Aktuális televízió, újság és internetes hirdetési ajánlatunk Megnézem
Hirdetés

Nyári munkálatok Beledben

Beledben saját forrásból szépítik a kastély kerítését, mert egyelőre nem találtak a célnak megfelelő pályázati kiírást. Természetesen azt szeretnék, ha a teljes épület megújulna, hiszen új lehetőségeket adna a város kulturális és szórakoztató életéhez.

Gőzerővel épül a beledi műfüves pálya. Az eredeti forgatókönyv szerint már el kellett volna készülnie, de kapacitáshiány miatt késlekedett a beruházás. A városháza több ízben sürgette a Beledi Sportegyesület kezdeményezésére elindított munkálatokat, és a kivitelező ígérete szerint július végére átadhatják a területet a sportolóknak és a mozogni vágyóknak. A tervek szerint nemcsak a helyiek fogják használni, hanem a környékbeli labdarúgó kluboknak is bérbe fogják adni.
A Barthodeiszky-kastély épülete jelentősen meghatározza Beled városképét. Major Jenő szerint a település központja felől nézve elfogadható „arcát” mutatja a patinás épület, az északi oldala viszont erősebben megviselt az időjárásnak köszönhetően. A kerítés kb. egyharmadát sikerült két-három évvel ezelőtt felújítani, ezért idén folytatódik a munka, mely 8 millió forintjába kerül az önkormányzatnak. Major Jenő televíziónknak többször nyilatkozta, hogy a legideálisabb az lenne, ha komplex felújítást kapna az épület, amihez 300-400 millió forintra lenne szükség. A műemléki előírás szerint a kastély minden részletét az eredeti állapotába kellene visszaállítani.
A tervezett ütem szerint zajlik a Bartók Béla utca felújítása, de azt megelőzően a vízhálózat cseréjére került sor. A főgerincet már elhelyezték, amire az egész utca vonalában mindkét oldalon rácsatlakoztatják a házakat, ezt követően néhány hét múlva adják át a területet az útépítőknek. Amennyiben előfordul kisebb időbeli csúszás, még akkor sincs nagy probléma, mert így is a nyár folyamán ideális időjárási viszonyok között kerülhet sor az útépítési munkálatokra is.

Beküldés dátuma: 2017. 06. 28.

Kapcsolódó hírek

További hírek

 • Nyílt szűrési és Egészségmegőrző nap Csornán

  Dr. Winiczai Zoltán szerint számtalan előnye van a lakossági szűrésnek, és aki részt vesz rajta, ezeket nagyon jól ismeri, de az sem elhanyagolható tény, hogy a jelentkezők bekerülnek abba a rendszerbe, mely alapján könnyebben beazonosítható lesz egy-egy betegségük a későbbiekben.

 • Bemutatkozott a beledi 1/a osztály

  Csóka Tibor Józsefné fiús anyukaként cseppet sem bánja, hogy többségben vannak az osztályában az erősebbik nem képviselői.

 • Az ausztriai Beleden jártak a belediek

  Szívélyes fogadtatásban volt része a beledi „Ezüstfenyő” Nyugdíjas Egyesület tagjainak a burgenlandi Bildein településen.

 • Mosolyvár Bölcsőde nyílt Csornán

  Csorna Város Önkormányzata közel 700 millió Ft vissza nem térítendő Európai Uniós és kormányzati támogatást nyert a Terület és Településfejlesztési Operatív Program keretében.

 • Az iskola a gyerekekért van, és az ő érdekeiket, fejlődésüket kell szolgálni

  A diákokkal és a felnőtt dolgozókkal együtt idén ősszel közel ezren kezdték meg a tanulmányaikat, illetve a munkát a kapuvári Páli Szent Vince Katolikus Gimnázium, Általános Iskola és Óvodában.

Hirdetés
DANUBIUS play