Aktuális televízió, újság és internetes hirdetési ajánlatunk Megnézem

Nyár végi mulatság a Felsőszerin

Tizenöt éve az  augusztus 20-át követő pénteken tartják a csornai felőszeri nyárbúcsúztatót. A lakótelepiek ragaszkodnak a hagyományos rendezvényhez, de a hétköznapokban is hasonló figyelemmel fordulnak egymás felé.

Dr. Egresi István 2007 őszén költözött családjával a lakótelepre, ahol elmondása szerint rendkívül jó közösséghez csatlakoztak. A csornai lakos úgy érzi, hogy sikerült beilleszkedniük a régebb óta ott élő emberek közé, akikkel ha kell, kölcsönösen segítik egymást.
– Ez olyan baráti miliő, amely talán irigylésre méltó lehet Csorna más részein is – fogalmazott a Győri Járásbíróság polgári kollégiumának bírája.
Németh Zsolt több éve kiveszi a részét a felsőszeri találkozó szervezésből. A programokat mindig úgy állítják össze, hogy minden korosztály megtalálja a neki legmegfelelőbb szórakozási formát. A főzéshez hozott alapanyagokból állnak neki a lakótársak. Este veszi kezdetét a „batyus bál”, mely a felnőtteknek szól. Az otthonról szervizelt étkekkel jóllakatott társaság táncmulatsággal folytatja hajnalig. A győri Bercsényi iskola igazgatója szerint a Felsőszeri lakótelepiek közösségét az oldás és a kötés egyaránt meghatározza, hisz befogadják az újonnan érkezőket. A pedagógus osztja Soós Gyula, a Kisalföld Volán csornai üzemegységének egykori vezetőjének életfelfogását: a belső lelki harmónia megszerzéséhez három dologra kell nagyobb figyelmet fordítani, mint az ételek milyenségére, a testmozgásra és a szívvel-lélekkel végzett tevékenységre. Ezek éltetik és erősítik az egyéneket, akik aztán egy-egy jó mulatság alkalmával nagyobb örömmel és lelkesedéssel vesznek részt a közösség összejövetelén.

Beküldés dátuma: 2014. 09. 09.

Kapcsolódó hírek

 • Trianoni megemlékezés Csornán

  A Csornai Korona Polgári Együttműködési Egyesület, a Vitézi Rend és Csorna Város Önkormányzata megemlékezést tartott a Soproni úti Trianoni emlékműnél.

További hírek

 • Trianoni megemlékezés Csornán

  A Csornai Korona Polgári Együttműködési Egyesület, a Vitézi Rend és Csorna Város Önkormányzata megemlékezést tartott a Soproni úti Trianoni emlékműnél.

 • A Csukásban végzett fiatalok keresettek a munkaerőpiacon

  A csornai Csukás végzős tanulóinak nem kell azon aggódniuk, hogy hol fognak elhelyezkedni, mert mire befejezik az iskolát, már mindenkinek van munkahelye, sőt a cégek és vállalkozások folyamatosan keresik a jól képzett, kezdő szakembereket.

 • Felhőtlen gyermeknapi szórakozás Beleden

  – Nagyon jó érzés volt, amikor az intézmény előtti terület megtelt emberekkel, gyerekekkel, akik vidáman szórakoztak – mondta Rácz Árpádné Beledi Egyesített Szociális Központ idei gyermeknapjáról, amit eredetileg a pünkösdi fesztivállal egy időben szerettek volna megtartani, de a zsúfoltság, a programok torlódása miatt előrehozták egy héttel.

 • 20 éve alakult a kapuvári néptánciskola

  Csitei Gábor büszkén beszélt arról, hogy több olyan tapasztalt táncosuk van, aki öt-hat éves korában kezdte náluk a néptánctanulást és azóta is a felnőtt csapatot erősíti.

 • Biztonságos közlekedés Beled felújított útjain és a korszerű kerékpárutakon

  Ha elkészül valahol az úttest és kerékpárút, a helyzet is úgy kívánja, hogy a járdát is rendbe tegyék – nyilatkozta Major Jenő a Rábaközi Televíziónak.

Hirdetés
DANUBIUS play