Aktuális televízió, újság, rádió és internetes hirdetési ajánlatunk Megnézem
Hallgasd a Rábaköz Rádiót online a weboldalunkon!
Hirdetés

Noémi köszöni szépen az önzetlen támogatást

Szomorú aktualitás szólaltatta meg a Hotel Menthol című musical dallamait a kapuvári művelődési központban. A Junior Mozgásstúdió bemutatóiról televíziónk többször is beszámolt, így a tévénézők Nagy Noémit  láthatták a különböző karakterek megformálásakor. A nyilvános rendezvények állandó műsorvezetőjeként felbukkanó fiatal lány énekhangját szintén megcsodálhatták. Nagy Noéminek, A dzsungel könyve című zenés játék helyi feldolgozású darabja egykori Mauglijának a sors kiosztotta eddigi legnehezebb szerepét: félárván maradt. Édesapja, Nagy Mihály váratlan halála beárnyékolja a fiatal jövőbeni életét. A szülők (akkor még ketten) vállalták tehetséges lányuk taníttatását, aki költségtérítéses formában kezdte meg az ELTE történelem szakát, ami önmagában is nagy anyagi terhet ró a családra.

A kapuváriak jól vizsgáztak, mert sokan álltak a pozitív kezdeményezés mellé.
Özönlött a nép, az előadás teltházas lett – foglalta össze utólag a a táncszínház vezetője a Soósné Gacs Zsuzsanna által betanított, két éve a repertoáron lévő darab sikerét, melynek most nem annyira az előadás színvonala, mint a megrendezés szándéka volt az előrevivő. Gacsné Henye Erzsébet édesanyaként könnyen átélte társulata egykori tagjának nehéz helyzetét, ezért a többiekkel is megosztotta ötletét: jótékonysági előadás bevételével segítenék Noémi tanulmányait. A csapat egyhangúlag igent mondott a jó ügy szolgálatára, ezért azonnal nekiláttak a felkészülésnek. – Egész évben intézkedek, de ilyen stresszesen még nem szerveztem egy előadást sem. Ha nem jön össze annyi néző, amennyit gondoltunk, nemcsak nekem csalódás, hanem az emberekbe vetett hitem is csorbát szenved. Mivel örök optimista vagyok, ezen átlendülve, biztosra vettem: sikerülni fog – beszélt az előkészületekről a riportalany. Az eredmény a várakozásait igazolta, és még az is adakozott, aki nem tudott eljönni a bemutatóra. 
A Csorna Város "Érdemes diákja" címmel kitüntetett, egykori hunyadis tanulóról „Nagy Noémi szavalat közben szinte átszellemül” címmel  jelent meg egy évvel ezelőtti (Rábaközi Magazin április 25.i számában) írásunk, melyben versmondó sikereiről tudósítottunk. A kapuvári lány akkor boldogan mosolygott kameránk előtt, s hála a sok jóakaratú embernek, a tragédia ellenére most is pozitív élményekkel gazdagodott: tudta, hogy volt táncszínháza nem csupán néhány előadást jelent számára, de ekkora szeretetnyilvánításra még ő sem gondolt. A kapuvári Junior Mozgásstúdió hitvallása eddig is a következőről szólt: a pénz önmagában nem boldogít, mert a kettétört sorsokon csak az emberek jó szándéka képes javítani. A jó példa ragadós, mert a csornaiak is hozzájárultak a volt hunyadis diák megsegítéséhez. Aki pedig ezután szeretne részt vállalni az akcióban, az is megteheti, mert a kapuvári Rábaközi Művelődési Központban erre a célra felállított dobozkába várják a további adományokat.

Az édesapa, Nagy Mihály időről időre elkápráztatta az egyik közösségi portál látogatóit szeretett városáról készült fantasztikus képeivel, ahova többek között az alábbi bejegyzéseket írta: „Néha, néha megállok egy pillanatra, megcsodálom a világot melyben élek. Ezeket a pillanatokat használom fotózásra.” (...) „Régen abban reménykedtem, hogy az álmaim valóra válnak, ma abban, hogy álmodom. Minden kedves Barátomnak, ismerősömnek: Misi.”
Beküldés dátuma: 2013. 05. 01.

Kapcsolódó hírek

További hírek

Hirdetés