Aktuális televízió, újság és internetes hirdetési ajánlatunk Megnézem

Nemzeti konzultáció a családok védelméről

Magyarország kormánya az egyetlen az Európai Unióban, amely rendszeresen megkérdezi az embereket az egész nemzetet érintő, fontos döntések meghozatala előtt. Ennek megfelelően a magyarok válaszai beépülnek a jogszabályokba – jelezte Gyopáros Alpár, különösen azon kételkedőknek, akik szerint felesleges a nemzeti konzultáció elindítása.

Gyopáros Alpár gyermeket nevelő szülőként is egyetért a legújabb nemzeti konzultációban feltett kérdésekkel, ezért valamennyit igennel válaszolta meg. – Volt már arra példa, hogy a fokozott érdeklődés miatt a kormány egy-két héttel kitolta a konzultációs ívek beérkezésének határidejét. Ettől függetlenül mindenkit arra biztatnék, hogy december 21-ig küldjék vissza az íveket, már csak azért is, mert ennek függvényében újabb, családokra nézve pozitív jogalkotási döntések születhetnek – mondta az országgyűlési képviselő.
A népességpolitika alapkérdése Európa-szerte az, hogy a meg nem született gyermekeket lehet-e pótolni illegális migrációval – fogalmazott Gyopáros Alpár. Az országgyűlési képviselő tovább folytatta gondolatmenetét: A munkaerőhiány napjainkban is tetten érhető, ami az elkövetkezendő évtizedekben tovább fokozódhat. A hiányzó munkaerőt lehet-e pótolni képzetlen afrikai, ázsiai bevándorlók tömegével? Az elmúlt években indított nemzeti konzultációk, a tavalyi országgyűlési választás is mind azt bizonyította, hogy a magyarok álláspontja ebben a kérdéskörben egyértelmű.
A magyar társadalom alapvetően döntött már a nemzeti konzultációs íven szereplő tárgykörökben, de a bevándorlás oldalán álló magyar és uniós politikusok véleménye ettől teljesen eltér. Az ellenzéki politikusok vagy az európai szociáldemokraták szemszögéből már árnyaltabb a helyzet, mert szerintük inkább be kellene fogadni a más földrészekről érkező tömegeket.
– Nem kell messzire mennünk: Gyurcsány Ferenc, Molnár Csaba, a DK-s képviselők maguk mondják azt, hogy a bevándorlást kell ösztönözni ahelyett, hogy a magyar családokat támogatnák. Vannak ilyen vélemények Magyarországon. Bangóné Borbély Ildikó országgyűlési képviselő hisztérikus rohamok közepette tépte szét a magyar parlamentben a nemzeti konzultációs ívet, üzenve ezzel azt, hogy az MSZP nem ért egyet a családok fokozott támogatásával.
– A jelenlegi nemzeti konzultáció ilyen szempontból unikális, hiszen kifejezetten a magyar családokról szól. Ha össze kellene foglalni, akkor röviden az a lényege, hogy érdemes-e nagyobb támogatásban részesíteni a családpolitikát, a magyar családokat a jövőben. A magyar kormány – a gazdaság bővülésének és a költségvetés helyzetének függvényében – lépésről lépésre bővítette eddig is a családtámogatások körét. Példa erre a már elindított családi adókedvezmények, a mind szélesebb otthonteremtési támogatások. Idén ősszel pedig Novák Katalin államtitkár bejelentette, hogy már a két gyermeket vállalók is számíthatnak kamatmentes hitelre. Amennyiben a nemzeti konzultáció kellő támogatást kap a magyar társadalom részéről, további kedvezmények várhatóak.

Beküldés dátuma: 2018. 12. 04.

Kapcsolódó hírek

További hírek

DANUBIUS play