Aktuális televízió, újság és internetes hirdetési ajánlatunk Megnézem

Októbertől új igazgató áll a csornai Margit Kórház élén

A neurológus 2010.október 1-jétől veszi át az egészségügyi intézmény irányítását. A leendő igazgatót szakmai pályafutása szempontjából szép esztendők fűzik a városhoz. Évekkel ezelőtti távozása tőle kívülálló okok miatt történt. Amikor az aktív neurológiai osztály rendkívüli leépítésen esett át, a gyógyító sem önmaga, sem a páciensek előtt nem vállalhatta fel, hogy beteg és beteg között különbséget tegyen, mert még a felénél is kevesebb ellátottat fogadhatott volna. - Azóta úgy alakult, hogy talán itt tudok több embernek a hasznára válni, de vissza is húzott a szívem a városba - fogalmazott az orvos.
Dr. Winiczai Zoltán a pécsi egyetemen magatartás-fiziológiai  témában kutakodott, s ezzel kapcsolatban több tudományos cikk látott napvilágot. A kezdő doktor örömmel szívta magába pallérozott elmével megáldott mentorainak tudását. A dombóvári ideggyógyászati osztályon látta el a betegeket, mikor megszerezte szakvizsgáját. Mivel úgy érezte, többre hivatott, örömmel tett eleget a szakmai felkérésnek, ami szerint - az országban elsőként nyíló -, soproni  neurofiziológiai laborban kamatoztathatja ismereteit, ahol párját ritkító műszert állítottak a gyógyítás szolgálatába. Másfél évtized után döntött úgy, hogy benyújtja pályázatát a csornai Margit Kórház osztályvezetői állására. Dr. Winiczai Zoltán tevékenységét ismerték el a megyei szakfelügyelő főorvosi kinevezésével.
Az orvos jól tudta, hogy mire vállalkozik, amikor az igazgatói szék mellett döntött, hiszen már osztályvezetői ténykedése során is kénytelenek voltak több munkatárstól megválni az egyre apadó finanszírozás miatt. A vezetőnek nincs tudomása privatizációs szándékról, egyébként is a megerősítés és a csapatépítés híve, s mivel elégedett a kollégák munkájával, ragaszkodik a meglévő személyi bázishoz.
Beküldés dátuma: 2010. 09. 08.

Kapcsolódó hírek

 • Járdák, utak felújítása Beleden

  Major Jenő szerint egy-egy felújítás kapcsán ritkábban esik szó arról, hogy a munkálatok ideje alatt is biztosítani kell az intézmények zavartalan működését, ami plusz feladatot jelent az önkormányzatnak.

További hírek

 • Járdák, utak felújítása Beleden

  Major Jenő szerint egy-egy felújítás kapcsán ritkábban esik szó arról, hogy a munkálatok ideje alatt is biztosítani kell az intézmények zavartalan működését, ami plusz feladatot jelent az önkormányzatnak.

 • Hagyományőrző programok a beledi óvodában

  Tavasztündérek, pillangók és hercegnők lepték el a beledi óvoda folyosóját a farsangi időszakban, ezenkívül kommandósok és különböző mesehősök népesítették be a csoportszobákat.

 • Rekord a X. Kapuvári Böllérmáj és Gasztronómiai Fesztiválon

  Tíz év kemény munkája kellett ahhoz, hogy országos szinten is jegyezzék a Kapuvári Böllérmáj és Gasztronómiai Fesztivált – értékelte Hámori György polgármester a rangos eseményt, melyen 92 csapat 175 étele és 116 süteménye versengett a 15 szakácsból és 6 cukrászból álló zsűri előtt.

 • Pályázati pénzből újult meg a beledi óvoda és bölcsőde

  Major Jenő a tavalyi közmeghallgatáson hosszan sorolta az elmúlt esztendőben végrehajtott önerős fejlesztéseket.

 • Hónap műtárgya a Rábaközi Muzeális Kiállítóhelyen

  A Rábaközi Muzeális Kiállítóhely idei első műtárgyát 2024. február első vasárnapjáig tekinthették meg az érdeklődők, február 5-étől pedig már indul is a következő bemutató.

DANUBIUS play