Aktuális televízió, újság, rádió és internetes hirdetési ajánlatunk Megnézem
Hallgasd a Rábaköz Rádiót online a weboldalunkon!
Hirdetés

Nem születünk jónak vagy rossznak, hanem embernek születünk!

– Arra kérem önöket, hogy néhány dolgot szívleljenek meg az elhangzottakból – kérte hallgatóságát  dr. Papp Lajos, a United Way Kisalföld  Alapítvány által szervezett téti rendezvény végén. A professzor azzal búcsúzott, amivel indítani akarta az előadást: Maimonidesz orvosi imájával, a Ram-kódexből. Miért pont ebből idézett? Mert sosem évül el. Számára ez az igazi orvosi eskü.

A  tétiek nagyon szerettek volna találkozni dr. Papp Lajos szívsebésszel, ezért a májusi egészséghét zárónapján a professzor állt hallgatósága elé. A szívsebész felhívta a figyelmet a következőre: tanácsai szöges ellentétben állnak az orvosok által javasolt módszerekkel. Életünk olyan, mint egy három lábú szék, mert ha megbomlik a test, a lélek és a szellem egysége, egészségünk könnyen elveszik. A harmónia megtartásában a média nem segíti az embereket, hanem kártékonyan befolyásolja döntéseiket.
Dr. Papp Lajos Isten hívó szavát meghallva az orvosi hivatást választotta, előadásaival pedig irányt szeretne mutatni az embereknek. A professzor kijelentette: pályafutása során sok ezer embert megoperált, de egyet sem gyógyított meg, mert a beteg akarata és hite nélkül nem jön rendbe a szervezet.
Az élelmiszerrel rengeteg mérget viszünk be a szervezetbe, ezért kerülni kell a genetikailag módosított, sokszorosan feldolgozott növényi és húsipari termékeket. A másik leggyakoribb stresszfaktor a munkahelyért való aggódás. A mindennapi stresszt nem tudjuk elkerülni, de valahogy le kell vezetni. A férfiaknak hamarabb eljár a keze, de az előadó szerint a nők mégis „erősebbek”.  A gyengébbik nem képviselői  teherbíró képességüket nem fizikailag juttatják érvényre. Az asszonyoknak sokkal kifinomultabb módszereik vannak, mert a testi fenyítés helyett lelki „fegyvert” használnak. A szeretetet nem elég szavakkal kifejezni, mert a valódi érzelmeket át kell élni. A családi konfliktusokért mindenki egyformán felelős, amin az orvos sem tud segíteni.
– Utolsó pillanatban is lehet bocsánatot kérni, és az ingyen kegyelem adása a szeretet legmagasabb foka. Adjanak egymásnak kegyelmet, mert ezzel életet adnak. Ez a gyógyír minden lelki, testi, szellemi betegségre – fogalmazott dr. Papp Lajos, akinek kijelentése nyomán keletkezett határtalan csendet nem lehet leírni.

Beküldés dátuma: 2014. 06. 11.

Kapcsolódó hírek

További hírek

Hirdetés