Aktuális televízió, újság és internetes hirdetési ajánlatunk Megnézem

Olyan nagyon nem lehet nyújtózkodni Potyondon

A faluházban berendezett foglalkoztató helyiségben a gyerekek barkácsolhattak és az arcfestés, továbbá a csillámtetoválás kulisszatitkaival ismerkedhettek meg. A tanító, valamint történelem szakos tanár végzettségű beszélgetőtársunk 2007-ig a bogyoszlói általános iskolában tanított, mostanság pedig a péntek és vasárnap kivételével mindennap látogatható, 4.500 kötetes bogyoszlói, valamint a 2000 dokumentumot tartalmazó, hétfői és pénteki napokon nyitva tartó potyondi könyvtárt vezeti. Mindkét településre jellemző az ingyenes internetezési lehetőség, és sajnos a csökkenő olvasói érdeklődés. Visszatérve a jelen napokra, Szabóné elmondta, hogy a régi hagyományos búcsúkat még a templom köré szervezték, és az ahhoz közeli térre telepedtek le a mutatványosok, s napjainkban a vásárosok szerepét egyre inkább átveszik a kisebb-nagyobb fesztiválok. A tanító zárásul hozzátette: amíg érdeklődés mutatkozik, ő vezetni fogja a játszóházat, és ha a Potyondhoz hasonló kis falvakban nyolc-tíz gyermek megjelenik, szerinte már van létjogosultsága a rendezvénynek!
Beküldés dátuma: 2011. 08. 03.

Kapcsolódó hírek

 • Trianoni megemlékezés Csornán

  A Csornai Korona Polgári Együttműködési Egyesület, a Vitézi Rend és Csorna Város Önkormányzata megemlékezést tartott a Soproni úti Trianoni emlékműnél.

További hírek

 • Trianoni megemlékezés Csornán

  A Csornai Korona Polgári Együttműködési Egyesület, a Vitézi Rend és Csorna Város Önkormányzata megemlékezést tartott a Soproni úti Trianoni emlékműnél.

 • A Csukásban végzett fiatalok keresettek a munkaerőpiacon

  A csornai Csukás végzős tanulóinak nem kell azon aggódniuk, hogy hol fognak elhelyezkedni, mert mire befejezik az iskolát, már mindenkinek van munkahelye, sőt a cégek és vállalkozások folyamatosan keresik a jól képzett, kezdő szakembereket.

 • Felhőtlen gyermeknapi szórakozás Beleden

  – Nagyon jó érzés volt, amikor az intézmény előtti terület megtelt emberekkel, gyerekekkel, akik vidáman szórakoztak – mondta Rácz Árpádné Beledi Egyesített Szociális Központ idei gyermeknapjáról, amit eredetileg a pünkösdi fesztivállal egy időben szerettek volna megtartani, de a zsúfoltság, a programok torlódása miatt előrehozták egy héttel.

 • 20 éve alakult a kapuvári néptánciskola

  Csitei Gábor büszkén beszélt arról, hogy több olyan tapasztalt táncosuk van, aki öt-hat éves korában kezdte náluk a néptánctanulást és azóta is a felnőtt csapatot erősíti.

 • Biztonságos közlekedés Beled felújított útjain és a korszerű kerékpárutakon

  Ha elkészül valahol az úttest és kerékpárút, a helyzet is úgy kívánja, hogy a járdát is rendbe tegyék – nyilatkozta Major Jenő a Rábaközi Televíziónak.

Hirdetés
DANUBIUS play