kiinduló ötleteit továbbfejlesztve kerkedett egésszé a reggeltől estig tartó program: civilek, egyesületi tagok, önkormányzati dolgozók és egyéb aktivisták segítették a szervezőmunkát. A gyerekeknek szánt ingyenes programok mellett kutyashow, talicskatoló-verseny, operettgála és élőzene szórakoztatta a nagyérdeműt. A hat bográcsban főzött hétszáz adag ebédhez az önkormányzat biztosította az alapanyagokat, de örömmel vették a vadászok felajánlását is.
- Nem ismerjük egymást a faluban mindannyian, sokan költöztek a településre, aminek én nagyon örülök, és talán ez a falunap ad alkalmat arra, hogy közelebb kerüljenek egymáshoz az emberek - foglalta össze a rendezvény lényegét a polgármester. Ugyancsak leszögezte: Bezit annak ellenére sem lehet “alvó falunak”nevezni, hogy a munkaképes korú lakosság több mint kilencven százaléka Győrbe jár dolgozni. A régóta itt élők nem hagyják magukra az újonnan betelepülőket, mert segítik a beilleszkedésüket.
Érdekes látványt nyújtott a falu népével zsúfolásig megrhttp://www.molnarkft.hu/kepek/hirek/akott, Bezi határában forgolódó harckocsi. A győrszentiváni telephelyről érkező hernyótalpas  jármű a falunap alkalmából araszolt a településen a helyiek nem kis örömére. A 25 tonna súlyú, 600 lóerős motorral ellátott T 59-es kiképző parancsnoki harckocsi betonúton akár 90 km/órás végsebességre is képes - tudtuk meg Vitárius Györgytől. További érdekessége, hogy a szinte teljesen függőleges falon is képes felkapaszkodni. A jármű éles bevetésen nem vett részt annak idején, mert megfigyelésre, járművezetők betanítására használták. A tankok bérbe adására szakosodott társaság képviselője elmondta, hogy a hernyótalpas harci körülmények között igen jó étvággyal fogyaszt: 100 kilométerenként 600 liter üzemanyagot. Kiképzett katonák foglalkoznak a hadrendből kivont járművek felújításával és átalakításával - folytatta a tájékoztatást a szombathelyi állományból kikerült nyugdíjas egyenruhás. Vitárius György szerint gyereknek, felnőttnek egyaránt élmény, ha valódi harckocsi közelébe mehet, mert a honvédség a maga zárt világába civileknek nem nagyon engedett betekintést.
Beküldés dátuma: 2010. 07. 14.

Kapcsolódó hírek

 • Nyílt szűrési és Egészségmegőrző nap Csornán

  Dr. Winiczai Zoltán szerint számtalan előnye van a lakossági szűrésnek, és aki részt vesz rajta, ezeket nagyon jól ismeri, de az sem elhanyagolható tény, hogy a jelentkezők bekerülnek abba a rendszerbe, mely alapján könnyebben beazonosítható lesz egy-egy betegségük a későbbiekben.

További hírek

 • Nyílt szűrési és Egészségmegőrző nap Csornán

  Dr. Winiczai Zoltán szerint számtalan előnye van a lakossági szűrésnek, és aki részt vesz rajta, ezeket nagyon jól ismeri, de az sem elhanyagolható tény, hogy a jelentkezők bekerülnek abba a rendszerbe, mely alapján könnyebben beazonosítható lesz egy-egy betegségük a későbbiekben.

 • Bemutatkozott a beledi 1/a osztály

  Csóka Tibor Józsefné fiús anyukaként cseppet sem bánja, hogy többségben vannak az osztályában az erősebbik nem képviselői.

 • Az ausztriai Beleden jártak a belediek

  Szívélyes fogadtatásban volt része a beledi „Ezüstfenyő” Nyugdíjas Egyesület tagjainak a burgenlandi Bildein településen.

 • Mosolyvár Bölcsőde nyílt Csornán

  Csorna Város Önkormányzata közel 700 millió Ft vissza nem térítendő Európai Uniós és kormányzati támogatást nyert a Terület és Településfejlesztési Operatív Program keretében.

 • Az iskola a gyerekekért van, és az ő érdekeiket, fejlődésüket kell szolgálni

  A diákokkal és a felnőtt dolgozókkal együtt idén ősszel közel ezren kezdték meg a tanulmányaikat, illetve a munkát a kapuvári Páli Szent Vince Katolikus Gimnázium, Általános Iskola és Óvodában.

Hirdetés
DANUBIUS play