Aktuális televízió, újság és internetes hirdetési ajánlatunk Megnézem
Hirdetés

Nyári felújítások és szabadtéri rendezvények Kapuváron

A nyári nagy meleg ellenére zökkenőmentesen zajlanak Kapuváron az idén nyárra tervezett felújítások. A munkálatok részleteiről, valamint az elmúlt hetekben rendezett szabadtéri programokról Hámori György polgármester számolt be.

Kisebb megtorpanás után, de gőzerővel folytatódik a járdaépítési program. Mindössze annyi változás történt, hogy idén mégsem kerül sorra a lakótelepi óvoda melletti rövid szakasz, mert előbb tisztázni kell az alatta húzódó fűtéscső műszaki állapotát. A Veszkény úti, fürdő előtti rész viszont elkészült.
Korábban mindkét óvodában befejeződtek a belső festési munkálatok. Gartán először a kerítés készült el, mely ebben az állapotában már méltó a felújított intézményhez, s ezt követően sorra kerül a járda is. Az elmúlt időszakban megszépült a gimnázium, a Pátzayban pedig azokat a termeket is át fogják festeni, amelyekben ősztől új osztályok indulnak.
– Aki a Vörösmarty utca fele közlekedik, láthatja a második ütemben folyó munkálatokat. Még idén sort kerítünk a keleti sor kavicsozott részének aszfaltozására. Öntésen a művelődési ház utcafronti nyílászáróinak cseréje befejeződött, az ősz folyamán pedig elkezdjük a Béke térről menő aszfaltos út felújítását – számolt be a fejleményekről Hámori György.
Változatlanul népszerű a lakosság közreműködésével zajló járdaépítési program, melyre rengeteg kérelem érkezik. A Kossuth utcai száraz fák kivágására sem kell sokáig várni.
– Örvendetes, hogy bekerültünk az országos szúnyoggyérítési programba. Nagyon köszönöm Sallai Péter megyei katasztrófavédelmi igazgató, illetve az ideiglenesen kinevezett országos parancsnok közbenjárását. Épp jókor, mert a kapuvári búcsú előtt megtörtént a szúnyoggyérítés – hangsúlyozta Kapuvár vezetője.

Sokan kilátogattak a Szent Anna-napi Lovasnapokra és Vigasságokra, mely komoly szervezőmunkát igényelt. A lakosság többsége pozitívan nyilatkozott a rendezvényről, amiért köszönet illeti a Kapuvári Lóbarátok Körének tagjait. A lovasok gesztus értékűnek tekintik, ezért nagy becsben tartják, hogy Gyopáros Alpár országgyűlési képviselő felkötötte a képviselő szalagot az egyesület zászlajára. A vihar ellenére sokan megnézték a Visegrádi Négyek néptánccsoportjainak bemutatóját. Csitei Gábor és táncosai igazi magyar barátsággal látták vendégül a külföldről érkező fellépőket. Az esti vacsorát és a beszélgetést nagyon jó hangulatban töltötték, így a vendégek jó szájízzel és Kapuvárról szerzett pozitív tapasztalatokkal hagyták el a helyszínt.
Az egyházi rendezvények keretében Zsebedics József kanonok aranymisét tartott, melyen illusztris vendégek sorakoztak fel: dr. Korzenszky Richárd tihanyi perjel és a komoly egyházi pályát befutott Lukácsi Zoltán atya. Másnap az esős időjárás miatt Fazakas Zoltán Márton premontrei kormányzó perjel nem hintóval érkezett, hanem közvetlenül a templom előtt várta őt a fogadóbizottság. A kilenc órakor kezdődő ünnepi szentmisén megtelt a kapuvári Szent Anna-templom.
– Köszönöm neki, hogy elfogadta a meghívásunkat, a barátságát meg különösen nagyra értékelem – fogalmazott Hámori György.

Beküldés dátuma: 2015. 08. 11.

Kapcsolódó hírek

 • A Csukásban végzett fiatalok keresettek a munkaerőpiacon

  A csornai Csukás végzős tanulóinak nem kell azon aggódniuk, hogy hol fognak elhelyezkedni, mert mire befejezik az iskolát, már mindenkinek van munkahelye, sőt a cégek és vállalkozások folyamatosan keresik a jól képzett, kezdő szakembereket.

További hírek

 • A Csukásban végzett fiatalok keresettek a munkaerőpiacon

  A csornai Csukás végzős tanulóinak nem kell azon aggódniuk, hogy hol fognak elhelyezkedni, mert mire befejezik az iskolát, már mindenkinek van munkahelye, sőt a cégek és vállalkozások folyamatosan keresik a jól képzett, kezdő szakembereket.

 • Felhőtlen gyermeknapi szórakozás Beleden

  – Nagyon jó érzés volt, amikor az intézmény előtti terület megtelt emberekkel, gyerekekkel, akik vidáman szórakoztak – mondta Rácz Árpádné Beledi Egyesített Szociális Központ idei gyermeknapjáról, amit eredetileg a pünkösdi fesztivállal egy időben szerettek volna megtartani, de a zsúfoltság, a programok torlódása miatt előrehozták egy héttel.

 • 20 éve alakult a kapuvári néptánciskola

  Csitei Gábor büszkén beszélt arról, hogy több olyan tapasztalt táncosuk van, aki öt-hat éves korában kezdte náluk a néptánctanulást és azóta is a felnőtt csapatot erősíti.

 • Biztonságos közlekedés Beled felújított útjain és a korszerű kerékpárutakon

  Ha elkészül valahol az úttest és kerékpárút, a helyzet is úgy kívánja, hogy a járdát is rendbe tegyék – nyilatkozta Major Jenő a Rábaközi Televíziónak.

 • Harmincadik jubileumához közeledik a Beledi Delta Testépítő Klub

  A Beledi Delta Testépítő Klub tagsága egyfajta íratlan szabályként fogalmazta meg, hogy már az elejétől fogva régi ismerősként fogadják a hozzájuk betérő sportolókat, legyen az teljesen kezdő vagy profi.

Hirdetés
DANUBIUS play