Aktuális televízió, újság és internetes hirdetési ajánlatunk Megnézem
Hirdetés

Nyílt szűrések és érdekes előadások a csornai egészségnapon

Dr. Winiczai Zoltán szerint a Csornán és környékén élők mindig nagy hangsúlyt helyeztek az egészségmegőrzésre, aminek a Margit Kórház munkatársai is szeretnének teret adni. A csornai intézmény 2018 őszén második alkalommal rendezte meg saját szervezésben az ingyenes szűrésekkel és előadásokkal kiegészített egészségmegőrző napot.

Nagy hagyománya van Csornán az egészségmegőrző napoknak. A 2000-es évek elejétől a Szívünk Napját látogathatta a lakosság, de hasonló kezdeményezés volt a Csepp program, valamint a Csornai Nőegylet által indított rendezvény is. A két évvel ezelőtt a prevenció és egészségmegőrzés jegyében indított Richter Egészségváros elnevezésű programsorozat csornai állomásán rekordlétszámmal vettek részt a családok, akiknek jóvoltából hétmillió forint adomány gyűlt össze a kórház javára.
– Ez bátorított fel minket arra, hogy folytassuk saját hatáskörben. Mi is el tudjuk végezni ugyanazokat a szűréseket. Munkatársaim nagy-nagy lelkesedéssel készültek az eseményre – fogalmazott dr. Winiczai Zoltán. Az alapvetőnek számító vércukor- és vérnyomás mérésen kívül számos más, sokkal fejlettebb felkészültséget igénylő vizsgálatra is sor kerülhet a csornai egészségnapon. A kórházigazgató szerint nagyon jó alkalom ez annak is, akinek nincs ideje kivárni a hétköznapok során kialakult sorokat a rendelőben. Az előadásokat ismert főorvosok és különböző területeken dolgozó egészségügyi szakemberek tartották.
Hogy ne váljon teljesen egysíkúvá az évente visszatérő rendezvény, idéntől az orvosi előadások szüneteiben egy-egy környékbeli település kulturális bemutatóját tekintheti meg a közönség. Első alkalommal az acsalagi táncosok vállalkoztak arra, hogy szórakoztatják az embereket. A kórház dolgozói már most izgatottan találgatják, hogy mely község delegációja lesz a következő fellépő.
A délelőtt folyamán hirdették ki az iskolások körében meghirdetett rajzpályázat eredményeit. A diákok a felhívásra nagyon szép munkákat küldtek be, melyeken az egészséges életmódról alkotott elképzeléseiket jelenítették meg.

Beküldés dátuma: 2018. 10. 04.

Kapcsolódó hírek

 • Nyílt szűrési és Egészségmegőrző nap Csornán

  Dr. Winiczai Zoltán szerint számtalan előnye van a lakossági szűrésnek, és aki részt vesz rajta, ezeket nagyon jól ismeri, de az sem elhanyagolható tény, hogy a jelentkezők bekerülnek abba a rendszerbe, mely alapján könnyebben beazonosítható lesz egy-egy betegségük a későbbiekben.

További hírek

 • Nyílt szűrési és Egészségmegőrző nap Csornán

  Dr. Winiczai Zoltán szerint számtalan előnye van a lakossági szűrésnek, és aki részt vesz rajta, ezeket nagyon jól ismeri, de az sem elhanyagolható tény, hogy a jelentkezők bekerülnek abba a rendszerbe, mely alapján könnyebben beazonosítható lesz egy-egy betegségük a későbbiekben.

 • Bemutatkozott a beledi 1/a osztály

  Csóka Tibor Józsefné fiús anyukaként cseppet sem bánja, hogy többségben vannak az osztályában az erősebbik nem képviselői.

 • Az ausztriai Beleden jártak a belediek

  Szívélyes fogadtatásban volt része a beledi „Ezüstfenyő” Nyugdíjas Egyesület tagjainak a burgenlandi Bildein településen.

 • Mosolyvár Bölcsőde nyílt Csornán

  Csorna Város Önkormányzata közel 700 millió Ft vissza nem térítendő Európai Uniós és kormányzati támogatást nyert a Terület és Településfejlesztési Operatív Program keretében.

 • Az iskola a gyerekekért van, és az ő érdekeiket, fejlődésüket kell szolgálni

  A diákokkal és a felnőtt dolgozókkal együtt idén ősszel közel ezren kezdték meg a tanulmányaikat, illetve a munkát a kapuvári Páli Szent Vince Katolikus Gimnázium, Általános Iskola és Óvodában.

Hirdetés
DANUBIUS play