Aktuális televízió, újság és internetes hirdetési ajánlatunk Megnézem

Népdaléneklési verseny Kapuváron

Lukovits Györgyi pedagógus hangsúlyozta: a program nagyon népszerű a helyi és a közelben működő iskolák között, ezért szép számmal jelentkeztek a versenyzők. A nyugdíjas néprajztudósról elnevezett megmérettetésre az elsőtől a hatodik osztályosokig bezárólag várták a gyerekeket, míg az országos minősítő verseny területi fordulóján a nagyobbak, vagyis a hetedik, a nyolcadik és a kilencedik osztályba járó diákok mérték össze tudásukat. A kisebbek a megyei döntőig juthatnak el, a felsősök erőpróbája viszont országos felmenő rendszerre tervezett.  A 19 szóló, a 7 kisegyüttes, valamint az 5 énekegyüttes bemutatójával nagyon elégedett volt a zsűri: Pálfalvi A. János és Buza Béláné arany és ezüst minősítésekkel értékelte a dalosokat.
Nagyon vegyes a nebulók zenei ízlése, de ami külön öröm, hogy zenei anyanyelvünket, a népdalt is szívesen éneklik - mondta a tanár, majd hozzátette: A többségtől igényes előadást hallhatott a zsűri, pedig a gyerekek általában más tárgyból is tehetségesek, ezért megoszlik az energiájuk. A bírálók sokféle éneklési stílust elfogadnak, ha a produkció valóban hiteles és őszinte. Az autentikus formára inkább a régies, erőteljes torokhangon megszólaltatott dallamok jellemzőek, míg mások képzettebb hangon adják elő a darabokat. - Mindegyik jó, csak énekeljék! - jelentette ki az énektanár, aki azt szeretné elérni, hogy diákjai az általános zenei műveltség megszerzése mellett szeressék az igényes élőzenét. Interjúalanyunktól szintén elhangzott a szakmabeli pedagógustársak által sokszor hangoztatott vélemény: “Kodály országában a heti egy énekórával nem jutunk messzire”. Lukovits György azért biztató dolgokról is beszámolt: a zeneiskola sokat tesz a muzsikát szerető gyerekekért, illetve virágzik a néptánciskola.
Beküldés dátuma: 2011. 03. 09.

Kapcsolódó hírek

 • A Csukásban végzett fiatalok keresettek a munkaerőpiacon

  A csornai Csukás végzős tanulóinak nem kell azon aggódniuk, hogy hol fognak elhelyezkedni, mert mire befejezik az iskolát, már mindenkinek van munkahelye, sőt a cégek és vállalkozások folyamatosan keresik a jól képzett, kezdő szakembereket.

További hírek

 • A Csukásban végzett fiatalok keresettek a munkaerőpiacon

  A csornai Csukás végzős tanulóinak nem kell azon aggódniuk, hogy hol fognak elhelyezkedni, mert mire befejezik az iskolát, már mindenkinek van munkahelye, sőt a cégek és vállalkozások folyamatosan keresik a jól képzett, kezdő szakembereket.

 • Felhőtlen gyermeknapi szórakozás Beleden

  – Nagyon jó érzés volt, amikor az intézmény előtti terület megtelt emberekkel, gyerekekkel, akik vidáman szórakoztak – mondta Rácz Árpádné Beledi Egyesített Szociális Központ idei gyermeknapjáról, amit eredetileg a pünkösdi fesztivállal egy időben szerettek volna megtartani, de a zsúfoltság, a programok torlódása miatt előrehozták egy héttel.

 • 20 éve alakult a kapuvári néptánciskola

  Csitei Gábor büszkén beszélt arról, hogy több olyan tapasztalt táncosuk van, aki öt-hat éves korában kezdte náluk a néptánctanulást és azóta is a felnőtt csapatot erősíti.

 • Biztonságos közlekedés Beled felújított útjain és a korszerű kerékpárutakon

  Ha elkészül valahol az úttest és kerékpárút, a helyzet is úgy kívánja, hogy a járdát is rendbe tegyék – nyilatkozta Major Jenő a Rábaközi Televíziónak.

 • Harmincadik jubileumához közeledik a Beledi Delta Testépítő Klub

  A Beledi Delta Testépítő Klub tagsága egyfajta íratlan szabályként fogalmazta meg, hogy már az elejétől fogva régi ismerősként fogadják a hozzájuk betérő sportolókat, legyen az teljesen kezdő vagy profi.

Hirdetés
DANUBIUS play