Aktuális televízió, újság és internetes hirdetési ajánlatunk Megnézem

Nem rettenti el a kitartó edzés a lányokat

A kapuvári Széchenyi-iskola tanulói bejutottak a diákolimpia országos mezei futóversenyének döntőjébe. Pappné Höfler Erika alig hitt a szemének, mert az általános iskola lány csapata a körzeti után a megyeit nyerte meg, majd a Gödöllőn tartott megmérettetésen folytathatták a versenyt. A felkészítő azzal biztatta a  hetedik-nyolcadik osztályba járó lányokat, hogy bátran induljanak a harminchét csapat részvételével megrendezésre kerülő mezei versenyen, mert az atlétika alapja a futás. A testnevelő úgy gondolja, hogy megvan az utánpótlás és a kellő hangulat, mert az idei sikeren felbuzdulva jövőre is szeretné megmérettetni magát a csoport három hetedikes tanulója. Pappné Höfler Erika ajándéknak tekinti tanítványai teljesítményét, mert szerinte az edzési lehetőség hiánya miatt nem volt elég alapos a felkészülés, de a lányok magánszorgalommal elérték, amit lehetett.
Papp Anikó 7/c osztályos tanuló gyakran atletizál, és tanára javaslatára otthon is sokat fut, de elmondása szerint rövidtávon teljesít a legjobban. A 8/b-be járó Sütöri Angelikának tavaly nem sikerült, idén viszont kijutott az országos futóversenyre. A pályát nem találta túl nehéznek, inkább a lejtőn való feljutás vette igénybe az erejét, mert nagyon csúszott a talaj. A győri Bercsényibe felvételt nyert lány a nyolcadik után sem szeretné abbahagyni a mozgást. Sipos Patrícia a 8/c erősségeként indult a futóversenyen. Az országos mezei bajnokságon ő is először szerepelt. A kapuvári lakótelepnek megfelelő méretű gödöllői pálya, valamint környéke nagyon megtetszett neki. A vendéglátói szakmára készülő Patríciát inkább az erős szembeszél zavarta, de a tereppel meg volt elégedve. Kozák Rebeka a 7/b tanulója sok élménnyel tért haza az első ízben kipróbált országos bajnokságról. Rebeka a több mint kétszáz fős induló közül kb.a középső mezőnyben végzett. A 2,5 kilométer futása közben sokat jelentett neki, amikor a tömegből kihallatszott felkészítő tanára biztatása. Szalai Veronika a 7/c-t képviselve jutott ki a diákolimpiára. A célkapu távolról úgy tűnt, mint egy ugrálóvár, de annak elérése komoly munkát igényelt a lányoktól. A 60 méteres futás áll hozzá a legközelebb, de a több kilométeres távot is jól teljesítette.
Beküldés dátuma: 2011. 05. 18.

Kapcsolódó hírek

 • Garta névemlékművet avattak a templom védőszentje, Szent Katalin búcsúnapján

  Idén hármas évfordulót ünnepelnek Kapuváron: 360 éve alapították Gartát, 100 esztendővel ezelőtt egyesült a két önálló község Kapuvár és Garta; ezenkívül 15 éve hozták létre a Gartáért Alapítványt, ezért a Garta névemlékmű átadására szintén jeles napon, mégpedig a gartai templom védőszentjének ünnepnapján került sor.

További hírek

 • Garta névemlékművet avattak a templom védőszentje, Szent Katalin búcsúnapján

  Idén hármas évfordulót ünnepelnek Kapuváron: 360 éve alapították Gartát, 100 esztendővel ezelőtt egyesült a két önálló község Kapuvár és Garta; ezenkívül 15 éve hozták létre a Gartáért Alapítványt, ezért a Garta névemlékmű átadására szintén jeles napon, mégpedig a gartai templom védőszentjének ünnepnapján került sor.

 • Idősek napja Beleden

  A türelem, a kitartás és a hit átsegíti az embereket a nehézségeken – mondta Major Jenő a beledi idősek napi rendezvényen.

 • Berg50 - jubileumi rendezvénysorozat Kapuváron

  Jó emlékezést, jó erőgyűjtést kívánt a kapuvári Berg iskola közösségének Hámori György polgármester abból az alkalomból, hogy 140 éve indult a szakmai képzés a városban, továbbá 50 éve adták át az intézmény épületét és 20 tanévvel ezelőtt vette fel az iskola mai nevét.

 • Egyházközségi bál Csornán

  Kézfogással és rövid köszöntővel üdvözölték egymást a Csornai Jézus Szíve Plébánia idei családi báljának résztvevői.

 • Beled apraja-nagyja részt vett az idei Márton-napon

  A szervezők alaposan felkészültek a 2023-ban megrendezett beledi Márton-napi mulatságra. Rácz Árpádné intézményvezető megköszönte a Beledi Egyesített Szociális Központ munkatársainak és a segítőiknek a rengeteg ötletet, valamint a rendezvény színvonalas lebonyolítását.

Hirdetés
DANUBIUS play